reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Gaja no jak bym czytała o sobie. Mam tyle do sprzątania. Podłogi to aż wołaja o troszke wody a ja siedze przed komputerem i kompletnie nic nie robie...Edysiek nie byłam bo nie zdażyłam bo moja jest tylko do 13 otwarta. Jutro pojade Ja właśnie składam zamówienie z Avonu i zobaczymy ile zarobie

reklama
Ja już wszystko porobiłam, tylko jeszcze podlogi musze pomyć. No a mąż mi zakurzył cały pokój, bo wygładzał ścianę w pokoju. Ale na szczęście już tylko pomalować trzeba i pokój będzie skończony :tak:
Jakoś też mi się nic nie chce, a jeszcze mąż mnie namówił na piwko, w sumie to tylko pół wypiłam ale lenia mam stasznego :eek: I spanie mnie męczy, ale tak jest jak się nie śpi od 6 rano.
No i jak zwykle po piwie ssanie mi się włączyło. Na obiad zjadłam trochę zupy i jednego naleśnika to i jeść się chce ;-) Ale rodzinka już się domaga pizzy na kolację (to już niemal taka nasza sobotnia tradycja) to przetrzymam jakoś do wieczora, no chyba :-D

A i jeszcze widziałam, że już moje tulipany powychodziły :-) czyli wiosna tuż tuż :tak:

i jak posprzatalyscie ??? :-)
ja swoje malutkie mieszkanko ogarnelam juz wczoraj wiec jest spokoj, ale cos sie uzaleznilam od tego sprzatania:sorry:przynajmniej pozbywam sie zlej energii przez to..
w lodowce czeka moja kompozycja galaretkowa - deserek, mniam mniam... ( warstwowo: jogurt grecki z galaeretka wisniowa, galaretka gruszkowa, masa jogurtowa z jogurtu :-D i mleka )
dzis zjadlam obiad 2daniowy i bylam po nim tak glodna ze masakra!!:szok:zazwycza jem zupe i tyle i mi starcza a dzis takie cos.. :/ moze dlatego ze zapomnialam wypic ocet przed?:zawstydzona/y::zawstydzona/y: wypilam po, a to juz chyba nie to samo ....

alusia - i ile zarobilas?? :-D ja sie kiedys bawilam w oriflame ale niestety nic a nic nie mam smykalki w tych interesach...

Edysiek a pizze zamawiacie czy pieczecie sami? Chętnie też bym zjadła ale ja nie moge :-D ale chyba dzisiaj wybierzemy się do MC Donalda albo KFC albo Pizzy Hut :-) ale ja tylko sałatke i nic więcej :-D:-D A ja dzisiaj widziałam krokusy? Te takie żółte :-) :-)

Mateuszkowa ja posprzątałam względnie. Powycierałam kurze, poodkurzałam teraz jeszcze ograne kuchnie i sypialnie. Jutro rano wytre podłogi i spokój :-) A co do Avonu to ok.50zł :-D

Co robicie Dziewczyny ? Pewnie rodzinnie spedzacie sobotni wieczor :-D

Alusia - a gdziez tam ;-) , maz karmi malego i usypia, a ja sie uzalam nad swoim ( i malego ) losem bo wyszla mu kolejna alergia, rece mi juz opadaja...ani ja ani maz nie jestesmy alergicy, ale alergie w rodzinie sa/byly wiec to wszystko tlumaczy...teraz szukaj wiatru w polu bo reakcja wychodzi po paru a najczesciej po parudziesieciu godzinach ( ostatnio po miesiacu:/ )......................... juz tym zygam, nie mam sily na to.......

Kurcze a u jakiegoś lekarza byliscie?? No alergia to masakra. U nas tylko Jasio miał ostatnio uczulenie na płyn do kąpieli :wściekła/y: i nie mogłam sobie poradzić z plamkami na skórze :angry: więc wiem co możesz czuć ...

alusia - nie bylismy bo to pokarmowki - wiec trzeba wyeliminowac poki co... ale zaczyna mnie to wku........rzac :angry:bo maly malo co je, ma juz 4 alergie ( seler, pietruszka, gluten - na szczescie tylko alergia, i chyba groszek-to dzis )
szlag mnie trafia normalnie jak widze nowa wysypke, bede u lekarza z nim w pon. to sie dowiem co i jak, moze trzeba testy zrobic....

Kurcze no to naprawde przykre że taki maluch już od początku nie może jeść jakiś tam potraw bo jest uczulony :angry: Trzymaj się Kochana :*

Mateuszkowa my robiliśmy sami testy z krwi, koszt to cos ponad 100 zł ale nie mogłam już zdzierżyć tej atopowej skóry:-( u nas to jest koszmar bo ta skóra jest cały czas szorstka i czerwonawa, mały drapie do krwi. Ma na bank uczulenie na jajko i roztocza:crazy:. Myję go tylko mydłem z aleppo, piorę szarym mydłem, a teraz sama zrobiłam mu balsam z masła shea i olejku konopnego, które zakupiłam w sklepie internetowym z naturalnymi wyciągami itp. Także zero jakiejkolwiek chemii i jest na pewno lepiej niż po specyfikach z apteki, które nota bene mało nie kosztują (chodzi mi o te oillany, emolium, lipikar itp itd):confused2:

Także wiem co czujesz, aż serce ściska jak dziecko się męczy:-(

reklama
dzieki dziewczyny, Mati nie ma tego tak bardzo jak twoj synek Gaja, jego to na cale szczescie nie swedzi !!!!!
chyba faktycznie poprosze o skierowanie na badania a jak nie to sami wykonamy

pozarlam jeszcze dzis moj deserek ;D i zaraz zjem bulke :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale cos mnie zawsze nachodzi na zarcie po :rolleyes: spolkowaniu z mezem :rolleyes2:
oby waga mi tego nie wypomniala!
dobrej nocki!

Do góry