reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Witam z kawusią

Jolit@ a nie możesz znaleźć sobie czegoś na kilka godzin, nawet 1-2 razy w tygodniu. Wyszłabyś z domu i zapomniała o codziennośći. A jak nie chcesz, czy nie potrzebujesz iść do pracy to może jakiś kurs :huh: coś co pozwoliłoby Ci pobyć trochę z dala od spraw domowych z innymi ludźmi.
Tylko czy będziesz miała z kim zostawić Maję?
Ja Cię doskonale rozumiem, bo pójście do pracy było dla mnie wyzwoleniem ;-)

To czekamy na fotkę:-)

I jasne, że jesteś ładna i zgrabna, mąż Cię kocha i akceptuje to teraz pora na to, żebyś sama siebie polubiła taką jaka jesteś :tak:

Mateuszkowa 25 minut to i tak długo :tak: Nie przemęczaj się, bo będziesz miała zakwasy :-p Zobacz ile dajesz radę, a potem ćwicz codziennie o 2-3 minuty dłużej. Zobaczysz nawet nie zuważysz jak dojdziesz do godziny :tak:

A ten ocet to sama nie wiem :confused: A jak Ty się po nim czujesz ? Jeśli nic Ci nie dolega to pij, no ale jak organizm wysyła Ci jakieś sygnały, że coś jest nie tak to lepiej zrezygnuj. Posłuchaj swojego ciała, ono wie co dla Ciebie dobre :tak:
Jak nie jesteś pewna to pij go przez miesiąc czy dwa a potem przestań, albo zrób sobie przerwę.

Toxicstar to prawda z tym bieganiem. Ja sama się zastanawiam, ale ciągle wynajduję tysiąc powodów na nie. A bo to nie mam czasu, a to samej tak dziwnie, bo co ludzie powiedzą :baffled: Choć ja nie należę do tych co by się ludźmi przejmowali :-p
Nie mogę tylko powiedzieć, że nie mam gdzie, bo na wsi miejsca do biegania nie brakuje.
Szkoda, że nie mam psa, to bym sobie z nim pobiegała :rofl2:
Choć Angela znowu wróciła do tematu i pyta kiedy w końcu będziemy mieć psa. Psa chce już od dawna, tylko co jakiś czas rasa jej się zmienia, teraz jest na etapie dalmatyńczyka ( lepsze to niż york ;-)).

Alusia wstałaś już?

Śniadanie zjadłam, kawę wypiłam, jeszcze tylko muszę oko sobie umalować i zaraz idę córcię budzić :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczyny :* ;*

Widze że od wczoraj troszke żeście napisał no ale ja wczoraj wieczorem nie mialam jak wejść do Was no ale dzisiaj znowu od rana do 14 mam czas :)) ;))

Edysiek włąśnie. Nie ma co się martwić, szkoda życia. Trzeba żyć tym co jest i być szczęśliwym :)) ;)) A obudziłam się jakieś 40 mniut temu ale jakoś nie miałam siły zwlec się z łóżka bo miałam dzisiaj gorącom noc heh :)) ;))

Mateuszkowa pocenie octem mi przeszło. Czułam pare razy ale teraz już jest wporzo :)) A co do octu to jeśli Ci nie odpowiada to go nie pij bo nie ma sensu się katować. Mi akurat odpowiada i nie jestem po nim taka głodna więc wierze w jego skuteczność :))

Gaja co do cen to nawet nie chce o tym od rana mysleć bo tylko się wkurzam. Za chwilke chyba przestane jeżdzić autem bo mnie powoli na nie nie stać a mam na gaz ;/ ;/

Jolit@ dobre podejście :) teraz Ty zaakceptuj siebie i będzie 100% sukcesu a co do wychowania i kryzysu to wiem co czujesz. Też czasami mam dość i chciałabym iść do pracy ale nie mam nawet na to szans bo nie mam z kim maluszków zostawić.Musze czekać do września 2013 wtedy przedszkole a ja do pracy :))

Toxicstar kurcze ja jeżdze 25min na rowerku i nie widze jakos spadania wagi a wszyscy go tak chwalą. A co do biegania to chyba kurcze też zaczne w miare możliwosci jak będe miala z kim misiaki zostawić. Tylko ile biegać żeby bylo dobrze? A co do remontów to nas czeka generalny remont domu jak dziadek mój niestety umrze. Póki co mieszkamy z teściami ale potem chcemy się przenieść do moich rodziców no i wtedy się zacznie remont za remontem ;/ ;/

Pisałyście o tabletkach. Ja nie biorę i chyba się nie zdecyduje. Może kiedyś spirala ale na razie wole nie iść do łozka niż brać tabletki haha ;)) ;))
Dzisiaj weszłam na wage i od środy ani grama nie schudłam hmm :(( troche się podłamałam...
Aha i jeszcze chciałam zapytać co uważacie o motylku-agrafce ? :> Czy któraś miała i ćwiczyła?

Mi jedynie chodzi o uda bo mam straszne ;/ ocierają się o siebie no i ogolnie masakra. Są grube i straszne ;D
A jak często ćwiczysz? Po ile? No i czy są jakieś efekty? :))

Dziendobry:-D
U mnie dzis jeden z tych dni w których mysle ze zrzuce 10 kg w 24 godz. Hahaha ;-)):-p
Ja mam dzis dzien pieczenia bulek, obwarzankow i takie tam :p eh……

Alusia – nie podjadlam już wczoraj :-D taki motylek to ja chyba mam/mialam albo cos podobnego, lezy gdzies i się kurzy :/ ale…ale.. maz mi wczoraj zapodal pare str z wioslarzami ze mi kupi…ja kocham wioślarza……….doslownie… wiec cwiczenie będzie czysta przyjemnością..jak go kupie oczywiście :p

Toxicstar – ponad 20 kg ??? wooow :-D:-Dwidzisz jakie proste? Hihih z bieganiem masz oczywiście racje.. ale czasem pewnych „wymówek” nie da się przeskoczyc :/ a najlepiej biegac z kims a moje potencjalne koleżanki do biegania to albo maja takie Male dziecko jak ja i nie maja co z nim zrobic ( jak ja :p ) albo dopiero co urodzily..

Edysiek
– dzieki z tym octem chyba tak zrobie.. bedce pic jeszcze przez 2 tyg. I jak będzie się cos dzialo to odstawie, a co do cwiczen to zakwasow nie mam na szczescie :-D:-D ufffff

gaja - witaj :-)

Edysiek czekam na przedszkole jak na boskie zmilowanie ;) mloda zrobila sie taka mamina przylepa,nic tylko ja...ludzi sie boi,wstydzi i boje sie jak to bedzie z tym przedszkolem..ostatnio pani dzwonila to mowi mi,ze przyjmuja od sierpnia i dlaczego ja chce od kwietnia? zaskoczyla mnie,bo nie wiedzialam co jej szybko odpowiedziec...bo przeciez nie powiem,ze mam dosc wlasnego dziecka i chce odpoczac zwyczajnie :-D a po drugie chodzi mi o to by mloda kontakt z dziecmi miala bo taki samolub sie z niej robi,taka rozpieszczona jedynaczka :-p pierwszenstwo by dziecko dac predzej do przedszkola maja rodzice pracujacy...a ja jakby nie bylo pracuje ,jestem zatrudniona a w jakich godzinach pracuje i jak dlugo to oni wiedziec nie musza-pracuje i juz!! wiec maja mi mloda wziac od kwietnia i basta. W srode mamy termin w przedszkolu w tej sprawie,mamy pojechac i obgadac szczegoly.

Tak mysle o tym bieganiu...slyszalyscie o tych butach http://www.etrampki.pl/buty-reebok/2090,-Trenuj-chodzac---Reebok-Easytone.html Myslalam by zakupic te buciory ;)

Alusia
mowisz dobry ten rolon z avonu? t wyprobuje :)

Ostatnia edycja:
Mateuszkowa jeśli lubisz to owszem kup sobie :) bo najlepiej ćwiczyć na czymś co się lubi. Ja kiedyś miałam orbitrek i poprostu nienawidziłam na nim jeżdzić no ale teraz mam rowerek i jeżdze na nim z przyjemnością ;)) ;))

Alusia ja tez mam orbitrek :-) i jak go kupilam ( w tamtym roku jakos w styczniu) to bylam zachwycona ,mialam powera i jezdzilam po 45 minut ,ale pozniej kolo zamachowe odmowilo posluszenstwa,trzebabylo wymienic...na nowe czekalam jakies 6-8 tygodni to po tym czasie milosc do orbitka mi przeszla...:-D probowalam od nowa go pokochac w tym roku ,ale juz nie zaiskrzylo :sorry2: i orbitrek pojedzie do PL do mojej odchudzajacej sie siostry...

jolit@ - fajne te buciki, juz kiedys o nich slyszalam.. mmm moze by sie na wiosne skusic ?? :-)
alusia - no mam nadzieje ze zakup dojdzie do skutku ;D

reklama
Jolit@ ja tam w te buty nie wierze za bardzo :)) ale jeśli masz zamiar kupować buty do biegania i możesz sobie pozwolić na taki wydatek to czemu nie? :) A co do roolonu to ten ze 116str? Tak ? :) Dla mnie jest super ;))

A ha szukam dziewczyny jakiegos dobrego kremu nawilżającego... Możecie coś polecić? :>

Do góry