reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krągłości i okrągłości majówek 2011-zdjecia i waga

Mi znajome powiedziały, że smarować się trzeba od samego początku ciąży, poradziły mi też olejek Bio Oil dla kobiet w ciąży i tam pisze że smarować 2 razy dziennie od początku ciąży i 3 miesiące po porodzie. One się tym smarowały i nie mają rozstępów więc ja też postanowiłam spróbować.

reklama
Ja też smarowałam się w ciąży od samego początku, przez pierwsze 3 miesiące oliwką dla niemowląt, a później balsamem dla kobiet w ciąży Perfecta MAMA i nie zrobiły mi się żadne rozstępy także z czystym sumieniem mogę je polecić.

Przed chwilą syn skasował mi post... :baffled:
Ja w pierwszej ciąży stosowałam perfecta mama jak marita. Sprawdzone i też mogę polecić. Na opakowaniu jest napisane, że od 4 miesiąca można stosować.
mandrzejczuk do 4 miesiąca już niedaleko ;-) jakbyś przytyła z 5 kilo w ciągu miesiąca jak się tyje później to smaruj czymś a jak 2 kilo to myślę, że skóra się nie rozciągnie na tyle, że wyjdą rozstępy. Moja waga jak nie byłąm w ciąży wahała się w przedziale 56-60kg i rozstępy nie wyszły...

U mnie brzucha ani widu ani słychu hehe... ważę 47kg i schudłam 2 kg, bardzo dużo wymiotowałam niedawno mi się to uspokoiło :) więc myślę że teraz zacznę tyć, a co do kremików to codziennie kompie się w wodzie zmieszanej z oliwką i do tego potem smaruje się smecjalnym kremem czy pomoże to nie wiem:)

Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć kąpiel w wannie jest nie wskazana w ciąży, szczególnie w bardzo ciepłej wodzie. Słyszałyście coś o tym??

Ja słyszałam, że długa kąpiel w wannie może zaszkodzić, pewnie bardzo ciepła woda jakoś też wpływa, bo w końcu podniesie temperaturę ciała.

reklama
no na pewno nie wolno sie wylegiwac zbyt dlugo w goracej wodzie...
znalazlam gdzies na forum tabelke ile powinno sie przytyc i dla mojej wagi 55kg i 163cm wzrostu powinnam przytyc do 13kg max do 15. W pierwszym trymestrze 3kg, w drugim 6kg, a w trzecim 4kg. Jak na razie 2 miesiac i jest 2kg do przodu, mam nadzieje, ze jak bede szla wg tej tabelki to nie bedzie tragedii. A dzisiaj wymyslilam sobie, ze bede chodzic na basen. Moj maz lata tam jak glupi wiec bede z nim plywac, w wodzie jest najlepszy relaks, miesnie sie rozciagaja, ulga dla kregoslupa, ktory bedzie coraz bardziej narazony na obciazenie, na skore tez na pewno dodatnio to wplynie. A co do kremow to moze rzeczywiscie kupie sbie cos juz specjalnego zamiast oliwki

Do góry