reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

reklama
Marika zaskakuje mnie każdego dnia. :-) :-) :-) Gada coraz więcej, pieje jak coś jej się podoba. Wczoraj leżała ze mną na pleckach w łóżku i tak głowę podniosła do góry, że byłam w szoku.

Ale dziś była lepsza... leżała na kanapie, obok mój M. i teściowa i nagle aż krzyknęli. Podniosła się tak wysoko jakby chciała usiąść, czyli nie samą głowę, ale całe ciało i się tak zgięła... Niezła agentka!

A na przewijaku to mi mostki robi, podkurcza nogi, pupa do góry i czasem na głowie aż staje. Co za dziecko... Ale od początku była silna. Główkę to już sama trzyma jak jest u mnie na rękach lub jak leży na brzuszku to bardzo, bardzo wysoko unosi i się rozgląda.

Słodka jest! Czekam co przyniesie kolejny dzień... :-D :-D :-D

Haneczka też głowe mocno podnosi;-) zarówno jak lezy na brzuszku jak i na plecach...chce żeby ja nosic w pozycji pionowej bo wtedy lepiej widzi;-)

Moja jeszcze nie podnosi glowki na pleckach ale za to jak lezy to czasem sie tak strasznie energicznie rusza Normalnie smiejemy sie ze biegnie lub tancuje Jak to slodko wyglada :-) I czasem sie tak cala napina i raczkami pokazuje jaka ona silna heheh.Tez lubi jak sie ja nosi pionowo pleckami do mojego brzuszka i lubi jak sie z nia chodzi wtedy po mieszkaniu bo wsio obserwuje

Kate rzeczywiscie twoja mala to silna Moja niesttey nie robi tego co twoja ale tez widze postepy i wydaje mi sie ze dobrze sie rozwija Na swoj sposob jest silna A kazde dziecko rozwija sie w innym tepie :-)

Lenka też podnosi wysoko głowkę jak jest na brzuszku, rozgląda się z zaciekawieniem dookoła a leżąc na pleckach dzwiga się podnosi główkę i daje do zrozumienia że chce na rączki:tak:
Rozgadała się już na całego, otwiera ten swój maleńki dziubek i wydaje takie różne dzwięki, wystawia języczek wyma****e rączkami i nóżkami przy tym, najbardziej lubi gdy jest na przewijaku z gołą pupą:tak:, a jak pięknie się śmieje, dziś rano jadla cyca i przestala na chwilę patrząc mi w oczy ja do niej zagadałam a ona tak ślicznie się zaśmiała na głos:-D oj jakie to piękne chwile są:tak::tak:

Oj tak słodkie maleństwa.
Sebcio zrobił się taki gadułka i strzela cudone uśmieszki do mamusi.
Główkę też ładnie podnosi i trzyma dosyć długo.
No i grzechotkę zaciska w rączce i przytrzuma chwilkę a później najlepiej do buzi wkłada hihihi.

właśnie mi się przypomniało że przecież mam pamiętnik geddes dla Lili i chyba czas go wypisywać bo jest już co:tak::-D podnosi sie juz tak mocno od 20 grudnia że jeszcze kilka dni treningu a sama usiądzie:-D
ale to jeszcze nic- nasza mała słodka Lili nauczyła się (od mamy:zawstydzona/y:) PLUĆ!:szok::rofl2:
jest przesłodka i rozwija się zupełnie inaczej niż Laura.

Moja juz bardziej trzyma glowke Jak nosze ja na ramieniu ze ona jest przedem do mnie to juz slicznie trzyma glowke :-) Chyba ze sie cialkiem wygina do tylu to glowka zabardzo jej leci ;-)
Jak ja nosze pionowo to ona sie strasznie mocno prostuje Tak jakby chciala stawac hihih I jest coraz sielniejsza :-)

reklama
mój wcześniej ssał rączki, ale jak nta sama wpadła mu do buzi, od wczoraj sam już ładnie trafia, tak ze wieczorem do buzi trafialo wszystko co wpadło do rączek czyli grzechotki, kocyk

Do góry