reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kosz

Czekam na malenstwo :

• Wszystkich głosujących
    24
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nio Mamusie pomysł z ryżem, grochem itp. naprawdę dobry :tak: co do gazet to u Nas jest to samo :tak: Wszystko ląduje prędzej czy później w paszczusi :tak: z tymi grzechotkami to jest naprawdę przechlapane, bo Nasz Maluszek nie potrafi się skupić na żadnej dłużej niż chwilkę :-p a zdażyły się Wam jakieś buble? ja ostatnio sporo czytałam o tym na co należy zwracać uwagę przy kupowaniu zabawek i sama trafiłam na ciekawostkę. Przeglądałam na pewnym serwisie z aukcjami internetowymi, którego nazwy nie wymienię ;-), zabawki dla niemowląt. w tytule danej aukcji napisane było, że zabaweczka jest dla bobasków 0+ . Dokładnie pooglądałam zdjęcia danej zabawki i okazało się, że mimo tego, że sprzedawca (nie przypadkowy internauta tylko o dziwo sklep internetowy z zabawkami) wmawiał w opisie, że zabawka jest dla najmłodszych to z tyłu pudełka był słynny znaczek że zabawka jest od 3 roku życia. Do kogo mieć pretensję, za takie wprowadzanie w błąd? i co byłoby gdyby zaufać sprzedawcy, a potem Maluszkowi stała by się krzywda? Troszkę to nie w porządku...:dry:

reklama
Elusia z tym sprzedawca to niezly numer, brak mi slow...:no:
A jesli chodzi o zabawki to ja mam taka mate kolorowa na podloge i na niej zazwyczaj Vicus siedzi badz lezy, do tego obsybuje go dodatkowymi zabawkami ze jak jedna sie znudzi to ma druga...ale to tez generalnie zalezy od dnia, bo raz posiedzi 5min a raz nawet godzine, w wiekszosci sa to grzechotki, gryzaczki, tym czym potrafi sie zajac na dlugo to ssanie metki od maskotko-grzechotki;) jest bezpieczna bo z materialu. Bardzo lubi tez swoj komputerek taki maly laptopik ktory gra, mowi i swieci, a jesli znudzi sie juz jakas zabawka to tak jak julkowa chowam do szafy i wyjmuje po jakims czasie, wtedy od nowa jest nia zainteresowany. A no i lyzeczka! kupilam taka silikonowa dla dzieci, ja tez uwielbia gryzc.
To chyba tyle...
pozdrawiam

Grzesio bawi sie grzechotkami,gryzaczkami,ma takie fajne welurowe kostki z dzwoneczkiem w środku(bardzo je lubi).Uwielbia pudełko tekturowe bo jest kolorowe-wtedy jakby dziecka nie było(ocxzywiscie pod nadzorem mamy).I jak każde dziecko lubi gazety:-)Łyżeczkę też lubi.No i oczywi,ście pilot od tv:-)

reklama
A mój Bartoszek ma swoja ulubioną zabawkę małego gumowego żółtego kotka, na jego widik buźka mu się śmieje. Pozatym on umie sie bawć jedną zabawką nawet z pół godziny więc nie jest tak źle. Wszelkie nowości typu gazety, zrywki , butelki po mineralnej też lubi a im większy przedmiot tym lepiej ... Zazwyczaj robimy tak.: Bartoszek siedzi sobie i ma kilka zabawek rozrzuca je koło siebie a poźniej sięga po nie i tak wkółko. Już bardzo ładnie siedzi ale jeszcze nigdy nie przekręcił się z plecków na brzuszek, odwrotnie zdarzyło się parę razy. Troszkę się tym martwię. A lubi jescze odbijać się nózkami o moje kolana i samolocik na zgiętych nogach. Co do bezpieczeństwa zabawek to każda mama chyba umie ocenić czy jakaś zabawka ma małe elementy czy cos może się oderwać. I chyba podstawowa kwestia MADE IN CHINA , wystrzegam się produktów wyprodukowanych tam ponieważ moga zawierać szkodliwe substancje.
Pozdrawiam

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry