reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Jolek27 nic nie mowila kiedy da znac, a na rozmowie na koniec tez nic nie powiedziala. I w sumie nie wiem czy pracuje czy tez nie. Mowila mi cos o kwietniowym szkoleniu, ale nic nie potwierdzila. Wiec zastanawiam sie kiedy zadzwoni i czy zadzwoni poinformowac mnie ze mam prace. Byłam strasznie spięta.

reklama
jola marzanna podobno spalona,utopic sie nie dało,bo drogę do mostu śnieg zasypał:-):-)
a mała do państwowego przedszkola idzie.Na prywatne to mnie nie stać

hej...jestem pierwsza???? chociaz raz
Podbudke Ola zafundowałą mi o 6 rano, a to nie jest pora o ktorej lubie wstawac, ale coż zycie ....
U mnie znowu sniegu napadało, miejscami to juz jest do łydki,a na chodnikach do kostki
Mega super, ze mała dostała sie do przedszkola

witam:-)

ja też już dawno na nogach....szkoła :(
Olisia ja mieszkam w "dziwnym" miejscu.U nas każdy kto chce dostaje miejsce w przedszkolu od 3 do 6 lat.Każdy.Jeszcze mi dyrektor dokumenty do wypełnienia do domu przyniósł:-) Wiem,że trudno wam będzie w to uwierzyć,ale są takie miejsca w naszym kraju.;-)Także złożenie dokumentów jest równoznaczne z dostaniemm się:-) Żeby tak wszędzie było,nie?

dziewczyny,dlaczego ja nie mam żadnych zakwasów po ćwiczeniach???wczoraj to się nawet za bardzo nie zmachalam.Czas zmienić??

Olisia u nas tak samo dołożyło śniegu :/ Aż normalnie tracę wiare w wiosnę, po co choinkę chowaliśmy byłaby jak znalazł na wielkanoc:-p Tylko tyle dobrego, że słonko świeci to z przyjemnością ogarnę mieszkanie;-)

Mega to dobrze, że nie ma zakwasów i nie trzeba nic zmieniac po prostu mięśnie się przyzwyczaiły i jedziesz dalej, no chyba że masz ochotę sobie cos dorzucić to jak najbardziej:tak:

w takim razie coś jeszcze muzę wyszukac żeby mi odpowiadało i dołożę do tych ćwiczeń ,które już robię.

Dzień dobry :)
OD RANA MAM DOBRY HUMOR..wmv - YouTube

Śnieg mam w nosie, wyspałam się do 7-mej (z przerwą o 5-tej z minutami, ale tata się zajął synkiem, biorąc go pod swoją kołdrę i zasnęli), zważyłam się, zmierzyłam i jestem wniebowzięta ;) tzn. sceptycznie, bo wiem, że na początku jest łatwiej, a potem już może nie być tak różowo.
Dziś mijają 4 tygodnie, a więc niepełny miesiąc, od 22 lutego.
Waga: 5 kg mniej
Talia: 6 cm mniej
Pas: 6 cm mniej
Biodra: 4 cm mniej
Udo: 3 cm mniej
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Natalini to nie zamawiaj dużego tego tortu, weź jakiś symboliczny,Każdy po kawałku, dwa dni do kawki i ciacho zjedzone:)
Zamówię 0,5 kg ;) bo tak prawie na te ścisłe diety dziadków, teściowa się podobno odchudza :szok: więc tak prawie będzie.
Joluś no właśnie, często jemy coś super-zdrowego a potem okazuje się, że ilość węgli i kalorii jest dramatyczna (np. gotowe surówki pakowane w plastikowe pudełka).
Natomiast Kamila ma niesamowity dar motywowania mimo swoich chwilowych porażek, energii i dobrych rad od groma!

Mateuszkowa nie dostanę, z tego samego powodu co Jolek. Wychowawczy i brak dochodu.
Mąż pracuje na kontraktach i nie rozlicza się dochodowym.
Nie da się tego przeskoczyć. Trudno, trza iść do roboty :)
Z talią ćwiczenie sprawdzone, i wracam do niego, bo uprzedzała mnie rehabilitantka, że boli po twisterze lędźwiowy jeśli ma się z nim problemy no i tak u mnie jest..
Robie różne skłonowe na siedząco, unoszenie ud na leżąco i przeplatam skłonami. Trzy serie po 30 x na każdą stronę i zobaczysz, jaka będzie różnica! Naciągam te skłony jak najniżej, następnego dnia czuć boczki w talii! A ćwiczenie nie jest wysiłkowe, jeśli nie lubisz cardio - masz rację, nie ma się co zmuszać.
najlepszy ruch jest taki jaki lubimy :)

Gaja nie wszyscy faceci lubią duże piersi, mój M. uważa, że są obrzydliwe. Zwłaszcza w sytuacjach wypuszczenia ich z bielizny i ma rację :-D
A różnica 25 cm na pewno wygląda dobrze. No i ta talia! :tak:

Mega pochwal się, gdzie to tak dobrze z tym przedszkolem????
Ja muszę się mizdrzyć, żeby przyjęli 2,5 latka, ale prawdopodobnie nic z tego.
Jest u nas niejedno prywatne przedszkole i tam dzieci w tym wieku biorą z otwartymi ramionami, więc dyrektorzy przedszkoli publicznych od razu uprzedzają, że może być ciężko.

Olisiu, bądź dobrej myśli!
Być może nie byłaś jedyną kandydatką, więc jej też trudno było się określić.
A tak na marginesie szukanie pracy nie jest proste...byłam na kilkunastu rozmowach kwalifikacyjnych zanim dostałam ostatnią posadę, a miałam już 8 letnie doświadczenie w pracy.

Edysiu zaraź mnie tą chęcia do sprzątania!
Generalnie lubię sprzątać, bo sprawia mi radość, kiedy jest czysto, więc codziennie odkurzam i ścieram kurz, tam gdzie widzę, że będzie mnie drażnił. Ale jak mam sprzątać kuchnię....:szok: jestem od razu zmęczona, albo innym razem...

Editku najlepiej robić samemu surówki, bez cukru, ew. słodzik no i produkty, które wspomagają odchudzanie.
A pomaga podobno jod, witamina B6, białko i warzywa.
No i taką dietę stosuję, nieco SB, nieco od Olisi, ale bez węglowodanów wieczorem.
Mam natomiast też gorsze dni, kiedy pakuję się świezym chlebem z masłem albo... milką :szok:

Ufff....rozpisałam się, ale to przez Was ;) tyle stukacie.

Ostatnia edycja:
Natalini gratuluje spadku wagi, ciesze sie ze tak ładnie ci poszło.
MAm nadzieje ze teraz w kwietniu jakos sie ogarne to moze i mi jakos dieta pojdzie. Chce troche pobiegac ew bardzo szybko maszerowac tak półbiegiem-nie wiem jak to okreslic, no ale pogoda nie sprzyja. Jak mam biegac w sniegu po kostki?hmmm.... :D
Brak mi kopa w doooope zeby sie ogarnac i wkoncu wziasc w garsc.
Moze jak troche pojedziecie po mnie to mi w psyche wejdzie i mi sie cos w mózgu przestawi na plus :))))
Wiec mozecie mnie biczowac :))

Natalini Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!:-D:-D:-D No pięknie ci zleciało :)

Jeśli chodzi o piersi to można rzec, że ja ich w ogóle nie mam ale już pomału się z tym oswoiłam bo kiedyś cięzko mi było z tego powodu, jeszcze zimą i wiosną to ok ale latem stroju nie miałam na siebie bo biustonosze za duże miski miały:baffled:

A ja już zrobiłam sobie piątek z mel b: abs, brzuch, pośladki, nogi, cardio oraz rozciąganie :)

Olisia ja jadę po tobie :) Daję kopa w doopę :) Nic samo się nie zrobi, przyjdzie wiosna i będziesz sama na siebie zła,że dałaś się omamic leniowi:tak:;-)

reklama
Pada, pada śnieżek biały dawno go nie było:-D:-D:-D:-D
A ja dzisiaj nie dam rady ćwiczyc bo J w domu ale ... w ramach tego umyłam okna, powiesiłam firanki, umyłam łazienkę, odkurzyłam i podłogi na kolanach poscierałam mysle że cosik się wyrówna heheh
A nie wspomniałam że moje dziecko wstało dzisiaj o 5 pełne, zwarte i gotowe do grasowania, także dzień się dośc wcześnie zaczął hah.
Ale jadę wreszcie na ubraniowe zakupki juppiii:-D...

Natalini noo gratki:-) Ja z cukrem nie mam problemów bo od zawsze prawie nie slodzę także go nie uzywam nawet do takich surówek jakos wolę bez heh

Olisia chyba wszyscy mamy juz dosyć tej zimy heh więc się nie przejmuj juz niedługo wyleziemy na dwór z dzieciami i będziemy ganiać do woli heh

Jolek dzieki to sobie poszukam na chomiku

Ide usypiac gada i zbierać sie na zakupki:-p

Do góry