reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

eh o mały włos a nie sprzedałabym dziś wózka :( przyszły tata był na tak, ale przyszła mama wolała inny kolor.. :/

Natali
eh nie martwie się :-) tylko dobija mnie to, że nie mogę już zaczac bo w taką pogodę jak????!!!! najchętniej już bym pobiegła bo mnie nosi :D a czemu Ty zwrotów nie dostaniesz jeśli można wiedzieć ?? mówisz, ze te skłony pomogą coś zdziałać z talią??! sprawdzone?? też nie lubię jak ktoś mi przerywa cwiczenia, dlatego dziś czekam aż mały pójdzie spać a P pójdzie się kąpać.. -_-

Olisia daj znac co i jak! i &&&! długo strasznie czekacie na pieniążki ;/

Jolek już lepiej ??? ;-) puk puk ?? ;-)

Editek czarna magia te nazewnictwa ćwiczeń dla mnie, próbuje sobię tylko to wyobrazić hehehe ;-) ja jadłam 2 razy kapust,e z grochem i nie mój klimat niestety :/

reklama
Natalini no właśnie się zdziwiłam jak zobaczyłam te surówki bo wiem że są dosładzane i namajonezowane:-) myślałam sobie samej robic z jogurtem light, ale tak sobie myślę że może ona potrzebuje więcej kalorii niz my :confused:

Gaja powiem Ci że jak się teraz wciągnęłam to rozumiem dlaczego ty ciagle coś dokładasz heh a nawet nie wiedzialam że to takei fajne heh ja właśnie próbuję bo szukam czegoś pod siebie dlatego próbuję wszystkiego.

Dorcia a ja włąśnie lubie kapustę heh kurcze szkoda ze wózek sie nie sprzedał zawsze to jakaś kaska dodatkowa by była:-p
a zapomnialam że u ciebie mąż w domu to musisz wygospodarowywyać czas hahaha;-)

Olisa no dawaj znac trzymam kciuki:-)

a ja dziś zapisałam w końcu Małą do przedszkola,bo termin do jutra.ja zawsze robie cos jak nóż na gardle:baffled: No ,ale zapisana i od września rusza.Będę płakać;-)
poćwiczyłam też dziś solidnie,tzn solidnie jak na mnie,nie na was:-) i tyle ile mi czas pozwala.Mam strasznie dużo pracy,a niestety to praca na doopie.
Wszystkie sprzątacie przed świętami,a ja nic.We wtorek po świętach wchodzi ekipa remontowa do chaty więc nic teraz ne sprzątam,bo po co

W końcu wszystko porobiłam i mam chwilę. Angela lekcje odrabia to tylko czasem coś jej podpowiem.
Ugotowałam grochówkę na jutro.
Jutro mamy w pracy inwentaryzację i idę na 8, ale nie wiem ile będę - do bólu :baffled:

Dzisiaj pierwszy Dzień Wiosny choć tego nie widać :-) A co do topienia Marzanny, to u nas dzieci już nie topią, bo to już zabronione, bo nie wolno zaśmiecać rzeki i nawet mandat można dostać.

Mega nie wiem czy nie warto, może nam się taki trafił. Z tym, że my jeździliśmy co weekend w każdą pogodę, burza nie burza, no i w jedną z burz nie wytrzymał. Minusem było to, że długo się rozkładał i potrzebne były 2 osoby. A teraz rach ciach i rozłożony.
Tamten też wymagał stabilnego i prostego podłoża, a teraz nie ma to znaczenia. A my naprawdę biwakujemy w różnych miejscach i różnych warunkach.

Mateuszkowa, ale ja tego Cifa potem mokrą ścierką wycieram więc nic nie zostaje (nawet 2 razy możesz wytrzeć) A po za tym ja to głównie myłam fronty szafek, środek, górę i to wszystko co na nich stoi ( u mnie to głównie ceramika ).
Same blaty to zawsze można czymś innym umyć. Ja lodówkę też sodą :tak:

Gaja ja i tak się dziwię, że Ty przy takiej ilości ćwiczeń ciągle musisz być na diecie. Skoro tyle kalorii spalasz to co tam Ci się może nazbierać :oo2:
Editek na boczki to na pewno hula-hoop :tak: I tak jak dziewczyny piszą takie różne skrętne skłony też.
Abs wyrabia mięśnie, ale raczej nie spala tkanki tłuszczowej.

Natalini muszę wypróbować to kakao.
Masz rację, że trzeba pilnować co się je i czasem nie ważne że mało, tylko trzeba zwracać uwagę na detale. Będąc na diecie pilnowałam kalorii i nauczyłam się, że nieraz mało znaczy naprawdę dużo.

Jolek to wszystko przez tę pogodę. Wczoraj u nas było słońce to i chęci więcej miałam, a dzisiaj to już nic mi się nie chce. Na dworze szaro i buro.

Olisia to powodzenia w szukaniu pracy.

Ostatnia edycja:
Edytko niestety ja cały czas musze sie pilnowac bo ja mam tendencje do tycia jak wszystkie baby w rodzinie :baffled: Podejrzewam, że niejedna przy tej diecie i ilości ćwiczeń wyschłaby już na wiór ale mi to nie grozi bo po prostu tak mam:-p

Mega ważne, żes poćwiczyła :) Nie ważne czy na poziom mój czy kogo innego, ćwiczysz dla siebie nie dla nas a nam tylko się chwal :)

hej
jestem juz po rozmowie. I sama nie wiem co z tego bedzie, widzialam ze niby była na tak, pozniej mialam wrazenie ze jednak nie...i wkoncu sama nie wiem. Powiem wam tyle ze widziala ze sie stresuje, zreszta powiedziala ze mam sie wyluzowac. Mowilam jej ze to moja pierwsza w zyciu rozmowa. Mialam taka kluche w gardle, ze nie umialam sie wysłowic ładnie i pelnym zdaniem...dosłownie jakby mi jezyk urwalo i nagle słów zabrakło. Jezyk mialam mega ubogi. Zadała mi głupie pytanie co bym zrobila gdyby klientka byla niezadowolona z manicure....nosz kurcze co ja moge zrobic...zmyc lakier i pomalowac na nowo i zapytac jakie sa jej oczekiwania :/

Gaja może i tak, znam dziewczyny które prawie nic nie jedzą a tyją

Pozumbowałam i idę się kapać

Edytko to nie znaczy, że ja mało jem. Wydaje mi sie , że prawidłowo:tak: Na bank te 1500 kcal zjadam a nawet i więcej :) Nie chcę sie głodzić bo wiem, że to nic nie daje i przy najbliższej okazji organizm szybko nadrobi zapasy:tak:

Olisia może jednak zadzwoni, nie przejmuj się. Ja jak szłam na rozmowe o pracę też twierdziłam, że nic z tego a zadzwonili:-p

Editek hahaha no niby musze :p szkoda z wozeczkiem ale myśle pozytywnie.. dzisiaj sprzedaliśmy zlew, który kupiliśmy i niestety nie pasował więc zapakowany, nowiutki. dobrze, że si,ę zwrociło :-)
mega z przedszkolem będzie suuuuuuuuuper :D ja żałuje, że mój nie jest z pocz. roku bo by już poszedł od września a tak to musze rok czekać, ale może to i lepiej.. ?
Edysiek fronty mowisz?? a to spróbuje bo one wiecznie robią się tłuste nie wiem od czego :baffled: blaty to ja gąbeczką z płynem pare razy dziennie, a tez wycierasz do sucha kran??? jest taki błyszczący wtedy..:-D
Olisia będzie dobrze :**** mojego męża na rozmowie o prace zapytali ile farby potrzeba, żeby pomalowac samolot taki a taki mając takie i takie dane :-D:-D skubany odpowiedział, ale chyba bym milczała z nerwów hehehe, dodam , że praca nie mająca nic wspólnego z farbami hehe bo jest w branży informatycznej mówiąc ogólnie

reklama
Dotarłam. U nas znowu śnieg sypie:/ Masakra jakaś. Miałam w tym tygodniu robić świąteczne porządki i jakoś nie mam na to weny.

Edyśku a ja tutaj tej kuchni nie lubię sprzątać,Klitka straszna i...nie lubię jej.Nawet mam problem jak mam iść coś gotować. Swego czasu wysługiwałam się M, ale odkąd jest Igi to się zmuszam!:(

Widzę,że wszystkie są przed @ no albo w trakcie. U mnie też się zbliża już nawet skacząc podczas ćwiczeń cycuchy trzymam bo mnie bolą. Mam nadzieję że dostanę w terminie bo 2 kwietnia do gina idę i wolałabym być już po @.

Mega i jak udało się córce marzannę utopić?? Mam nadzieję że przywoła to w końcu upragnioną wiosnę.
Córę do prywatnego czy państwowego przedszkola posyłasz?? Ja też porządków przedświątecznych nie robię:(

Mateuszkowa
u nas z nocnikiem tak różnie na wyjeździe i podczas choroby pofolgowaliśmy i polataliśmy w pieluszce i teraz jakoś dzieć się przestawić nie chce. Jak przypilnuję to ok a jak nie to mamy mokre pory!! Nie chce mi wołać:(
Jak się Twoja mama tak przejmuje tymi butami Mateusza to niech mu kupi jakieś na te dwa tygodnie. Niech się babcia wykaże:)

Editku ja muszę nam wszystkim buty wiosenne pokupować.
Skalpel jest krótszy od kilera bo ma jakieś 26 minut z rozciąganiem (ja piszę o skalpelku II a nie tym zwykłym) a kiler jest na YT podzielony na dwie części i tak naprawdę ma ponad 40 minut.
Skalpel II znajdziesz na chomiku do ściągnięcia bo na YT go nie ma.

Natalini to nie zamawiaj dużego tego tortu, weź jakiś symboliczny,Każdy po kawałku, dwa dni do kawki i ciacho zjedzone:)
Ja w tym roku też zwrotu nie dostałam bo na wychowawczym jestem. Dobrze,że mojemu M kilka złoty wpadło.
Zgadzam się z tobą z tą dietą Kamili. Przeglądałam tak z grubsza jej jadłospis i w szoku byłam że je surówki z majonezem, smażonego kurczaka...

Olisia może coś nie tak wypełniliście. podejdź do US i sprawdź. Kiedyś tak moja sisterka czegoś nie dopełniła, po trzech miesiącach dostali wezwanie do wyjaśnienia, a potem jeszcze miesiąc na kasę czekali (dostali ją dopiero w czerwcu)
Trzymam kciuki za tą rozmowę, babeczka coś mówiła do kiedy się odezwie??

Do góry