reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

reklama
Każdy ma czasem gorszy dzien i bieże cos tam do siebie ale mi sie naprawde wydaje, ze nikt tu nic złego nie miał na myśli.

Z tym przywiązaniem to był akurat żart i mam nadzieje, ze wszyscy go zrozumieli. Nikogo tym na pewno nie obrażałam i nie dogryzałam. Moim zdaniem nie ma i nie bedzie tu zadnej kłótni i zadna z nas (a przaynajmniej ja) nie ma na mysli konkretnych osób, po prostu moim zdaniem niektóre mamusie są za przeproszeniem lekko przewrażliwione (MOIM ZDANIEM) i troszke przesadzają i wydaje mi się ze nie tylko ja tak uważam...

Ps. Jak napisałam wyżej nie mam na myśli konkretnych osób, wiec prosze mi sie tu nie obrazac !!!

Ja tez tak myśle. Zaznaczam JA. Nie może być tez tak że wszystkie sie we wszystkim sie zgadzamy. Ża tylko sobie słodzimy bo to by było sztuczne i nieprawdziwe i fałszywe. Każdy ma swoje zdanie. Bo ilu ludzi to tyle opinii.

Ale wychowując konserwatywnie też jednocześnie
wykazujecie nietolerancję dla innych metod
I to jest ok??

Gdzie? W którym miejscu?
Może jakiś cytat?
Czy ktoś napisał coś choćby o kontekście:
"jesteś złą matką, bo Twoje dziecko to czy tamto...."
Jeśli tak to poproszę o cytat i przeproszę oficjalnie :tak:

Dorota nie przesadzaj! Nikt nikogo nie obraża ani nikt z nikim się nie kłóci. Chyba kazda ma prawo do swjego zdania...​

No jak się okazuje nie każdy!

No ale dogryzamy sobie itp Ze teraz co mamy przywizac dziecko do lozka jak chce wsawac ? Troche to niesmaczne Ok niech kazda powie co ma dopwiedzenia na jakis temat i CACY :-)

Otóż to! I nic ponadto!

Ja nikomu nie dogryzam...

Ty nie...

Malena samo stwierdzenie ze matki ktore wsadzaja dzieci to chodzikow sa wygodne....i tlumaczenie ze to do nas nie bylo ierowane jest smieszne, bo niektore uzywaja i chyba sa matkami?? Dlatego ja uwazam ze w takim razie ja tez mam prawo do powiedzenia ze cos mi sie nie podoba
Cytatow konkretnie nie przytocze bo szkoda mi czasu, w koncu Stas nie moze caly dzien biegac w chodziku:-p

WLASNIE O TAKA IRONIE MI CHODZILO owszem jak tez w taki ironiczny sposob lubie sobie czasem pozartowac wiec jak dla mnie jest OK
A POZATYM ja tez naleze do matek ktore maja chodzik I GO UZYWAJA i sadzam mala

WSZYSTKO ROBIE W GRANICACH ROZSADKU I TAK ABY DZIECKU KRZYWDY NIE ZROBIC

Uwazam ze jak ktos nie chce to tak nie robi Kazda kocha swoje dziecko i robi to co uwaza za stosowne :-)

Malena samo stwierdzenie ze matki ktore wsadzaja dzieci to chodzikow sa wygodne....i tlumaczenie ze to do nas nie bylo ierowane jest smieszne, bo niektore uzywaja i chyba sa matkami?? Dlatego ja uwazam ze w takim razie ja tez mam prawo do powiedzenia ze cos mi sie nie podoba
Cytatow konkretnie nie przytocze bo szkoda mi czasu, w koncu Stas nie moze caly dzien biegac w chodziku:-p

:-)Uff! No i dobrze, bo jeszcze byś coś znalazła:-)
I musiałabym pędzić do sklepu po chodzik, żeby móc poczytać:-)
(ŻART SZCZERY NIEZŁOŚLIWY)

ALE
Tak samo można się obrażać na "wygodne"
jak i na "przewrażliwione".

Ale nie chcę już mi się sprzeczać w nie swoim imieniu.
Mam tylko nadzieję, że ani Moli ani Kate ani inna mamusia nie zrezygnują z BB.

Czy nie możemy założyć, że wypowiadanie nawet negatywnych opinii na temat jakiś tam metod wychowawczych jest po prostu wypowiadaniem opinii, a nie żadną "osobistą wycieczką"?

reklama
Dobra dziewczyny - pora kończyć.

Obie strony biorą wszystko za bardzo do siebie a to nie o to chodzi. Cierpkie wypowiedzi są po obu stronach więc uznajmu, ze jest remis;-)

Szkoda psuć klimatu. Ja również nikogo nie chciałam urazić.

Do góry