reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kosz

Czekam na malenstwo :

• Wszystkich głosujących
    24
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nio Mamusie pomysł z ryżem, grochem itp. naprawdę dobry :tak: co do gazet to u Nas jest to samo :tak: Wszystko ląduje prędzej czy później w paszczusi :tak: z tymi grzechotkami to jest naprawdę przechlapane, bo Nasz Maluszek nie potrafi się skupić na żadnej dłużej niż chwilkę :-p a zdażyły się Wam jakieś buble? ja ostatnio sporo czytałam o tym na co należy zwracać uwagę przy kupowaniu zabawek i sama trafiłam na ciekawostkę. Przeglądałam na pewnym serwisie z aukcjami internetowymi, którego nazwy nie wymienię ;-), zabawki dla niemowląt. w tytule danej aukcji napisane było, że zabaweczka jest dla bobasków 0+ . Dokładnie pooglądałam zdjęcia danej zabawki i okazało się, że mimo tego, że sprzedawca (nie przypadkowy internauta tylko o dziwo sklep internetowy z zabawkami) wmawiał w opisie, że zabawka jest dla najmłodszych to z tyłu pudełka był słynny znaczek że zabawka jest od 3 roku życia. Do kogo mieć pretensję, za takie wprowadzanie w błąd? i co byłoby gdyby zaufać sprzedawcy, a potem Maluszkowi stała by się krzywda? Troszkę to nie w porządku...:dry:

reklama
Elusia z tym sprzedawca to niezly numer, brak mi slow...:no:
A jesli chodzi o zabawki to ja mam taka mate kolorowa na podloge i na niej zazwyczaj Vicus siedzi badz lezy, do tego obsybuje go dodatkowymi zabawkami ze jak jedna sie znudzi to ma druga...ale to tez generalnie zalezy od dnia, bo raz posiedzi 5min a raz nawet godzine, w wiekszosci sa to grzechotki, gryzaczki, tym czym potrafi sie zajac na dlugo to ssanie metki od maskotko-grzechotki;) jest bezpieczna bo z materialu. Bardzo lubi tez swoj komputerek taki maly laptopik ktory gra, mowi i swieci, a jesli znudzi sie juz jakas zabawka to tak jak julkowa chowam do szafy i wyjmuje po jakims czasie, wtedy od nowa jest nia zainteresowany. A no i lyzeczka! kupilam taka silikonowa dla dzieci, ja tez uwielbia gryzc.
To chyba tyle...
pozdrawiam

Grzesio bawi sie grzechotkami,gryzaczkami,ma takie fajne welurowe kostki z dzwoneczkiem w środku(bardzo je lubi).Uwielbia pudełko tekturowe bo jest kolorowe-wtedy jakby dziecka nie było(ocxzywiscie pod nadzorem mamy).I jak każde dziecko lubi gazety:-)Łyżeczkę też lubi.No i oczywi,ście pilot od tv:-)

reklama
A mój Bartoszek ma swoja ulubioną zabawkę małego gumowego żółtego kotka, na jego widik buźka mu się śmieje. Pozatym on umie sie bawć jedną zabawką nawet z pół godziny więc nie jest tak źle. Wszelkie nowości typu gazety, zrywki , butelki po mineralnej też lubi a im większy przedmiot tym lepiej ... Zazwyczaj robimy tak.: Bartoszek siedzi sobie i ma kilka zabawek rozrzuca je koło siebie a poźniej sięga po nie i tak wkółko. Już bardzo ładnie siedzi ale jeszcze nigdy nie przekręcił się z plecków na brzuszek, odwrotnie zdarzyło się parę razy. Troszkę się tym martwię. A lubi jescze odbijać się nózkami o moje kolana i samolocik na zgiętych nogach. Co do bezpieczeństwa zabawek to każda mama chyba umie ocenić czy jakaś zabawka ma małe elementy czy cos może się oderwać. I chyba podstawowa kwestia MADE IN CHINA , wystrzegam się produktów wyprodukowanych tam ponieważ moga zawierać szkodliwe substancje.
Pozdrawiam

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry