reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

reklama
Pati u nas jest tak że jak posadzę Bartusia to siedzi bardzo ładnie al sam jeszcze nie umie wstać do siadania
Tylko zgina się i próbuje ale jeszcze nie wychodzi:sorry:

wkońcu po to ten wątek,więc i ja się pochwalę;-)
Miki na Dzień Mamy zaczął raczkować i siadać z podparciem:-):-):-):-)raczkuje bardziej do tyłu,a do przodu łączy z pełzaniem i to ekspresowym,bo łapie wszystko co napotka,a ja piszczę ZOSTAW,NIE WOLNO,NIE RUSZAJ...:szok::szok:a wczoraj zrobił nam numer przed spaniem,szalał u nas w łóżku i podciaganął się do stania przy kaloryferze,M wybałuszył gały,a ja zdębiałam...:-D:-D

Od kilku dni zastanawiam się czy chwalić się czy jeszcze nie, ale co tam. Chyba zmierza ku dobremu więc: korzystamy z nocnika ze skutkiem rewelka - żadnej kupy w pieluchę od kilku dni, dziś nawet jednej mokrej pieluchy nie było - wsio w nocnik. Sami nie wiemy jak wyszło: młoda zaczęła protestować jak chciała kupę, krzywiła się, prężyła i robiła na przebieralnik jak ją rozebrałam. No i kupiliśmy nocnik dziecku niesiędzącemu, i działa. Ja wiem, że jeszcze niejedna kupa pójdzie w tą pieluchę, no i siku też - bata nie ma. Ale oczy robimy wielkie, bo młoda kapuje o co lata. :cool2:

:szok::szok::szok:

No to ja też spróbuję :tak:
Tylko, że u nas kupa jest zawsze przy jedzeniu.
I nie wiem jak to formalnie zrobić :tak:

Widać dwa dolne ząbki, ale sie jeszcze nie przebiły ;-)

Ruben 26 maja pierwszy raz usiadł i nawet dość długo siedział. Jeszcze laci czasem na boki,ale coś się ruszyło:tak:W wóziu siedz sam już od jakiegoś czasu. Ma 5 ząbków. My też myślimy o nocniczku:tak: Wiecie co nauczyłam go ,że podaje się rączkę przy przewitaniu-ale ma radoche:-D jak ktoś wyciągnie do niego rękę i ładnie się ukłoni a on mu ją też poda:-) Ładnie mówi ta-ta. Ma-ma niestety nie;-)Nadal wstaje mi w nocy na jedzonko... Waży 8,5 kg. Praktycznie nie mieści mi się w fotelik samochodowy:szok:

:szok::szok::szok:

No to ja też spróbuję :tak:
Tylko, że u nas kupa jest zawsze przy jedzeniu.
I nie wiem jak to formalnie zrobić :tak:

Widać dwa dolne ząbki, ale sie jeszcze nie przebiły ;-)
Malenko gratulacje dla Izuni za przebijające się zębolki to kwestia paru dni i się pojawią.

Ruben 26 maja pierwszy raz usiadł i nawet dość długo siedział. Jeszcze laci czasem na boki,ale coś się ruszyło:tak:W wóziu siedz sam już od jakiegoś czasu. Ma 5 ząbków. My też myślimy o nocniczku:tak: Wiecie co nauczyłam go ,że podaje się rączkę przy przewitaniu-ale ma radoche:-D jak ktoś wyciągnie do niego rękę i ładnie się ukłoni a on mu ją też poda:-) Ładnie mówi ta-ta. Ma-ma niestety nie;-)Nadal wstaje mi w nocy na jedzonko... Waży 8,5 kg. Praktycznie nie mieści mi się w fotelik samochodowy:szok:
Super i jak szybciutko się nauczył.

Ja tak na szybko, dopoki diable male spi ;)
U nas od czwartku zabek na dole, ale radocha. A jak teraz boli jak brzdac gryzie hihihih

reklama
dzisiaj młody rano sidł sam pierwszy raz, ale powtórki tego wyczynu nie było

Do góry