reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kosz

Czekam na malenstwo :

• Wszystkich głosujących
    24
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam młode Mamy i ich słodkie pociechy!
A tym samym przepraszam, ze tak się wpraszam ;-) Rzecz w tym, że administratorzy forum dość skutecznie zakopali i schowali przed nowymi użytkownikami wątki o chorych dziciach użytkowniczek BabyBoom :-(

Zapraszam do zapoznania się z historią majowej Malwinki i pomoc jej rodzinie.

WĄTEK >> tutaj

Tylko nie kierujcie się 1 postem o wysyłaniu SMSów (teraz już ta opcja nie działa). Pomóc można poprzez wpłaty na konto Fundacji Polsat lub też poprzez przekazanie 1% podatku (ale tutaj przyjdzie im czekać na pieniądze jeszcze kilka miesięcy, a czas bardzo nagli).

Mam nadzieje, że ściśnie was za serce i coś z portfeli wysupłacie! :-D

Pozdrawiam :-)

Strona Malwinki: Serce Malwiny

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

reklama
My mamy kilka zabaw ;-) Bawimy się w samolocik i A-KUKU... na zmiane ja i Sarah chowamy się za pieluszką i odsłaniamy... albo ja zakrywam sobie buzie pieluchą i pytam "gdzie jest mamusia?" a ona zdejmuje mi pieluchę z buzi i się śmieje :rofl2:. Sarah lubi też "tany-tany" :-D. Trzymam ją pod paszkami, stawiam na podłodze i mówię "tany-tany", a ona kiwa się na boczki i rusza dupką :-p Lubi też "pierdzioszki" na brzuszku... tak śmiesznie wtedy chichocze :-D Ale chyba najfajniejsza (według Sary :-p) jest zabawa w plucie... :laugh2: wytyka język i zaczyna pluć... często "zabawę w plucie" rozpoczyna tata :-D a Sarah po nim powtarza... :rofl2:

Zapomniałam jeszcze wspomnieć o zabawie w "zdejmowanie skarpetek" ;-) To jest dopiero frajda... :laugh2: Jak tylko założę Sarze skarpetki to ona je zdejmuje i tak w kółko... mama zakłada a Sarah zdejmuje... :-D

Krzysio lubi zapalać i gasić światło,
zabawę w "a-ku-ku" z pieluszką tetrową, kocykiem, i.t.p.
lubi się przewalać po naszym łóżku z podusią którą obejmuje,
lubi zabawy paluszkowe typu "ważyła sroczka kaszkę", idzie rak nieborak ,
lubi jak mama robi miny szczególnie jak rusza brwiami (wiem to brzmi dziwnie...ale on to właśnie lubi)
lubi stukać ubijaczką do białek o metalową miskę,
uwielbia piosenkę" była sobie żabka mała", a zaraz po niej "pieski małe dwa" oczywiście w wykonaniu mamy albo taty,
przeglądać się w lustrze,
stać trzymany pod paszki-fascynujący jest świat z nowej perspektywy,
w kuchni podoba mu się krewetka-magnes na lodówkę (przy poruszeniu krewetki drżą jej wszystkie odnóża a jest ich wiele)

Moja Blaneczka lubi sie bawic w samolocik na kolanach mamusi, lubi raczka nieboraczka...''tanczace paluszki'', ''szalone buziaczki'', ''pierdzioszki''
lubi wkladac raczki do mojej buzi, do nosa, i do oka,lu jak sie podgryza jej paluszki,
uwielbia mnie i tatusia karmic np . chrupkiem wymamlanym:-D
lubi jak sie ja goni gdy raczkuje smieje sie i ucieka szybciej,
zabawa w zdejmownaie skarpetek a raczej pociagani ich do gory , potrzasanie wraz z nogami,
zabawa z lusterkiem mamy,
wszelakie zabawy z Tesciem -Dziadziem jest prawdziwym pajacem jak chce zabawic Niunke (ostatnio nawet malpe udawal )hihi
uwielbia sie bawic z pielucha , kocykiem , bodami, w chowanie i aku -ku,
lubi maszerwoac wokol lozeczka i sie rozgladac czy ktos na nia patrzy a jak chce ja zlapac to wtedy chce uciekac, i sie przewraca.
uwielbia Mi sie przygladac, i jak zrobie spontaniczny ruch smieje sie niesamowicie,
lubi siedziec na barajda u tatusia,
uwielbia pluskac raczkami o wode w wannie,
jej najnowsza zabawa jest wstawanie i trzymanie sie o parapet lub kaloryfer, i sciaganie swieczek itp.
cieszy sie bardzo jak wlozy raczki do naszego talerza np. z platkami sniadaniowymi
lubi turlac sie po lozku, robi fikolki i stawac na glowie..
i wiele innych rzeczy , a noi uwielbia budzic nas z samego rana a w szczegolnosci Tatusia gryzie go w ucho zabkiem , krzyczy robi buuuaa , ciagnie, mizia go po wlosach a jak juz go obudzi ma wtedy wielki budyn na twarzy :-):-)o taki :-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry