reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Olisia fajny avatarek :tak: ja jakies mięso upiekę i pierniki jutro zrobie bo mam przepis na takie miękkie co leżec nie muszą no i makowca drożdżowego ( rolade ) i chyba tyle bo idziemy codziennie gdzieś :tak:

Jolek no nie oglądałaś super niani ? jednak chyba na to za mały jest :-D fajnie z tym wolnym, przynajmniej na spokojnie się przygotujecie :-)

reklama
Olisia ja już mam pierniczki.
Upiekę jeszcze makowca, krówkę i zastanawiam się nad roladą z bitą śmietaną.
Karkówka i boczek juz natarte siedzą w lodówce i czekają na upieczenie.
Na Wigilię zrobię paszteciki drożdżowe z farszem pieczarkowym do barszczu, zrobię rybe po grecku i tradycyjnie usmażę karpia i jeszcze sałatka śledziowa, jak zostanie mi mak z makowca to zrobię kluski z makiem, chociaż nie wiem, bo u mojego męża w domu nigdy tego nie jedli i nie są nauczeni ( ale ja lubię :-p).
Resztę potraw wigilijnych przygotuje teściowa, najwyżej ja i szwagierka pomożemy jak będzie trzeba.
Chce jeszcze jakąs salątke na święta zrobić, myślałam nad gyrosem.

u nas jest chyba skromniej na stole, bo ja mało jem, a moje dzieci to praktycznie niczego ze stołu nie tkną :/ No a mama z tatą i T. to też ile moga zjeść? ;) Bo jesteśmy tylko moi rodzice i my więc mało nas to i mówiłam mamie, żeby nie przesadzała bo potem tylko się to jedzenie wywala. Ja w domku piekę tylko piernika oraz ciasto z masa krówkową. Resztę jak znam życie dostanę od mamy;-)

Choć następne święta planuję u siebie zrobić bo mam nadzieję do tego czasu zakupić ten stół z krzesłami :)

Mateuszkowa ja tez mam taki przepis na pierniki ktore nie musza lezakowac, miekkie sa od razu przez cały czas :) uwielbiam je :)
Ja na świeta pieke placki, robie śledzika i miesko, paszteciki juz zrobione, reszte przygotowuje mama i ciocia i przywioza do mnie, bo u siebie robie wigilie w tym roku. Na stole bedzie
-kapusta z grzybami
-kapusta z fasola
-karp
-jakas inna ryba
-krokiety z kap i grzybami
-pierogi
-barszczyk z uszkami
-paszteciki
-śledz
-kluski z makiem
makowiec, sernik, chyba 3 bit, placek z nutelkowo-galaretkowy bo nie wiem jak sie dokladnie nazywa
Wiec troche tego jest ale na Wigilii 8 osob bedzie, w pierwsze świeto tescie przyjezdzaja :(((( no i w drugie tez w domu jestemy. Moj maz lubi zjesc, ojciec tym badziej. Przez całe swieta non stop karpia dziubie wiec mama kupiła az 15sztuk :)))))

Ostatnia edycja:
heeej
a co tu taka cisza?? :szok::szok::-D:-D
od wczoraj mam fajny dzień? a czemu? a temu, żem zakupiła 3 bluzki w rozm 38 ;D w dodatku miałam chrapke jeszcze na spodnie, były ok ale.. za krótkie:-D na krasnale chyba :p

zaliczyłam już dziś ang a teraz pieke 1 partie pierniczków :tak:

Olisia
u nas na Wigilii u moich rodziców - 6 osob + Mati a u tesciów wyjątkowo też 6 + 2 dzieci w tym jedno 9letnie.. a zawsze jest jeszcze 4 osoby więcej..:-D:-D:-D:szok::szok:
gaja skromnie-nieksormnie, ja uważam, że nie ma sensu robić tony żarcia, tego co się nie je po to, że tak trzeba, lepiej zrobić mniej a zjeść i zrobić to co jest dobre bo przeciez nie każdy musi lubić kapuste z grochem a wyrzucać to potem to nie fajnie :/

jestem, od rana na pełnych obrotach, bo wstałam wypindrzyłam się i do miasta jeszcze po ostatnie zakupy, potem czyściłam lodówkę, następnie wstawiłam zupę gulaszową, upiekłam piernika i zaraz biore się za szorowanie dywanów także nie narzekam na nudę:-p Dorka bluzki tez w rozmiarze 38 musiałabym kupowac już :) Spodnie też mam 38 rozmiarowo ale to wiadomo co firma to inaczej to wygląda:tak:

Z okazji nadchodzących
Świąt Bożego Narodzenia
pragnę przesłać najserdeczniejsze życzenia.
Niech nadchodzące Święta będą dla Was niezapomnianym czasem
spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień.
Życzę, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół
oraz wszystkich Bliskich dla Waszych osób.
Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę dużo zdrowia i szczęścia.
Niech nie opuszcza Was pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia.

eac20d7f0bcb1662med.jpg

Pewnie juz do was nie zajrze, takze chciałam Wam i waszym najbiższym złożyc zycznie świateczne
Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze
Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę
Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni
Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei
By spełniło się choć jedno z twoich marzeń
Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń!

Hejka:-)
Jestem cały czas z Wami duchem bo normalnie pewnie jak każda z Was urobiona po uszy heheh
a to zakupy ostatnie juz a to ostatnie sprzatanie i tak jakos mi brak czas by tu zajrzeć:zawstydzona/y:
Dlatego już teraz chcę Wamm złożyć życzenia:
Renifer Rudolf grzeje kopyta, Mikołaj w pośpiechu prezenty chwyta. Wszystkie smutki wnet pójdą w kąt – serdecznie życzę wesołych świąt.

A i jedzcie jak najwięcej zebyśmy miały co zrzucać po nowym roku hehehe:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam :-)
Ja ni etyle urobiona jestem co chora i nie mam siły na nic. Dzisiaj tylko ciasta upiekłam.
Nie wiem czy jeszcze tu zajrzę, dlatego chciałam Życzyć Wam wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT :-)
[FONT=&quot]
To właśnie tegowieczoru,
[/FONT]
[FONT=&quot] gdy mróz lśni, jak gwiazda na dworze, [/FONT]
[FONT=&quot] przy stołach są miejsca dla obcych, [/FONT]
[FONT=&quot] bo nikt być samotny nie może.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] To właśnie tego wieczoru,[/FONT]
[FONT=&quot] gdy wiatr zimny śniegiem dmucha,[/FONT]
[FONT=&quot] w serca złamane i smutne[/FONT]
[FONT=&quot] po cichu wstępuje otucha.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]