reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Witajcie:-)
my wczoraj musielismy gada małego wziąć na specer chyba ze 3 razy bo masakrę odstawiał w domu i niewiem czemu przecież staram się mu zapewnic jak najwięcej ruchu no i sobie poza tym hehe
A ten jojczał jak porypany cały dzień nawet wieczorem to mówię do J że ja wychodzę ale jakoś zwytrzymałam hehe:-)
A dzisiaj idę do fryzjera i chyba zrobię sobie jakis kolor bo ta czerń mnie dobija może jakiś rudy wiosenny hahaha

Gaja szacun za ten trening heh jak chodziłam na aerobik to babka miała podobnny uklad więc wiem co to za mordęga hehe

Jolek mój woła bez problemu ale też zdarza się mu że zesika się w gacie jak np. sie za bawi zlbo wczuje w bajkę hehe no i w nocy spi z pielucha czasem nasika czasem sucha ale wolę zakladać niż żeby było mokre łóżko.
A ciebie co tak te choróbska łapią co? ciągle coś?:tak:

Edysiek od razu widać że w pracy jesteś heheh;-) Ja tam lubię wies ale chyba na dłuższa mete to nie dalabym rady mieszkać lubię pojechać na weekend bo rodzice mają dom na lato ale tęsknię za miastem myslę że to też kwestia przyzwyczjenia hehe

Dorka ja też kupuje sobie tego łosoia w lidlu albo jeszcze pstrąga łososiowego zapychacz niezły hehe a co sie przejmujesz pieluchami ja swojego oduczałam jak mial 2 lata i 3 miesiące w grudniu gdzieś a do tej pory zdarzy mu sie sikac w nocy, no i na spacer póki zima to zakładam ale jak wracamy to sucha jest hehe
Makrelkę sobie wczooraj własnie zakupiłam też bo u nas zawsze w srody są świeże ryby bez lodu no i wędzone duzo rodzaji.

reklama
Dorka no właśnie dla ciebie i dla Matiego tylko kupujesz a u mnie 2 opakowania na raz dla nas więc sama rozumiesz:baffled:

A ja zaraz do pediatry uciekam bo Maks mi cos kaszle brzydko, nie ma temperatury tylko katar i kaszel ale to u niego się zazwyczaj kończy atakiem duszności więc ide zawczasu:baffled:

hej, dziś mam gości popołudniu. miałam też iść na spacer ale mi się nie chce :szok: może się zmotywuje, zobaczymy.
muszę sie pochwalić, że Mati zaczyna co raz wiecej mówić :-)

Jolek ja chyba zacznę na wiosnę, kupie majtki i pojde od raz na żywioł z tym nocnikiem:tak:tak jak Edysiek pisze
no a co do mieszkania na wsi to ja bardzo chcę, ale na takiej wsi moich marzeń ;-) może kiedyś bo to raczej utopijne marzenia ;p
Editek rudy ?? odważnie :D koniecznie chce zdjęcia! :D ja mam ochote wrócić do pasemek blond bo opalenizna już zeszla mi no i blado się czuje ;D własnie myślałam nad tym pstrągiem ale jak piszesz, że dobry tyo kupie :-) a z tymi pieluchami bo wiesz, komentują to, że wygodnictwo i mi sie nie chce a ja chyba wiem lepiej czy jest gotowy:confused: więc zaprosiłam ich na odpieluchowywanie ale jakos nie przyszli :-D i powiem tak ja tam nie wierze w to, że jak się wysadza 6-7 mc dziecko to ono rozumie, siedzi bo musi:tak: zejśc nie umie często, i co to ma być nauka ponad pół roku trwa zanim załapie a ja wolę sie uporać w tydzień lub dwa ;-)
Gaja no fakt musiałabyś ze 2 kupić, ale możesz za to takie gotowe filety/plastry kupić i do sałatki ( u mnie koszt ok 5-6 zł za paczke ) no i oby ta wasza wizyta szybko poszła.. bez zbędnego płaczu..:dry:

a w ogóle to ja polecam szynkę parmeńską lub szwarcwaldzka z lidla z serem ricotta i śliwka suszona w śrtodku, takie koreczki boskie!

Witam się nieprzytomna. Wstałam dziś o 6tej i poszłam na badania. Przy pokazji zabrałam Igora i jemu morfologię zrobiłam.Lipa wyszła bo Igi nie ma żył próbowały się podkłuć ale się nie udało i z palca mu pobierały. Popołudniu wyniki więc zobaczymy.

Dziewczyny ja to teraz mało choruje, te ostatnie strzały to tylko jakieś symptomy przeziębienia. Jak pracowałam to non stop byłam chora. Potrafiłam wyzdrowieć i w przeciągu dwóch tygodni znowu nie brało.

Editku fryzjer-widzę że potrzebujesz zmiany:) Udanej wizyty u fryzjera.

Gaja daj znak po wizycie. Zdrówka dla Maksa.

Mateuszkowa
ja to jak Igora odzwyczajałam od pieluch to ganiał z gołym tyłkiem po domu, jak majtki mu ubrałam to od raz w nie sikał.

Edyśku
ale to chyba dobrze,że koleżanka się na L4 nie wybiera.

Dzięć zamula więc chyba idziemy na drzemkę:)

byłam i wróciłam zła bo pediatra się pochorował i dopiero na 10.50 wcisnęli mnie do jakiejś innej lekarki tylko obawiam się, że będziemy długo czekać bo do niej same stare pierdziele chodzą a taki to godzinę potrafi sam siedzieć w gabinecie :/ Maks mi zwariuje:baffled:

Jolek a tak myśle sobie, może ty masz brak cukru stąd to zle samopoczucie i brak siły? ja tak mam jak ograniczym, to można mnie z ziemi skrobać -_- polecam też jedzenie magnezu na zmęczenie .. oby ta drzemka Ci cos dała bo np. jak ja bym sie przespała to byłoby jeszcze gorzej -_- a z dłoni też nie mogli mu pobrać krwi ??? :/ nie fajnie z tymi żyłami ;/

Gaja współczuje...... może ktoś się zlituje :/ chociaż wątpie w to..

Jolek a żebyś wiedziała kombinuje i kombinuję ale chce coś zmienić na wiosnę oczywiscie oprocz diety heh bo do lata musze schudnąc ale czy mi sie to uda wątpię hehe motywacja jakaś jest no ale wiesz.....:-D pokusy czjają sie wszędzie hehe To Igi dał sobie pobrać krew ? wow

Dorka jak zrobię się to wam wrzucę hehe ciekawe czy mi wyjdzie bo musze ciągac kolor ale co tam w razie w zafarbuje spowrotem na czarno hehe A co do nauki sikania to u nas cisnienia jakiegoś nie było zresztą wszyscy się smiali że maly taki prędki że na nocnik nie ma czasu heh A takie 6 czy 7 miesiecy to niektóre jeszcze nawet dobrze nie siedzą. Moja sąsiadka tak sadzała swoją wnuczkę bo ona ją szybko na nocnik nauczy niewiem chciała się wykazac czy jak i co mała w lato sikała na nocnik a teraz jak skończyła dwa lata ani mysli siadać zraziła się i tylko w pieluche sika hehe i o taka mądra była i sie zdziwila że nasz juz woła a ona tak wczesnie uczyła hahaha

no byłam na wizycie, oczywiście przede mną 6 osób :/ Ale na szczęście dzieci, nie zapisywali dziadków dziś - uffff.

No w każdym razie Maks ma świsty na oskrzelach i zawalone śluzem, ta lekarka także skłania się ku astmie:-( To juz jego 4 sytacja z tymi świstami, na szczęście do ataku nie doszło bo od razu go zainhalowałam ale już świsty są więc gdybym nie miała leków pewnie by znów się dusił w nocy. A głupi pediatra wypisać pulmicortu na zniżke nie chce - "bo przeciez nie ma potwierdzonej astmy" grrrrrrrrrrrrr:crazy:

Gaja niefajnie z tą astmą. Może warto podejść prywatnie do jakiegoś pediatry, potwierdzi wypisze leki i później łatwiej będzie.

Dorcia magnez to ja łykam codziennie. Śpiąca to ja jestem dziś bo o 6tej z wyra wstałam. Młody pospał a ja sobie poleżałam półtora godziny.

Editku a no dał sobie pobrać.Myślałam że będzie się wyrywała le nie tylko płakał i się trochę kręcił dlatego ze zgięcia nie udało im się pobrać żyły znaleźć i z palca pobrała.
Oblukałam w necie wyniki badań i nie jest dobrze. Jeśli lekarka dziś potwierdzi moje przypuszczenia to będę na lekach do końca życia:( Płakać mi się chce:(
Igi też ma jakieś lekkie odchylenia od normy. Jak będę szła po 16tej do lekarza to jeszcze jego mocz zaniose do zbadania. Zobaczymy co będzie i już ze wszystkimi badaniami pójdę do pediatry żeby nie ganiać sto razy. Dziś mojej rodzinnej pokarze jego wyniki morfologi zobaczymy co powie.

reklama
no i wyszłam na dosłownie 40 min tyle co do sklepu, oczywiście Matiemu już to nie pasuje bo w wózku cały czas a chciałby sobie pobiegac, ale dziś nie było jak, poza tym straszna wilgoć u nas
rozryczał sie, jak pies przeszedł i już go nie widział :no:

przyznaje się, że ZEŻARŁAM całą paczkę kokosków w czekoladzie z lidla.. a wczoraj dwie na pół z meżem! ( jedna to orzechy laskowe ) o masakra no.. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: czekam na kare:-p

Gaja
a może wizyta u pulmonologa? ja chyba też bym poszła prywatnie jak Jolek pisze, bo skoro to astma ( tak podejrzewasz ) to lepiej te wątpliwości rozwiać w jedną lub druga strone ..

Editek no właśnie, to samo powiedziałam ojcu ale on twierdzi, że se wymyślam, oh jak ja uwielbiam to przekonywanie mnie, że tylko ich prawda jest prawdziwa :p a niech się gryza! :p

Jolek a ja znowuż nie mogę się dobudzic codziennie od prau dni, to chyba ciśnienie, bo śpię po 8-9 godzin przecież.. coś Ty wyczytała z tymi badaniami ?!! doktor google?? nie nakręcaj się lepiej ;** mój Mati też miał odchylenia, pamiętaj, że podają norme dla dorosłego a nie dla dzieci zawsze..

Do góry