reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

u mnie grzeją :D
bez karteczek na klatkach zaczeli :-D
słabo ale jest :-D

ja zamarzam :hmm:

idę przewinąć dzieciaka bo najlepiej zrobić E-e jak se mama usiądzie i łapie się zaraz za ćw.. zastanawiam się czy robić to kardio czy np. abs-y?

edit:
Jolek fajnie to brzmi, nie? :D takim dziecięcym głosikiem hehe a powiedz uczysz czegoś intensywnie małego ? jakieś odpowiednie zabawy itp. ? sama nie wiem czy się tak powinno i jeśli tak to co?
Gaja no niestety jesień, a może stety bo ja uwielbiam :tak: tak lubię jak jest zimniej, wieje, liście leca z drzew.. mogę podziwiać z za okna albo spacerować w tym oczywiście, ze świadomością, że w domu czeka kubek gorącej herbatki :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dorka ja lubię jesień ale taką ze słonkiem i temperaturą oscylująca w granicy 20 stopni, jak wieje, pada i jest zimno to depresja mnie dopada bo wtedy w domu siedzimy a ja w głowe dostaję:sorry:

U was grzeją ja muszę iść sama nagrzać:confused2:

Gaja to "zalety" mieszkania na dużym osiedlu.. w bloku a raczej wieżowcu :confused2:

zrobiłam kardio ale chyba przerzuce się na coś innego bo mnie to wykańcza:szok:

Dzień dobry :-D
Wreszcie wpadam ale nie wiem na jak długo bo duuużo się u nas dzieje ;-) może na początku napisze co u mnie potem Was wszystkim odpisze? :tak:.
A więc tak: pamiętacie jak pisałam że moi rodzice jadą do sanatorium na 3 tygodnie? To pojechali no i musze jeżdzić co drugi dzień do dziadka :tak: no i pojechałam tam w piątek tydzień temu i okazało się że dziadkowi zrobiła się rana na nodze .. strach i nerwy bo jednak ma już 87lat ;-) do lekarza nie pojedzie, karetka też nie przyjedzie i lipa ... cały weekend z siostrą (przyjechała z Bytomia jakieś 75km w jedną strone) go namawiałyśmy i się udało. W poniedziałek rano ja zostawiłam dzieciaki z babcią, ona zostawiła córcie w przedszkolu i heja do lekarza ogólnego, potem chirurga. Okazało się że ma jakieś owrzodzenie żyły no ale już sytuacja opanowana więc wporzo. Trzeba tylko co rano zmieniać mu opatrunek i robić zastrzyki ale tym zajmuje się już moja ciocia (córka dziadka). Jeszcze tylko w poniedziałek musze jechać z dziadkiem do chirurga na kontorole a potem w sumie za tydzioeń już wracają moi rodzice to będą kontrolować sytuacje ;-).
W niedziele był właśnie odpust u dziadka to pojechałam z dzieciakami, była tam siostra z córka. Byłyśmy dostałyśmy kase na zabawki dla dzieci to ja moim kupiłam zestawy małego strażaka :-D.
Co dalej ... ostatnio pisałam Wam też że brakuje nam kasy no to w związku z tym mój mąż podłapał firme zajmującą się odzyskawianiem kasy po wypadkach z OC ;-) narazie super idzie. Dodatkowa kasa wpadła i nie narzekam. Jutro ide do pracy ja :-D będe roznosić ulotki na rynku w Rybniku :-D a w niedziele kolejny Pchli Targ to moze sprzedam coś znowu i zarobie na jakiś swtwer ale tym razem dla siebie :-D.
Z takich jeszcze fajnych rzeczy to ostratnio spotkałam się z moim mężem z znajomym teścia z którym nie widzieliśmy się jakieś 2 lata :-D i zapytał mojego czy wziął rozwód ze mną że przyjechał z jakas inna laską :-D:-D był w szoku że się tak zmieniłam :-D powiedział że jest mnie połowa niż była heh :-):-).
Spotkałam też ciocie którą nie widziałam z 4 miesiące też nie mogła się nadziwić jak ładnie wyglądam :-D:-D.
Co do diety to dalej walcze ... ale chyba już nie tak obsesyjnie tylko powolutku bo mój cel wydłużył się do końca roku bo na wesele w pażdzierniku nie jedziemy bo szkoda mi kasy :-D wole to wydać na np weekend za miastem albo przyziemne wydatki czyli buty, kurtki i różne akcesoria dla chłopaków.
Aaa jeszcze jedna sprawa czy ja zwariowałam że kupuje już prezenty na święta? Chłopakom już kupiłam garaż taki piętrowy, do tego resoraki z Hot Weelsa (czy jakoś tak) :-D dla męża kupiłam ostatnio sweterek w Lidlu bo był super :-D:-D.

Mateuszkowa fajnie że u Was już grzeją. Moja teściowa paliła wczoraj w piecu i było bardzo przyjemnie, całe pranie na kaloferach wysuszyłam a dzisiaj zimno i chodze w dresie :-D co do jesieni to ja lubiłam jak byłam grubsza bo było m iciągle ciepło a teraz nie lubie bo jest 13stopni i mi jest straaasznie zimno. Pytałas się też co ciepłego podać na imieniny :tak: a nie myślałaś o placku po węgiersku? Albo np ja robie skrzydełka, podudzia w piekarniku i jakaś sałatka i wporzo :-D a co do wstawiania to się wkurzasz że wstajesz o 6 ? A o której mały chodzi spać??:-D.
Ja moich kłade codziennie do 19.30 i wstają o 6 i już się przyzwyczaiłam :-D sama się budzę przed 6 i o 6.10 już śniadanie mam dla nich :-) a chodze spać cały tydzień o 23 tylko raz w tygodniu koło 20.30 żeby odespać :-D

Jolek a jakie sobie spodnie kupiłaś? Ja jutro przy okazji rozdawania ulotek pochodze po lumpkach :-D może też coś wyszukam dla siebie bo spodnie wszystkie za duże i mi spadają i wyglądam jak w worakch na ziemniaki :wściekła/y:.

Gaja nawiązuje do tego co ostatnio powiedziałaś Miłoszowi o ocenie i najważniejsze że potem go przeprosiłaś i ja z włąsnego doświadczenia wiem że własnie takie pytanie a czemu nie dostałąś 5 jak przynosiłam 4+ :-( przez to potem odpusiłam bo doszłam do wniosku że mój ojciec i tak nigdy nie będzie ze mnie zadowolony to po co mam wkładać w to jakiś wysiłek na 2 czy 3 dużo nie musiałam się uczyć a i tak była afera podobna jak za 4 ... (mam nadzieje że napisałąm to w miare zrozumiale)

Jolitk@ wróciłam dla Ciebie ;-) a super że jezdzisz na rowerze. Ja sobie obiecywałam całe lato i lipa ale w przyszłym tygodniu przywioze rowerek stacjonarny od rodziców i będe śmigać :-D jak tam Maja w przedszkolu? Dalej płacze czy już lepiej? A jak tam Twoi goście? :tak: poprawiło się?

Edysiek a jak tam Angela w szkole? Dużo już się muszą uczyć? ;-)

Editek jak się czujesz? :)) mam nadzieje że głowa Cię tylko bolała ten jeden raz? :tak:.

Chyba wszystkim tak mniej więcej odpisałam :happy:

wow Ala jaki poemat :D
fajnie, że wróciłaś, widzisz wszyscy zauważają różnice w wyglądzie :tak: super, gratuluje:tak: szkoda dziadka bo jeszcze na starośc jakieś dziadostwo mu się przytrafiło :/ co do prezentów to chyba to dobra metoda, my tak mamy robić a zawsze się odwleka.. no i fajnie z pracą zawsze to jakiś grosz wpadnie.. ja też właśnie przrglądam oferty

Mateuszkowa no niby tylko rozdawanie ulotek ale 5h i 50zł wpadnie więc nie narzekam :tak: mój będzie z chłopakami więc nie jest źle :tak:. Wymyśliłaś już te ciepłe danie na imieniny?

Hejka. Ja dziś późno bo późno wstaliśmy z Igim.Standardowo śniadanie sprzątanie a potem spacer połączony z zakupami. Dziś pierwszy raz na takie dłuższe chodzenie wyszliśmy bez wózka i młody dał rade:)

Mateuszkowa
ale super że zaczynają u Was grzać, u nas dalej zimnica. Ja tam jakoś z małym specjalnych zabaw nie urządzam nie cisnę go bardzo do uczenia bo jakoś mi szkoda reżim mu wprowadzać :-pUwielbiamy wspólne tańce, głupotki i oglądanie książeczek..

Ala super,że zaczyna się układać. !0zł na godzinę to bardzo ładnie. Ja w swojej robocie w kiosku miałam dużo mniej. A to jednorazowa fuszka czy częściej będziesz chodzić z tymi ulotkami??? Fajnie,że wszyscy tak chwalą za wygląd, to od razu motywuje i podnosi na duchu. Masz rację z tymi prezentami, potem na święta i tak jest dużo wydatków to chociaż prezenty Ci odejdą:):)
Kupiłam sobie zwykłe jeansy:)

Gaja
no tak dziś Miłosz przepęka a w weekend się doleczy do końca:)

Jolek właśnie nie pogratulowałam Ci spadku rozmiaru!! :D ale w sumie nie wiem czy to był dobry pomysł kupowac te spodnie..bo zaraz znowu będą Ci spadać z tyłka bo schudniesz :-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry