reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kosz

Czekam na malenstwo :

• Wszystkich głosujących
    24
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam młode Mamy i ich słodkie pociechy!
A tym samym przepraszam, ze tak się wpraszam ;-) Rzecz w tym, że administratorzy forum dość skutecznie zakopali i schowali przed nowymi użytkownikami wątki o chorych dziciach użytkowniczek BabyBoom :-(

Zapraszam do zapoznania się z historią majowej Malwinki i pomoc jej rodzinie.

WĄTEK >> tutaj

Tylko nie kierujcie się 1 postem o wysyłaniu SMSów (teraz już ta opcja nie działa). Pomóc można poprzez wpłaty na konto Fundacji Polsat lub też poprzez przekazanie 1% podatku (ale tutaj przyjdzie im czekać na pieniądze jeszcze kilka miesięcy, a czas bardzo nagli).

Mam nadzieje, że ściśnie was za serce i coś z portfeli wysupłacie! :-D

Pozdrawiam :-)

Strona Malwinki: Serce Malwiny

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

reklama
My mamy kilka zabaw ;-) Bawimy się w samolocik i A-KUKU... na zmiane ja i Sarah chowamy się za pieluszką i odsłaniamy... albo ja zakrywam sobie buzie pieluchą i pytam "gdzie jest mamusia?" a ona zdejmuje mi pieluchę z buzi i się śmieje :rofl2:. Sarah lubi też "tany-tany" :-D. Trzymam ją pod paszkami, stawiam na podłodze i mówię "tany-tany", a ona kiwa się na boczki i rusza dupką :-p Lubi też "pierdzioszki" na brzuszku... tak śmiesznie wtedy chichocze :-D Ale chyba najfajniejsza (według Sary :-p) jest zabawa w plucie... :laugh2: wytyka język i zaczyna pluć... często "zabawę w plucie" rozpoczyna tata :-D a Sarah po nim powtarza... :rofl2:

Zapomniałam jeszcze wspomnieć o zabawie w "zdejmowanie skarpetek" ;-) To jest dopiero frajda... :laugh2: Jak tylko założę Sarze skarpetki to ona je zdejmuje i tak w kółko... mama zakłada a Sarah zdejmuje... :-D

Krzysio lubi zapalać i gasić światło,
zabawę w "a-ku-ku" z pieluszką tetrową, kocykiem, i.t.p.
lubi się przewalać po naszym łóżku z podusią którą obejmuje,
lubi zabawy paluszkowe typu "ważyła sroczka kaszkę", idzie rak nieborak ,
lubi jak mama robi miny szczególnie jak rusza brwiami (wiem to brzmi dziwnie...ale on to właśnie lubi)
lubi stukać ubijaczką do białek o metalową miskę,
uwielbia piosenkę" była sobie żabka mała", a zaraz po niej "pieski małe dwa" oczywiście w wykonaniu mamy albo taty,
przeglądać się w lustrze,
stać trzymany pod paszki-fascynujący jest świat z nowej perspektywy,
w kuchni podoba mu się krewetka-magnes na lodówkę (przy poruszeniu krewetki drżą jej wszystkie odnóża a jest ich wiele)

Moja Blaneczka lubi sie bawic w samolocik na kolanach mamusi, lubi raczka nieboraczka...''tanczace paluszki'', ''szalone buziaczki'', ''pierdzioszki''
lubi wkladac raczki do mojej buzi, do nosa, i do oka,lu jak sie podgryza jej paluszki,
uwielbia mnie i tatusia karmic np . chrupkiem wymamlanym:-D
lubi jak sie ja goni gdy raczkuje smieje sie i ucieka szybciej,
zabawa w zdejmownaie skarpetek a raczej pociagani ich do gory , potrzasanie wraz z nogami,
zabawa z lusterkiem mamy,
wszelakie zabawy z Tesciem -Dziadziem jest prawdziwym pajacem jak chce zabawic Niunke (ostatnio nawet malpe udawal )hihi
uwielbia sie bawic z pielucha , kocykiem , bodami, w chowanie i aku -ku,
lubi maszerwoac wokol lozeczka i sie rozgladac czy ktos na nia patrzy a jak chce ja zlapac to wtedy chce uciekac, i sie przewraca.
uwielbia Mi sie przygladac, i jak zrobie spontaniczny ruch smieje sie niesamowicie,
lubi siedziec na barajda u tatusia,
uwielbia pluskac raczkami o wode w wannie,
jej najnowsza zabawa jest wstawanie i trzymanie sie o parapet lub kaloryfer, i sciaganie swieczek itp.
cieszy sie bardzo jak wlozy raczki do naszego talerza np. z platkami sniadaniowymi
lubi turlac sie po lozku, robi fikolki i stawac na glowie..
i wiele innych rzeczy , a noi uwielbia budzic nas z samego rana a w szczegolnosci Tatusia gryzie go w ucho zabkiem , krzyczy robi buuuaa , ciagnie, mizia go po wlosach a jak juz go obudzi ma wtedy wielki budyn na twarzy :-):-)o taki :-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry