reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Dorcia no no to niezła rewolucja Ci się szykuje heh a co do szafy to ja mam taka właśnie beż tylko z lustrem ale ja sama sobie wybierałam gdzie chce i jakie lustro i powiem ci że super mebli praktycznie nie mam wcale poza komodą gdzie stoi telewizor bo wszystko sie w niej mieści a jeszcze nawet zostaje wolne miejsce. Nawet mam barek na kluczyk na dokumenty czy takie ważniejsze rzeczy. Tapeta super zwłaszcza w połączeniu z beżem bedzie pewnie fajny akcent w pokoju dawać.
A co Cię wzięło na takie rewolucje? A malemu jak robisz pokoik wybrałaś juz kolory?

A Edysiek a jak tam twoja sypialnia?:-):-)

reklama
witajcie!
u nas sie biało zrobiło, od rana zaliczyłam juz spacerek z mała :) teraz śpi wiec mam chwile dla siebie.
Dzis dietowo i postnie, jeśli chodzi o cwiczenia to odpuscilam bo nie daje zady z ta noga, musze isc do lekarza, ale sie boje ze mi zapisze jakies drogie leki i wyśle na płatne badania. Biore juz leki przeciwzapalne i nie ćwicze, staram sie oszczedzac moze pomoze.
Zajrze jeszcze później, tylko doczytam was troche, bo nawet nie wiem co mam której odpisac

dziś 13sty i u mnie to faktycznie taki pechowy :/
Mati nie śpi od 5.30
nie śpi nadal
wyobraźcie sobie co to za wrak z tego dziecka jest teraz, zasnąć nie chce chociaż śpiący
wzięłam go na spacer do szmateksu, wszystko fajnie, kupiłam tylko mu 2 bluzki po 6 zł nexta bo zaczął nagle drzeć się jak opętany, jakiś moher bo wystraszył podejrzewam albo to właśnie z tego niewyspania w każdym razie nie mam jak iść se grzebać nawet, wieczorem nie chce bo już będzie poprzebierane a i ludzi multum:angry:

Editku ta szafa też na zamówienie będzie, luster nie chce bo mi sie to nie podoba, myślałam o mlecznym szkle ale chyba zostanę przy 3-4 klasycznych frontach i tyle. tapeta też mi się bardzo podoba :-) miała być niebieska w taki deseń ale jedyną jaką znalazłam to rolka za 300 zł :szok: wiec.. odpuścilam.. prócz szafy pewnie będzie jakaś szafka pod tv albo z boku, żeby te ustrojstwa ukryć.
co mnie tak wzięło? no na wakacje nie jedziemy ( prócz tej szwajcarii ale to koszta zupełnie mniejsze ) poza tym chciałam cos zmienić :p :p później pewnie już by to nie nastąpiło.. Matiemu robie coś takiego : b_8_27803.jpg chodzi mi o kolory te po lewej połączenie niebieskiego z zielenią lub takim piaskowo-żołtym , czy słomianym :p oczywiście mebli takich nie mam hahahaha

Olisia a Ty szoruj do lekarza, bo odwlekasz to i odwlekasz i z małej rzeczy zrobi się coś wiekszego..

Mateuszkowa, kurcze boje sie ze lekarz rodzinny mnie skieruje prywatnie do jakiegos lekarza, no i bede musiala jakies badania porobic a kasy nie ma.
U mnie tez jakos pechowo dzisiaj okazało sie ze w aucie przerdzewiał próg i jest dziura na wylot, gdyby nie dywaniki to niczym jak flinstonowie moglibysmy jeździc, wiec podjelismy decyzje ze bedziemy je złomowac bo utrzymanie kosztuje, na remont i mechanika nie ma, 3 marca by wychodził przeglad a poza tym auto stare(uno) i w wiekszosci stało nie uzywane. I w sobote bedzie zabrane i zutylizowane :(

Olisia ale lekarz na nfz skieruje Cię do innego na nfz tylko terminy będa długie a prywatny to jak chcesz szybciej, wiec idź kobitko, najwyżej nie pójdziesz dalej jak nie będzie innej opcji na prv ( ale wątpie ) ale dowiesz sie co Ci może być.. i co można by wziąć.. a smarujesz toi czymś? jakaś maść końska?
z autem może lepiej? przegląd, paliwo, mało używacie, odejdą troszkę koszty

Dokładnie, wiec nawet jakos nie ubolewam nad autem, sprzedac to nikt tego nie kupi wiec pozostaje go "utylizowac"
co do leków to biore przeciwzapalne-siostra mi z apteki przyniosła, a dzis musze nasmarowac jakas mascia przeciwbólowa :)
aha miałam ci pisac ze tapeta świetna, ja mam tez jedna sciane wytapetowana, wyglada fajnie :)

Hejka laski. Ech co za dzień, bieganina straszna od rana. Popołudniu byłam u lekarza bo coś mi atakuje prawą stronę, boli mnie dalej coś pod żebrami boli mnie ręka i głowa ...czeka mnie robienie badań.

Olisia nie zwlekaj idź do lekarza da ci skierowanie, im szybciej się zapiszesz tym szybciej zaczniesz to leczyć!!!

Mateuszkowa
oj fajnie remoncik współczuję tego sprzątania po :(

Edyśku no tak ja też nie lubię przy moim M nie ćwiczę bo się krępuję.

Od dziś dietę zaczęłam...Pierwszy dzień ok, zobaczymy jak dalej będzie.

Aaaaa Olisia co do auta to poszukajcie może uda Wam się znaleźć kogoś kto skupuje auta na części,zawsze kilka stówek wpadnie (my tak teścia poloneza za 300zł opchnęliśmy) bo za złomowanie to będziesz musiała jeszcze zapłacić.

jolek my auto oddajemy wujowi a on cos ma z tym zrobic i jakas kasa nam wpadnie tylko nie wiem ile bo juz rozmawiał z nim

Witam :-)
Coś ostatnio nie mam na nic czasu i na pisanie też. Ale juz niedługo pracę kończę to i mogę chwilę poświęcić ;-)

Mateuszkowa to rewolucję remontową szykujesz, podoba mi się pomysł z tapetą :tak: Ja sama się zastanawiam nad jakimś motywem w sypialni nad łóżkiem, tylko jeszcze nie wiem co - fototapeta, jakiś malunek (według szablonu bo ja beztalencie ) czy cos takiego.
A telewizor tez musimy powiesić bo na razie stoi na stoliku. Ale wiadomo lepiej by się oglądało jakby wisial, ale trzeba by rewolucję w pokoju zrobić a na razie nie mam koncepcji :huh: Na pewno musze poczekać aż się remont sypialni skończy.

Editek
niestety na razie końca remontu nie widać, ściany muszą wyschnąć i dopiero bedzie można coś dalej działać. A jeszcze mój K. nie za bardzo może robić. Tydzień temu coś mu szczyknęło w plecach pod łopatką i ledwo co się ruszać mógł. Poszedł do lekarza to się okazało że to zerwane mięśnie czy coś takiego. I cos mu nie za bardzo chce przejść. Może jakby nic nie robił to by go szybciej puściło ale on nie umie nic nie robić i nawet moje gadanie tu nic nie pomaga :eek:

Olisia
lepiej idź do lekarza, zobacz co powie. Przecież nie musisz zaraz iść prywatnie do specjalisty. Może rodzinny znajdzie jakiś sposób, jakieś tabletki przeciwzapalne - mój bierze właśnie takie przeciwzapalne na mięśnie, przeciwbólowe i maść do smarowania.
A samochodu całkiem się pozbywacie ? Tzn. chodzi mi o to czy myśłicie nad kupnem nowego czy na razie dajecie sobie spokój ?
W naszym popsuły się wycieraczki, najpierw się zacinały a potem całkiem przestały działać. Na szczęście dzisiaj kurier przywiózł część i K. już naprawił ( jak dobrze mieć złotą rączkę w domu :-) ).
Na szczęście do pracy mam z kim jeździć. Bo niby auto sprawne ale bez wycieraczek nie da rady. Tym bardziej, że wczoraj u nas cały dzień sypało. Sypało i nasypało 20 cm śniegu :szok: A miała sobie już iść ta zima.

Jolek zdrówka życzę, oby to nic poważnego nie było.

reklama
Hej:-)
Wow ile żeście napisały matko heh wreszcie miałam co poczytać hihihi
Ja wczoraj małego opchnęłam J a sama wziełam się za cyztanie kisąże go wypożyczyłam sobie ostatnio agathę christie a potem musiałam go oczywiście na spacer wziąć bo jakzeby inaczej musi swoje przejść, myslałam że szybciej zaśnie a tu lipa padl przed 21 a wstał o 6 niewiem co mu się pomieszało.

Edysiek mój też chory ale on ma coś z kręgosłupem a wariatka lekarka nie chciała mu dac zwolnienia bo powiedziała że nadaje się do pracy a on chodzić nie może bierze jakieś te leki ale zdecydowalismy ze idzie do prywatnego bo ona go juz dwa miesiące leczy i nic nie pomaga a na nogę stanąć nie moze:wściekła/y: mmówisz że śniegu napadało hehe a ja się cieszę bo u nas stopniało ciekawe czy napada jeszcze:dry::confused:

Mateuszkowa To chyba mati ci wczoraj o 19 padł? A co do moherów to matko nie znoszę jak się nachylają i gadaja do małego a ty chłopczyku gdzie idziesz? :dry: ale on grzecznie i głośno odpowiada PA ! hehe to i tak ci się udało wygrzebać ja małego nie biorę z tego wzgledu że nie wjechała bym nawet tam wózkiem taki tlok jakby baby szmat nie widziały hehe
A kolory fajne :tak: a ja myslałam że z tymi mebelkami pokoik Matiemu robisz heheh

Jolek mnie ostatnio kuje w prawym boku i sie smieje że wątroba przez to picie daje znać hehehe a ten post to chyba do mnie był:confused: Dietę Olisi tak?

Olisia idz do lekarza tak jak Ci radzą dziewczyny i Dorcia ma rację nie da ci lekarz państwowy skierowania do prywatnego.,A tak to zawsze cos przepisze może ulży ci w bólu chociaż mojego taka wariatka leczy że nic nie pomaga dlatego zdecydował się na prywatnego, ale moją mame leczy inna i znowu zarąbista jest ale niestety teraz ją mamy miesiac na urlopie.
:confused:
;-)Gaju czy Ty też juz nas opuściłaś?

Do góry