reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Witam :-)
Alusia tylko 2,5 :szok: to aż 2,5 :tak:. Tylko się cieszyć z takiego wyniku. To dobre tempo chudnięcia, bo właśnie powinno się gubić tak 1-1,5 kg tygodniowo, tak jest najzdrowiej i najbezpieczniej. I przy takim tempie nie ma potem efektu jojo.

A co do octu nie wiem, ale chyba raz dziennie rano to jeszcze możesz.

U mnie dzisiaj spoko, może się trochę nie wyspałam. Wstałam po 6, a o 6:40 obudziłam Angelę do szkoły.
Teraz mogę pocieszyć się z ciszy w domu i samotności. Tylko sprzątania mam masę, bo wczoraj nawet naczyń nie umyłam.

A i już mi przeszło, jednak odpowiada mi obecny stan rzeczy ;-)

reklama
Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Ale wiecie jak to jest
.Najlepiej 10kg w 2 tygodnie heh. Coś mi się ostatnio dzieje z forum. Nie moge pisać szybkiej odpowiedzi ;/ nie moge wstawaić buziek... Hmmm
Kurcze dzieciaki dzisiaj od rana dają mi popalić.
Edysiek dzisiaj masz wolne? ;)
Gaja to super żę udało Ci się zrzucić troszke ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Alusia w tym tygodniu mam 2 zmianę. Ja pracuję tak, że tydzień mam na rano a tydzień na popołudnie. W sumie odpowiada mi taki system. Tylko jak mam 2 zmianę to mało się widzę z córcią. Za to mam rano w domu ciszę i spokój i mogę spokojnie wszystko porobić.
A jak wchodzisz w zaawansowana edycję to też nie ma buziek? Mi też czasem tak się dzieję.

No to super że Ci to oodpowiada a gdzie pracujesz?
Powiedz mi czy jeśli będe jadła mniej, bz słodyczy, pieczonego i tłuszczu to czy do wakacji schudne te 20 kg. Bo ten Dukan to chyba nie dla mnie :szok: źle się po nim czuje no i ogolnie jestem glodna bo ani chleba nie moge jeść ani sera ani owoców. Kurcze :wściekła/y:
A co do pisania to czasami normalnie a czasami nawet w zaawansowanej coś jest nie tak ;/

Witam
U mnie diete szlag trafil,dlatego nawet pisac mi sie nie chcialo ...
W piatek wrocil M ,przywiozl mi polskie cukierki,polska kielbase ,polskie piwo :-D
W piatek wieczorem wypilam tez z mezusiem troche wina ;-) ale cos ciezkie bylo,w sobote sie zle po nim czulam a jeszcze gosci mielismy to znowu poszlam pozno spac,bo goscie sie zasiedzieli do rana :-D wiec wczoraj glowa znowu byla ciezka... no i z dieta jako tako tylko ten alkohol -w piatek wino ,w sobote piwo ...do tego wczoraj mialam napad na slodkie jadlam cukierki michalki i wafelka 'grzeski' :no: Od dzisiaj znowu ostra dieta ,ale takim sposobem to ja nie schudne:no: 5 dni diety a w weekendy kalorii ponad miare.Eh...

Jolit@no jak bym czytała o sobie. 5 DNI diety a 2 szaleństo...

Wkurza mnie to forum wrrrrrrrr.... Nie wiem do kogo napisać? Hmmm

ja tam zazwyczaj sobie raz w tygodniu pozwalam na szaleństwo, także nie mam wyrzutów:sorry2:. Tak samo robiłam gdy schudłam te swoje 20 kg i nie zaszkodziło:tak: aczkolwiek wiadomo każdy ma inaczej i inaczej rozumie folgowanie sobie:sorry2:

Dziendoberek :-D

Zaliczylam już dzis wizyte z malym u pediatry, skierowania do alergologa nie dostalam, testy teraz będą nie miarodajne :angry: wiec trzeba czekac, obserwowac……probowac za pare mc znowu to co uczula…czyli guzik, jesteśmy na ty co byliśmy.. malemu tylko pobrali krew z palca na morfologie i mam złapać siuski do woreczka i zanieść na badanie.. :dry::dry:nie nastraja mnie to optymistycznie, ale coz…
Moje 7,5 miesieczne MALENSTWO wazy 9300 gr i ma 76 cm :p chciałyście cos powiedziec? Hahaha:-D

Ja dzis o 0,4 kg w gore :wściekła/y: kurde chyba przestane się podniecac jak mi waga spadnie o mniej niż kilo bo to chyba te wahania :-( a może to ze wczoraj zjadlam paluszki beskidzkie..takie grube..jak sa do piwa.. ?? :>
Opuściłam dzis abs poki co bo nie mialam jak, może zrobie wieczorem..

Edysiek – super spotkac tak starych znajomych :-D a co do synka, to przeszlo ci już??? ;D Synki sa fajne, polecam ;-)

Alusia - super!!:-) 2,5 to AZ a nie TYLKO :-)jak ja się trzymam?nie wiem chyba się nie trzymam hahaha jeszcze glupia ja kupilam sobie prawie kilo krakersow.. co do wstawania, dzis musiałam budzic Mateusza bo jak nigdy spal !! haha ;D

Gaja – super ze spada :-)

Jolit@ - ale kto by się oparl polskiej kiełbasie??? Chyba nikt! Dasz rade :-Dw week można pofolgowac ale tylko troszeczke..

Jolit@ jeden dzień w tygodniu można sobie odpuścić ,ale cały weekend to już nie za bardzo ;-)
Może za tydzień będzie lepiej i uda się przetrwać weekend bez objadania.

Alusia jeśli ten dukan Ci nie odpowiada to odpuść :tak:
Ja nie jadłam słodyczy, tłustego, smażonego, białego pieczywa, sosów, także sera żółtego (czasami tam sobie pozwoliłam).
Za to można jeść chudy twaróg.
Z pieczywa całkiem nie zrezygnowałam, ale jadłam tylko na jeden posiłek i to ciemne wieloziarniste.
Na śniadanie zwykle płatki owsiane, musli albo pełnoziarniste z mlekiem.
A na obiad mięso gotowane bądź grilowane, do tego ziemniaki (1-2), brązowy ryż albo kasza (pół woreczka) i dużo surówki albo bez niczego albo tylko z jogurtem naturalnym. Żadnej śmietany, tylko jogurt. Albo jakąś zupę, najlepiej taką z dużą ilością warzyw. Choć czasem jadłam normalne obiady takie jak pierogi, czy kopytka tylko w mniejszych ilościach niż zwykle.
Na 2 śniadanie albo podwieczorek jakieś owoce, u mnie to zwykle jabłko albo grejpfrut. Albo jogurt najlepiej taki z ziarnami, może też być kefir.
Jadłam też jajka na twardo, tuńczyka, albo jakąś inną rybę w puszce.
A coś co mnie ratowało jak chciało mi się coś zjeść to kiszona kapusta :-D Tyle, że ja ją po prostu uwielbiam. Choć zjadłam jej ostatnimi czasy kilka kilo, to chwilowo mam dość.

Najważniejsze to dużo pić, najlepiej wody. Można też herbatę zieloną czy czerwoną.
Polecam też soki wielowarzywne, albo pomidorowe, ale to już dla tych co lubią.

reklama
Mateuszkowa to dzisiaj od rana intensywny dzień :)) super. Kurcze a co do lekarza i uczulenia małego tonaprawde nie zazdroszcze no i życze wytrwałości i cierpliwości :* A co do wagi to mój 3latek waży 18kg !! I co ? :D

Edysiek a w ile czasu schudłaś? Kurcze ja chyba też poprostu nie będe jadła tak jak do tej pory. Pije mnóstwo wody i herbatki. A czy np słonecznik,orzechy i rodzynki plus jogurt naturalny to dobre śniadanie? A czy kapusty moge jeść dowolne ilości bo też uwielbiam :D :)

Nie wiecie do kogo mam zgłosić problemy z forum?

Do góry