reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kosmetyki dla kobiet w ciąży i po ciąży

dzieki dziewczyny za podpowiedzi
Matusia z Clarins i Eris to ja zrezygnuje ze wzgledu na cene,co do ziaji to bardzo kuszace ( poszukam ale ostatnio ziaja gdzies zniknela z polek), a fissan jest i mysle nad nim u mnie kosztuje 25zł
gag ATW- tez jest nad czym myslec, cena przystepna pojemnosc ok ( bo dzis widzialam zel z AA 50ml za 26zł!)
jaipur pomysle o tym kremie ale chyba po ciazy bo jak wyszukalam strone to wyczytalam ze polecany po ciazy
jeszcze raz dzieki wszystkim

reklama
jaipur, clarins kleił się nadal, eris o niebo lepszy.
karola, my w mieście mamy aptekę super zaopatrzoną w Ziaję. Jest również dostępna w drogeriach Schlecer. Z Ziaji masz na rozstępy, na cellulit itp. Ja mogę bardzo polecić mydła pod prysznic, wszystkie są super, a szczególnie, Sopot Spa, oliwkowe, pomarańczowe, jabłkowo-agrestowe itd. Te mydła są ok 6 - 7 zł a pojemność aż 500 ml. Płyn micelarny z Ziaji polecam, do higieny intymnej żel, żel pod oczy. Mam ziajomanię, tak że marka ta króluje w mej łazience.

ja też codziennie smaruję się kilka razy bo obawiam się dziadostwa, najbardziej na brzuchu...
I tak musiałam się pozbyć kolczyka w pępku, którego bardzo lubiłam i bardzo mi się podobał na rzecz dzidziusia :-)
Ale tak naprawdę to dopiero się okaże jak będą wyglądały na brzusie po porodzie...

Na cellulit polecam błotko Guam (oczywiście nie w ciąży ), droga inwestycja ale bardzo skuteczna. Zakupiłam taki zestaw na Allegro i sama sobie go w domku robiłam. Efekt dla mnie był piorunujący. Dodam że moje nogi mają tendencję do przybierania większych rozmiarów niż inne części ciała więc bałam się że może ten specyfik nie zadziałać :-)
Super ! Polecam bardzo.... ostatnio sprzedałam go właśnie na Allegro no bo zaszłam w ciążę - poczytajcie sobie o Guam'ie. Tylko uważajcie, w sklepach jest wiele podróbek, ten oryginalny jest tylko firmy Lacote:-)

Algi morskie Guam firmy Lacote

link do całego zestawu:
http://allegro.pl/guam-zestaw-na-tluszcz-brzuch-500g-zel-gratissy-i1423040044.html

Ostatnia edycja:
Ja również używam serii babydream rossmanna, zwłaszcza emulsja przypadła mi do gustu, olejek mniej, ale też używam.

Używam też preparatu przeciwko rozstępom Perfecta mama firmy Dax Cosmetics - rewelacja. Do stosowania we wszystkie startegiczne miejsca - piersi, brzuch, uda, pośladki.
Właśnie mi się kończy, a jest teraz w promocji w Rossmannie od 31.01 w cenie 18,99 (choć wydaje mi się, że jak kupowałam go w zeszłym roku, to było taniej, ale i tak kupię)

Staram się smarować codziennie, ale różnie z tym ostatnio bywa.

my w mieście mamy aptekę super zaopatrzoną w Ziaję. Jest również dostępna w drogeriach Schlecer. Z Ziaji masz na rozstępy, na cellulit itp. Ja mogę bardzo polecić mydła pod prysznic, wszystkie są super, a szczególnie, Sopot Spa, oliwkowe, pomarańczowe, jabłkowo-agrestowe itd. Te mydła są ok 6 - 7 zł a pojemność aż 500 ml. Płyn micelarny z Ziaji polecam, do higieny intymnej żel, żel pod oczy. Mam ziajomanię, tak że marka ta króluje w mej łazience.

ja u siebie widzialam te mydla a z serii dla kobiet w ciazy tylko ten krem na rozstepy( w rosmanie) w aptekach nie patrzylam, a drogerii Schlecer to u nas nie widzialam
u mnie w lazience avon kroluje bo jestem konsultantka :-), ale inne firmy tez sie znajda ;-)

podwójnie działająca mustela jest na rozstępy juz istniejące i te, ktore mają się pojawić.

nie, no wiem, że na każdym tak piszą i że istniejących już się nie zlikwiduje, ale można wzmocnić skórę, aby się nie pogłębiały.
swoja droga jakis czas temu był program na tvn style o rozstepach, jakis dermatolog wypowiadal sie w nim, że nawet laser nie pomoże w 100%... choć szanse sa oczywiście większe, jeśli rozstep nie jest "stary", z nowymi mozna zrobic więcej... masakra :)

reklama
no wiem bra, kiedyś chciałam zlikwidować swoje stare pasiaki na tyłku:-D tylko kupa kasy poszła, oczywiście byla wersja ,że "są za stare" bo to z okresu dojrzewania są.Że "świeże to znikają bez problemu", chyba jak się "wytnie" :-D.Więc jestem raczej sceptycznie nastawiona do tego,ale nie odmówię wsmarowywania w siebie, żebym miała chociaż spokój przed sobą, że się starałam

Do góry