reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kosmetyki dla kobiet w ciąży i po ciąży

hejka...poszukałam i wpisuję, bo widziałam, że padły pytania do maści Cepan! Ja go stosuję, ale już po porodzie - i choć "pachnie" niemiłosiernie cebulką...to działa super! ściąga "na szerokość" rozstępy i wybiela, dzieje się to o wiele szybciej....ja już widzę, że są bledsze - fakt, jest to maść na blizny - ale rozstęp to jest właśnie rodzaj blizny skóry właściwej. Zagraniczny odpowiednik to maść contratubex, ale skład dokładnie ten sam, fakt może mniej śmierdzi, a cena o wiele większa - na bliznę po CC również świetnei się te maści sprawują (siostra stosowała) i na blizny potrądzikowe.
Cóż - mój M mówi, że rozstępy to pamiątka po naszych słoneczkach:) i jesteśmy naznaczone :):):):)

reklama
Dzięki Marttini. Contratubexu używałam kiedyś na bliznę na łuku brwiowym, pomogło. Kupie sobie ten cepan.

marttini czyli contractubex i cepan to jedno i to samo??

i obie moge uzywac karmiac piersią??

ja mam contractubex ale bałam się używac a chce miec pewność ze można....

jolek dzieki ale ja mam contractubex
i wlasnie o tą mi bardziej chodzi..
bo wiem ze w ciązy to trzzeba sie konsultowac z lekarzem , choć ponoć nie można..
ale nie wiem jak po ciąży ...

jeśli to to sxamo co cepan to będę używac a jak nie to kupię cepan :-)

cepan to to samo co contractubex, ma dodatkowo cebule w skladzie i śmierdzi bardziej niż contractubex.ale jest tańszy.

Dokładnie - tak jak dziewczyny piszą....Contratubex ma ten sam skład co Cepan...i spokojnie można stosować po ciąży - karmiąc piersią:)
Contratubex miała polecona moja siostra na bliznę po CC od lekarza, a przecież karmiła piersią...mama stosowała Cepan po operacjach i na rozstępy również już kilkanaście lat temu i się sprawdziło...więc spokojnie:)

Dziewczyny, ja po namowach lekarza kupiłam Strataderm,(to to samo co Dermatix).
Na efekty przyjdzie mi poczekać ze 2 mce, więc na razie nie mam nic do powiedzenia.

reklama
kupiłam za połowę ceny:) ale fakt,cenowo to nieźle.No ale jak ma sprawić,że będzie niewidoczna to przeboleje- pocieszenie ,że jest mega wydajny.

a tak poza tym to boję się strasznie,żeby się nie porobiły zrosty, poczytałam o tym trochę i załamka jakby mnie to trafiło

Ostatnia edycja:
Do góry