reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Mateuszkowa no teraz ryczałam jak czytałam :zawstydzona/y: łzy mi ciekły, bo mi szkoda było psiaka :-(
Gaja i mi łezka poleci nie raz na filmie i mojemu K. też :tak:

A z tym chomikiem nie wiem, bo tak jak piszesz może się trafić gryzący. Ja oczywiście doradzałabym szczurka ;-) no ale rozumiem, że nie każdy toleruje. To może myszka.
A z jednej strony nie możecie mieć ani psa ani kota, to chociaż taki chomiczek.
Wiadomo obowiązek i pewnie Ty będziesz musiała koło niego chodzić:tak: tak jak ja :eek: ale pociecha jest nawet z takiego małego stworzonka. Moje ogoniaste właśnie siedzi sobie ze mną :-)

Zaraz będę robiła kopytka. Mąż mi obrał ziemniaki, tylko cały gar i nie wiem ile tych kopytek wyjdzie. Ale nic nie powiem, dobrze że obrał ;-) najwyżej tydzień będziemy je jeść :-p

Alusia czytasz nas a nie piszesz:tak: ;-) odezwij się

reklama
EDytko aaaa :-D:-D to nic :-D:-D a może zrobisz z części leniwe? ( i wyślij mi kurierem :p ),

ja nawet nie uroniłam łezki na Krolu Lwie w kinie a siedziałam w 1 rzędzie, bo mi wstyd było i nie wypada a to była z 1-2 klasa podstawówki, no takie wartości z domu wyniosłam :/ :/ mam z tym problem, nie powiem ..

do smyka dziś jedziemy jak tylko P wróci, po prezent dla chrzesnicy bo to już za 2 tyg roczek hehehe :p :p

o matko na tvn stare babsztylki na solarium
a fe
e
dit: stare i młode kobitki ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa ja nie umiem płakać wtedy kiedy trzeba :eek: tak żeby pozbyć się złych emocji. A na filmach się rozczulam czasami :baffled: Ale mam tak od nie dawna, jakaś taka ckliwa się zrobiłam na stare lata ;-)

ja mam raczej problem z tym,że nie wypada i co inni powiedzą :-p:-p:-p
mój maluch śpi ponad 2 godz!:szok:a ja umówiłam się w pn na rozmowę w spr. ang ..
zobaczymy ile sobie zażyczą za kurs :-p
najwyżej odmówie ..

Gaja polecam kraba:):) Mało wymagające zwierzątko:)

Edyśku ja odkąd pamiętam ryczek jestem a już od ciąży strasznie...byle gów*o i ja płaczę.

Mateuszkowa to nie pytałaś przez telefon jakie koszty??

Haj:-)
Słoneczko pieknie świeci aż chce się wstać heh
Kupiłam wczoraj małemu ciastolinę z myślą że się zajmie yhy:dry:napewno, w marzeniach heheh. Chociaż tak z 10 min siedział i się bawił kolory troszkę mieszał, ale bardziej go interesowały te kubeczki co ta ciastolina w nich była heh.
Spróbuję mu foremki kupiś do tego jakieś i zobaczymy.
A dzisiaj idziemy ze znajomymi na piwko :sorry2:ale myślę, że dieta na tym nie ucierpi :sorry2: i co najlepsze bez dzieci jess. Siądziemy w spokoju nikt nie będzie jojczał i uciekał po całym barze a jutro się wyspię w końcu lepiej niż do 5 czy 6 bo dzieci u babci zostawiamy:-).
Co do płakania to ja znowu jetsem typem twardziocha haha nie płacze nie wzruszam się:baffled: hehe z byle powodu.

Gaja dzieki za rady w sprawie kosmetyków:-) Kupie sobie dzisiaj ten krem bo właśnie podkład uzywam z tej serii i mi bardzo pasuje. Ja miałam chomika co nawet się nie dało zbliżyć do klatki bo zaraz tak dziwnie skrzeczał a do tego strasznie gryzł, ale mądra pani w sklepie nie powiedziała że one są takie dziekie a widziała że dla dziecka kupuję i co żył rok a potem zdechl i spokój bo tylko spal, jadł i brudził o żadnej zabawie z nim nie było mowy:dry:.

Edysiek daj trochę kopytek mmniam jeszcze takie odpiekane marzenia:-)

Dorota i i co kupiliście coś chrześnicy?
Jolek a mały daje ci ćwiczyć czy robisz to jak śpi?

Idę cosik ogarnąć:-p

hej

zaraz zabieram się za porządki, odkurzanie, świniak i te sprawy :-p

JOlek no wlaśnie pytałam wierciłam przez 10 minut z różnymi zapytaniami ale to jakaś babka z "call center" czy coś takiego i ona nic nie wiedziała :no: dopiero na spotkaniu się dowiem :sorry2:

Editku garnuszek na klocuszek, na szczeście nie w smyku!! tam wczoraj już kosztował 140 zł!!! przedwczoraj 89 zł więc ubolewałam strasznie.. a w necie i to z krakowa 63 zł .. więc.. jest różnica :-D

witam,
ja już poodkurzałam, pomyłąm gary i wstawiłam pranie :)
biorę się za ćwiczenia bo dziś wstać nie mogłam, taka przymulona o 6 rano byłam:sorry2:

Editku dlatego zadecydowałam z Olką, że dostanie sztucznego chomika :)
Ona by chciała króliczka ale nie ma mowy zwłaszcza, że u mnie chłopaki uczulone:baffled:

Hej Dziewczyny ;-) wracam do Was chyba już na stałe ale ostatnio tyle się u mnie dzieje że naprawde nie mam czasu usiąść i Was poczytać. :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Przepraszam.
Choroba u mnie pełną parą :no: Jasio miał okropny kaszel i katar na szczęście teraz już odkaszluje więc chodzi do przedszkola bo ma pozwolenie od pani doktor a Olo ... Olo dostał zapalenia oskrzeli plus zapalenia jamy ustnej więc cyrk na kółkach. Nie chce mi jeść, płacze bo ma w buzi same ranki które przegryza i krwawią :wściekła/y: do tego gorączka prawie 40 i okropny kaszel. Aaaa no i katar przez który bardzo źle mu się oddycha. Ciągle na mnie wisi, tylko mama i mama więc naprawde jest ciężko z czasem.
Ale nie jest ogólnie źle :-D:-D za to że taki jest maruda to dużo sprzątamy bo on lubi odkurzacz jak chodzi więc odkurzam non stop heh.
Dzisiaj przyjeżdza do mnie siostra z siotrzenicą na weekend bo jutro jedziemy do rodziców przeprowadzić ciężką i trudną rozmowę ale napisze o tym na :cool2: to może coś doradzicie ;-).
Co do 3 dziecka to ostatnio poszaleliśmy i stwierdziliśmy co ma być co będzie i nie stosujemy żadnego zabezpieczenia, znaczy tylko raz poszliśmy na całość. Z jednej strony liczę że nic nie będzie ale z drugiej strony cieszyła bym się jak by było heh :-D:-D.

Wszystkie macie super zwierzaki i Edysiek tego szczurka (okropnego :-p) i Mateuszkowa świnie :-D ja też kiedyś miałam chomika i myszki i szczurki i świnki ale teraz na stare lata się ich boje hmm ciekawe czemu? Teraz mamy legwana zielonego i agame brodatą i wystarczy. Tym zajmuje się mój mąż bo się boje. No i psy ale to inna bajka. :-D:-D:-D.

Editek super że macie dzisiaj wolny wieczór :tak: mnie też taki czeka. Położę dzieci spać i będziemy siedzieć z moją siostrą pić wino i plotkować :-D u mnie ciastolina raczej nie spełniła swojego zadania bo Olo ją chciał zjeść :-D:-D.

Mateuszkowa garnuszek na klocuszek fajna zabawka i fajna cena też :tak: 65zł to nawet względnie :-D.

Edysiek i co ile Ci wyszło kopytek? Oj ja bym też zjadła z cebulką i skwarkami mmm :-D ostatnio robiłam to jedliśmy z sosem śliwkowym pyyycha ! ;-).

Jolek ja też jestem straszny płaczek. Ale tak rozłądowuje napięcie. Czasami jak jestem bardzo zła to specjalnie czytam jakieś smutne rzeczy żeby się wypłakać i uspokoić ;-).

Gaja widzisz tak się martwiłaś synkiem że dostanie słabą ocenę a on 5 dostał :tak: gratulacje !! Ale nie bądź zła wydaje mi się że stosujesz straszny musztr dla niego. Powiem Ci że może się to obrócić przeciwko Tobie w końcu :zawstydzona/y: ja wiem po sobie. Moi rodzice też strasznie mnie męczyli z nauką :no: matko ja nic nie mogłam tylko się uczyć to potem nawet jak umiałam to robiłam im na złość i dostawałam słabe oceny. NA ZŁOŚĆ :wściekła/y: głupota to była ale .. mam nadzieje że u Ciebie to jednak będzie inny efekt ;-).

Względnie odpisałam a teraz będe w miare możliwości na bieżąco :-)

reklama
Aluś wymagam od Miłosz to fakt ale żadnych innych obowiązków nie ma - tylko się nauczyć czegoś i tyle. Nie sprząta, nie pomaga no nic a nic to choć niech się uczy:dry: Mnie rodzice tak nie pilnowali właśnie, wymagali gwiazdki z nieba a żeby pomóc w nauce to po co:dry: A ja umysł humanistyczny i z fizyki np kiepska byłam, z chemii (ale w średniej szkole) z matmy nawet dobry miałam ale to dlatego, że sama organizowałam sobie korki u koleżanek:sorry2: I wiesz tu wymagam ale też pomagam i on wie, że z mamą na pewno się nauczy:tak:
Nie chcę aby był wzorowy bo na tym mi nie zależy ale też mierniaków żeby już w 4 klasie nie przynosił jeśli wiem, że potrafi i jest zdolny ale leniuch;-)

No a ja sobie poćwiczyłam abs-ki a po południu Chodakowska, póki co czekam na kumpelkę z kawką :)

Do góry