reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Dorka u nas dalej kaszlą a mi zatoki po prawej stronie zawaliło :/
Co do odpieluchowywania mnie wczoraj naszło i po domu biega w majtkach, owszem wczoraj praktycznie cały dzień lał na podłogę i dopiero jak nalał wołał "mama, nosicek" mnie już para uszami szła bo kupolungi tez do gaci, dopiero wieczorem sam usiadł i zrobił siku do nocnika. Dzis rano też on nie chce siku - a wiadomo, że po nocy chce - i co? nalał na tapczan ale później sam z siebie usiadł i zrobił kupę na nocnik, więc pomału, pomału opanujemy to, na razie w domu później na dworze:tak:

edit: zasiadłam z kawka a tu pusto :(
chyba poćwiczę z żalu :p

Ostatnia edycja:
reklama
Witam siem:-) po tych "kilku":sorry:dniach nieobecności, a to z racji tego, że najpierw jeździlam i kupowałam nam zaopatrzenie tzn. ubrania, buty do tego Zakopanego a teraz puki mama siedzi na wsi to biorę małego i jadę z nim co prawda trochę da.eko bo 40km i chyba już za ponad 200zł paliwa wyjeździłam ale mały ma tam zabawki wyszaleje się i potem mi w drodze powrotnej usypia w samochodzie bo mój J po pracy jedzie na drugą robotę to mi się nie chce samej siedzieć:-).Czytalam Was codziennie, ale na odpisywanie juz nie mialam siły wieczorem a z telefonu nie lubię pisać.

Dorota tak ja sprzedaję wszystkie nawet te używane, piorę w pralece hehe i wystawiam a i dzięki za troskę;-):tak:.
a co do twojej mamy to myslę,że ona dalej uważa Cię za malą dziewczynkę, moja jak próbowala się wtrącać to jej powiedzialam : Wychowalaś swoje dzieci, ja sobie swoje tez wychowam jak bede chciala. Od tej pory nic się nie wtrąc mam spokój.

Gaja zdrówka dla Was, i woow z z nocnikiem mój jak chodzi w majtkach samych to woła, ale co chwilę parę kropel posikuje na dywane heh niewiem kiedy się nauczy sikać na nocnik czy kibelek, hmm a może sam załapie bo jak ma za ciężką pieluchę to idzie do kibla i siku woła heheh.

Jolek gratki ze spadku wagi:-), ty jesteś na dukanie? to skąd bierzesz przepisy na jedzenie? z neta?

Edysiek mmmm ciasteczka sama bym zjadła w myślach oczywiście;-), jak bedziesz miała chwilkę to wrzuc przepis:-)

Alusia juz się dobrze czuję i się tak zastanawiam czy to po tym było czy nie:-) hehe A ty widzę zalatana na maxsa jeseś i jeszcze do pracy woow:szok:. Nieźle tam u Was placą :tak:.

Toxi no gratki jak Ty za pierwszym razem zdałaś to niezla zdolniacha z Ciebie:-)

Idę się pomalować, powiesić pranie i trza na jakiś spacer wybyć jak maly z drzemki wstanie bo dzisiaj nie jadę do mamy może jutro jeszcze niewiem heh

Witam :-)
I po weekendzie. Wczoraj byliśmy rano na grzybach, potem te grzyby robiłam a po południu przyszli znajomi i dobrze się to nie skończyło :dry: Powoli wracam do żywych :-p

Toxi gratulacje :-)

jestem i ja :D po 2 godzinnym spacerku :-) mały już śpi więc relaksik - czyli sprzatanie, zmywanie, składanie pranie :p

Gaja no to bądź cierpliwa!! powinno szybko pójść :tak: też sie szykuje na siurkanie po mieszkaniu ale mam dywan mały to się zwinie :tak: no cóż, trzeba to trzeba

Editek
całkiem możliwe, nie wtracała się ale od jakiegoś czasu zaczęła .. wie wszystko lepiej.. jak marudzi to chce spać :szok: chociaż wstał przed chwilą.. chce być taka do przodu.. heh śmieszne.. aha a jak ja bym tak jej powiedziała to mur, kaplica nie odzywałaby się do mnie z misiąc i wypominała to tak jak kedyś zapytałam o coś to mi powiedziała, że nie powie bo robiłą inaczej..no dzięki :/
Edysiek witaj, co tak krótko ? :p kacyk męczy ? :p

Dorka wierz mi moja cierpliwość w kwestii oduczania od pieluch wisi na włosku, bo on chodzi i sika gdzie popadnie a oznajmia że nasiurał jak już jest obsikany:confused2: A też ile może w gaciach chodzić jak zimno w mieszkaniu a powiedzmy że ma 3 pary spodni domowych zasikanych w 2 godziny i potem albo jeszcze 3 pary gaci a potem to już goła dupa mu zstaje:confused2:

Własnie skończyłam pizzę piec dzieciaki prócz Maksa wtryniły a ciasto takie puszyste i grube mi sie upiekło no marzenie :)

Hejka. Ja tak szybciorem bo i mnie choróbsko rozłożyło. Wstałam z drapaniem w gardle a teraz to już mnie napiernicza do tego włączył się katar i łamanie w gnatach:( W dodatku z młodym u lekarza byłam bo kaszel straszny go nawiedził. Dostał antybiotyk bo w oskrzelach rzęzi i gardło ma zawalone. Pewnie przez to nie chce mi dziś nic jeść:(

Mateuszkowa
cieszę się,że impreza ogólnie udana. Szkoda tylko że z mamą tak wyszło. Całe szczęście moja jest daleko i nie mam takich akcji,zresztą ona się nie wpiernicza.
Z nocnikowaniem na chwilę obecną daliśmy sobie na luz, bo jak młody ładnie kupę robił i siuku na nocnik, tak od jakiegoś czasu kupę robi tylko w pieluchę, a jak na siku go sadzam to potrafi wstać z nocnika i zrobić obok :/ Nie wiem co mu się odwidziało:(

Gaja
zdrówka życzę i udanego odnocnikowywania :)

Editek no w końcu!! Już myślałam że się pogniewałaś na nas:( Tak z neta przepisy mam. Np. z Kotem w kuchni: Czarna owca

Edyśku
a dużo grzybów w lesie???

Gaja osz kurde ale Ty zaprawiona jesteś hehehe :-D:-D:-D:-D zrobiłaś mi smaka na pizze hehe

Jole
k kurujcie się kurka, że Was złapało :( co do nocnikowania to i tak ładnie :-) ja miałam dziki szał, jak Mati miał z 10-11 mcy ale dałam sobie spokój, zacznę póżniej jak zczai więcej..hmm może "bawi" go Twoja reakcja?? :p mój niestety wychaczył kiedy wychodzę cała z siebie i umiejętnie to wykorzystuje.. :confused2::confused2::confused2:

u nas gorąco!!! po 20 stopni! i jak tu sie ubrać ?? jak zawieje to zimno :/ jak w słońcu to upał.. eh ..

Witam :-)
U nas od rana słoneczko świeci i od razu chce się coś robić :tak: to ja zaraz zmykam puki mi się chce :-p
Gaja a może poczekaj aż zaczną palić w centralnym i będzie w domu ciepło. Wtedy będzie mógł w samych gatkach biegać ;-)

Zdrówka wszystkim chorowitkom życzę :tak:

dziń dybry :-D
szaro, buro ale już 16 stopni :eek::eek::eek: taka duchota, że mi sałatki w nocy na balkonie skisły :baffled::baffled::nerd::nerd: w lodówce miejsca brak .. :nerd::nerd: no cóż..

i czemuż tu taka cisza? hm . ?

reklama
Hejjjj:-) no niemożliwe że wszystkie spią :-D.
My oczywiście wstalismy o 6 bo jakżeby inaczej heh, ale za to już wszystko mamy zrobione nawet obiad na dzisiaj zrobiłam wczoraj i znowu spadamyy na zakupy heh musimy tatę obkupić w spodnie i jakąś kurtkę i bluzę zobaczymy czy coś się znjadzie heh.
A no i wreszcie udało mi się znaleźć buty jakie chcę bo te adidasy oglądałam w sklepie i wykonanie beznadzieja, ale za to kupiłam sobie zwykłe trampki mam nadzieję że nie przemakają PUMA BENECIO JR. R.36=22,5 CM OD TOTALSPORT (2636124801) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. W czwartek idę jeszcze do fryzjera bo moje włosy to już masakra heh zobaczymy co mi zrobi;-)jeszcze żeby się dało tak ze 20kg zrzucić i już mogła bym być:-D:-D ale cóz nie ma lekko.Jak narazie piję kawę a niewiem co zjeśc nie mam jakos apetytu a najgorzej wieczorem to bym zjadł wszystko co w zasięgu wzroku hihihi:-D.

Gaja pizza no no zdolniacha hehe, mój też gada jak się już zesika a co najlepsze to jemu nie przeszkadzją mokre majty :-D:szok:

Jolek ło masz babo i Was choróbsko dopadło zdrówka:-)

Dorota no u nas taka sama pogoda w słońcu gorąc w cieniu zimno a potem choroby no wiadomo z czego heh
Taki relaks jak Ty to i ja mam i pewnie my wszystkie całymi dniami tylko się relaksujemy hehehe:-D:-D:-D

Edysiek duzo u Was grzybów u nas teraz był jakiś wysyp bo mama zbierała ale juz znowu zastój chyba ludziska wszystko wyzbierali hehe

Do góry