reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kosmetyki dla kobiet w ciąży i po ciąży

jarpur tak jak piszesz ;) ale fakt jest taki, że skóra dobrze nawilżona nie będzie tak podatna jak przesuszona, więc bez dwóch zdań smarujmy ile wlezie, a nóż widelec pomoże. zreszta komu ja to pisze, z tego co czytam jesteś obeznana ze wszystkimi nowinkami i sposobami na kosmetyczne dolegliwości :)

reklama
a ja zrobilam sobie pilling domowej roboty. zaparzylam czarna kawe i jak wystygla dodalam troche cukru i oliwki i powiem wam miodzioooooo :tak: rewelacja jeszcze lepszy niz ten kupny z mydlarni. Raz, ze dodaje energii wiadomo kofeina, dwa ze skora jest po nim super naoliwiona, a trzy to zo, ze rewelacyjnie masuje cialo. Wiadomo na brzuszku dzialalam tym delikatnie, ale na bioderkach udach i posladkach sie nie oszczedzalam, genialnie mnie to wymasowalo, wydrapalo az skore mialam czerwona, ale kosmetyk pierwsza klasa no i naturalna kawa dziala blogo na rozstepy i redukcje cellulitu ;-)

no ja w przepisie tez mialam dodac ale nie mialam akurat pod reka :-D a ze jestem ogolnie wielkim smakoszem kawy to ta papka jest dla mnie wymarzonym kosmetykiem ;) nawet mydlo i zel pod prysznic mam kawowe

Kupiłam sobie ten żel CONTRACTUBEX na rozstepy. Mozna go stosowac w ciazy? Czy dopiero po porodzie?
I ktora z Was go uzywała? Mam nadzieje ze cos pomoze.. :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kupiłam sobie ten żel CONTRACTUBEX na rozstepy. Mozna go stosowac w ciazy? Czy dopiero po porodzie?
I ktora z Was go uzywała? Mam nadzieje ze cos pomoze.. :)
nie można stosować w ciązy a jesli chcesz stosować podczas karmienia musisz skonsultować sie z lekarzem...
sama mam tą samą maść .. i chyba użyje ją dopiero w nowym roku:-p

tu masz opis ulotki sama ostatnio sprawdzałam
• Ulotka Contractubex / Allantoinum, Allium cepa, Heparinum natricum - leki, dawkowanie, skład, zastosowanie, opis - DOZ.pl

Ja muszę zareklamować "Intensywny preparat przeciw rozstępom" firmy DAX COSMETICS. Perfecta mama została pozytywnie zaopiniowana przez mojego ginekologa :-) Polecam w ciąży i dla matek karmiących.

reklama
Ja go kupiłam na wysyp rozstępów, w aptece nic mi nie polecono ciążowego. Smaruję się tym po kilka razy dziennie, ale nie widzę różnicy (w sumie to dopiero 2 tygodnie). Przynosi jednak ulgę, bo swędzi mnie niemiłosiernie.. Chciałabym coś mocnego po porodzie. :-)

Do góry