reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Gaja no jak bym czytała o sobie. Mam tyle do sprzątania. Podłogi to aż wołaja o troszke wody a ja siedze przed komputerem i kompletnie nic nie robie...Edysiek nie byłam bo nie zdażyłam bo moja jest tylko do 13 otwarta. Jutro pojade Ja właśnie składam zamówienie z Avonu i zobaczymy ile zarobie

reklama
Ja już wszystko porobiłam, tylko jeszcze podlogi musze pomyć. No a mąż mi zakurzył cały pokój, bo wygładzał ścianę w pokoju. Ale na szczęście już tylko pomalować trzeba i pokój będzie skończony :tak:
Jakoś też mi się nic nie chce, a jeszcze mąż mnie namówił na piwko, w sumie to tylko pół wypiłam ale lenia mam stasznego :eek: I spanie mnie męczy, ale tak jest jak się nie śpi od 6 rano.
No i jak zwykle po piwie ssanie mi się włączyło. Na obiad zjadłam trochę zupy i jednego naleśnika to i jeść się chce ;-) Ale rodzinka już się domaga pizzy na kolację (to już niemal taka nasza sobotnia tradycja) to przetrzymam jakoś do wieczora, no chyba :-D

A i jeszcze widziałam, że już moje tulipany powychodziły :-) czyli wiosna tuż tuż :tak:

i jak posprzatalyscie ??? :-)
ja swoje malutkie mieszkanko ogarnelam juz wczoraj wiec jest spokoj, ale cos sie uzaleznilam od tego sprzatania:sorry:przynajmniej pozbywam sie zlej energii przez to..
w lodowce czeka moja kompozycja galaretkowa - deserek, mniam mniam... ( warstwowo: jogurt grecki z galaeretka wisniowa, galaretka gruszkowa, masa jogurtowa z jogurtu :-D i mleka )
dzis zjadlam obiad 2daniowy i bylam po nim tak glodna ze masakra!!:szok:zazwycza jem zupe i tyle i mi starcza a dzis takie cos.. :/ moze dlatego ze zapomnialam wypic ocet przed?:zawstydzona/y::zawstydzona/y: wypilam po, a to juz chyba nie to samo ....

alusia - i ile zarobilas?? :-D ja sie kiedys bawilam w oriflame ale niestety nic a nic nie mam smykalki w tych interesach...

Edysiek a pizze zamawiacie czy pieczecie sami? Chętnie też bym zjadła ale ja nie moge :-D ale chyba dzisiaj wybierzemy się do MC Donalda albo KFC albo Pizzy Hut :-) ale ja tylko sałatke i nic więcej :-D:-D A ja dzisiaj widziałam krokusy? Te takie żółte :-) :-)

Mateuszkowa ja posprzątałam względnie. Powycierałam kurze, poodkurzałam teraz jeszcze ograne kuchnie i sypialnie. Jutro rano wytre podłogi i spokój :-) A co do Avonu to ok.50zł :-D

Co robicie Dziewczyny ? Pewnie rodzinnie spedzacie sobotni wieczor :-D

Alusia - a gdziez tam ;-) , maz karmi malego i usypia, a ja sie uzalam nad swoim ( i malego ) losem bo wyszla mu kolejna alergia, rece mi juz opadaja...ani ja ani maz nie jestesmy alergicy, ale alergie w rodzinie sa/byly wiec to wszystko tlumaczy...teraz szukaj wiatru w polu bo reakcja wychodzi po paru a najczesciej po parudziesieciu godzinach ( ostatnio po miesiacu:/ )......................... juz tym zygam, nie mam sily na to.......

Kurcze a u jakiegoś lekarza byliscie?? No alergia to masakra. U nas tylko Jasio miał ostatnio uczulenie na płyn do kąpieli :wściekła/y: i nie mogłam sobie poradzić z plamkami na skórze :angry: więc wiem co możesz czuć ...

alusia - nie bylismy bo to pokarmowki - wiec trzeba wyeliminowac poki co... ale zaczyna mnie to wku........rzac :angry:bo maly malo co je, ma juz 4 alergie ( seler, pietruszka, gluten - na szczescie tylko alergia, i chyba groszek-to dzis )
szlag mnie trafia normalnie jak widze nowa wysypke, bede u lekarza z nim w pon. to sie dowiem co i jak, moze trzeba testy zrobic....

Kurcze no to naprawde przykre że taki maluch już od początku nie może jeść jakiś tam potraw bo jest uczulony :angry: Trzymaj się Kochana :*

Mateuszkowa my robiliśmy sami testy z krwi, koszt to cos ponad 100 zł ale nie mogłam już zdzierżyć tej atopowej skóry:-( u nas to jest koszmar bo ta skóra jest cały czas szorstka i czerwonawa, mały drapie do krwi. Ma na bank uczulenie na jajko i roztocza:crazy:. Myję go tylko mydłem z aleppo, piorę szarym mydłem, a teraz sama zrobiłam mu balsam z masła shea i olejku konopnego, które zakupiłam w sklepie internetowym z naturalnymi wyciągami itp. Także zero jakiejkolwiek chemii i jest na pewno lepiej niż po specyfikach z apteki, które nota bene mało nie kosztują (chodzi mi o te oillany, emolium, lipikar itp itd):confused2:

Także wiem co czujesz, aż serce ściska jak dziecko się męczy:-(

reklama
dzieki dziewczyny, Mati nie ma tego tak bardzo jak twoj synek Gaja, jego to na cale szczescie nie swedzi !!!!!
chyba faktycznie poprosze o skierowanie na badania a jak nie to sami wykonamy

pozarlam jeszcze dzis moj deserek ;D i zaraz zjem bulke :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale cos mnie zawsze nachodzi na zarcie po :rolleyes: spolkowaniu z mezem :rolleyes2:
oby waga mi tego nie wypomniala!
dobrej nocki!

Do góry