reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Szyszka poszalalas :-) z 7000 tys. kalorii bylo ... aaaleee,po weekendzie ten jeden kilo zgubisz szybko.
Mateuszkowa ja tez absolutnie na co dzien sie cola nie racze ...tylko do drinkow.
Gaja Ty jestes taki expert od zielonej herbaty? pojade do sklepu to kupie sobie lisciasta tylko jak ja wtedy zaparzac? tak po prostu,wrzucic pare lisci do kubka i zalac? Ja z sasiadami nie mam problemu,nikogo pod soba,nikogo nad soba ,wiec luzik.

A co do smarowidel to ja sie kremuje od 10 lat codziennie...moja skora sie do tego przyzwyczaila i jak wieczorem po umyciu sie nie nakremuje to mam uczucie sciagnietej i suchej skory.

reklama
Szyszka jak miło, że w końcu do nas zajrzałaś :-)
Ja wczoraj też się opiłam zielonej herbaty, poniekąd dla uspokojenia wyrzutów sumienia a też dlatego, że dobrze działa na zamulony żołądek. W pracy chyba ze 4 kubki wypiłam, na szczęście moge sobie przy biurku herbatkę sączyć ;-)
Udanego wypoczynku życzę :tak:

Mateuszkowa, no właśnie nie widać jej :baffled:, więc tak dla ścisłości podam Wam co to jest kaloria : Mała wredna istota, która mieszka w twojej szafie i co noc zaszywa ci coraz ciaśniej ubrania.:-D

Alusia ta moja dzisiejsza zupa to czysta prowizorka z proszku, czyli zupa z torebki a do tego dwa ziemniaki pokrojone i już. Niby zdrowa, bo bukiet warzyw i wogóle ;-) ale jakoś w te zdrowie w proszku nie wierzę:eek:. Choć przyznam, że dobra, no i kalorii ma mało a sycąca. Zjadłam pół a resztę zostawiłam męzowi.
Zwykle robię zupy jarzynowe z mrożonek, na pewno są dużo zdrowsze. Gotuję na skrzydełkach z kurczaka, bo wtedy ta zupa ma dla mnie smak, a po za tym moje dziecko lubi zupę z wkładką mięsną :tak:

Jolit@ to poszalałaś. My na weekend mieliśmy iść do znajomych, ale po ostatnim weekendzie coś nie za bardzo mi się chce :eek:
Ja na początku miałam balsam z Avonu Anev wyszczuplający, nie wiem czy wyszczuplał, choć wydaje mi się że coś tam dał, bo nie mam zwisów po ubytku centymetrów.
Teraz mam ujędrniający z Soraya ale jest taki sobie, chyba teraz sobie kupię ten z Eveline 3d czy jakoś tak.

Gaja to byłaś twarda wczoraj :tak:
Dobrze, że się unormowały stosunki z sąsiadami.
Ja mieszkam w domu z teściową więc wiadomo, że zawsze ma coś do powiedzenia :tak: Choć i tak moja to jeszcze jest w miarę normalna (o ile teściowa normalna być może:-p)

Jolit@ i widać efekty tego codziennego smarowania? Ja jak pojade na zakupy to też sobie coś kupie bo jak chce chudnąć to musze jakaś ta skóre ujędrnić :-)

Edysiek i reszta a działa ta herbatka przeczyszczająco? Bo przy dukanie mam jeden problem - z wypróżnieniem :no: a co do zupy to nie moge jeść z proszku ale pomyśle nad zupą na drugiej fazie hmmm i taką brokułową bym zjadła. Taki krem mmm :-) ja też mieszkam z teśćiami i raczej nie narzekam :-D akurat u mnie żarty o teściowej się nie sprawdzają bo jest do rany przyłóż :-D:-D karmi nas, dzieciaki, ubiera nas i dzieciaki ciągle dostaje jakieś kosmetyki i inne rozne rzeczy :D a jak tylko wspomnimy że musimy sobie coś kupić droższego to daje połowe kasy :-) więc Anioł :-)

ale macie szczescie z tesciowymi!!! ja to mam taka dziwna :/ tescia tez.. dystans miedzy nami jest jak przepasc..

alusia - ja tez brokulkowa uwielbiam i wszelkie kremy :-) mniam mniam!!! chyba zrobie taka jutro! :-)
edysiek - moze jakies zawieszki zapachowe antykaloria? hahaha ;-)

ja juz po spacerze z malym, chodzilam specjalnie po zaspach zeby ciezko bylo :p oby cos to dalo! ;-)

Jolit@ bierzesz gotujesz wodę odstawiasz czajnik z otwartym gwizdkiem na kilka minut aby straciła temperaturę, do kubka wsypujesz dobrą łyżeczkę herbaty i potem zalewasz i zaparzasz 3 minuty i tak możesz trzy razy te same fuski zaparzyć. Pierwszy napar pobudza a następne uspokajają. I pamiętaj nie zalewaj wrzątkiem bo wtedy herbata jest po prostu gorzka:baffled:

Mateuszkowa a kupiłąś sobie ten ocet? Pijesz? :-) Ja się uzależniłam dosłownie :-D

Gaja ja chyba sobie też kupie tą herbatke :-)

alusia no wlasnie zapomnialam!!! :eek::eek::eek::baffled::baffled: bylismy wczoraj w tesco i maz robil zakupy i zapomnialam mu napisac!!!!!! :(:(:(
kurcze :/ paczek na mnie patrzy(l)... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::crazy:

Pączek !! Uciekaj !! Mateuszkowa nie ma łamania diety !! :-) no co Ty :tak: schowaj pączke dla męża napewno się ucieszy :-)

alusia co te mrozy ze mna zrobily............ zezarlam jak swinia!!!! :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: zostaly jeszcze 2 juz nie tkne a tak mi cukry brak........... wypije kawe..uwielbiam kawe bez cukru..nie slodze juz nic chyba z 5 lat :-) albo dluzej..maz tez przestal slodzic .. wiec chyba czesm moge skubnac cukra? ( tak, masz racje szukam usprawiedliwienia ) :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

edit: dziewczyny, jak robiliscie ten peeling kawowy to ze swiezej kawy ( z paczki ) czy z takiej ktora juz wypilyscie a fusy pozostaly ??? szukalam u wujka google ale nie znalazlam jednego przepisu ktory by mowil co i jak, zdania sa podzielone :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry