reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kolka-zmora znana nam wszystkim

reklama
Odmierzam 2 ml strzykawką i daje przed jedzeniem bo po karmieniu mała strasznie ulewa i wszystko by zwróciła.

moja dzidzia tak strasznie wczoraj płakała że nie wytrzymałyśmy z mamą do kąpieli do godz. 20 tylko wykąpaliśmy go o 19.00, zjadł tylko 20 ml mleka i poszedł spać. myślałam że bardzo szybko się obudzi ale spał do 1.00. chyba jednak kupię coś na kolkę, bo może to to, albo gazy go męczą, nie wiem.

powracam:rofl2::-)
moja malusia wcale kolek nie przestała miewa tylko miała tygodniową infekcję jelit i na ten czas kolkę mieliśmy z głowy-zamiast tego biegunka i wymioty-a raczej porządne ulewanie:happy:, mała była o niebo szczęśliwsza niż przy kolce-dlatego infekcja okazała się zbawieneim:baffled:
ale od kilku dni w jej kale( dodam że infekcja sie skończyła) jest mnóstwo śluzu koloru jasno-zielonego i ciemno zielonych kawałków pomieszanych z pomarańczowo-żółtymi ściętego białka-istna tęcza:rofl2:
czy to możliwy skutek działania kropelków Sab Simplex????:confused:, czytałam w necie że to możliwa reakcja dziecka na alergię w diecie mamy-następne pyt, możliwe że od truskawkowej Activi???:confused:
poza tym jest świetnmie i nie wiem czy to działanie kropelek czy mała już z kolek wyrasta:tak: w dzień zawsze drzyma po min 2 godz , co w porównaniu z kiedyś było niemożliwością, wieczorami zasyna ok 20 godz, i dopiero ok 3 zacvzyna stękanie ale z zamkniętymi oczkami a jak zapłacze to w naszym łożu się w mig uspokaja i nawet stękanie odchodzi-mała cwaniara:-):rofl2:

Tak więc polecam Sab - wiem że jest drogi (w Niemczech butelka kosztuje 8 euro w aptece tak więc wszystko tańsze na polskim rynku winno być podejrzane) a u nas idzie już 3 buteleczka (jedna wystarcza na 9-10 dni)
W hurcie sab kosztuje 4,50 euro tak więc spokojnie można je u nas kupować w cenie ok 25zł

podaje
sab simplex Małemu ok tygodnia i juz jest poprawa...wieczorami nie ma krzyku, kupki ładne no i młody pieknie baczki puszcza...przede wszystkim Filipek nie meczy sie juz..

dziewczyny walczylam z kolkami synka na wszelkie sposoby min.; masowanie brzuszka, grzanie suszarka, pomaganie termometrem zeby sie wypierdzial i zalatwil,jadlam same "niekolkowe" potrawy, podawalam espumisan, wode koberkowa "gripe water", "plantex", przepajalam herbatka koperkowa i w koncu pomogl "LEFAX" firmy Bayer z dozownikiem, ktory zostal polecony i kupiony w Niemczech przez naszych znajomych! ubolewam ze synus musial sie tyle nameczyc zanim go zaczelam stosowac, ale lepiej pozno niz wcale! goraco polecam!!!!!!!!!!! powodzenia

My przetestowaliśmy już Plantex, Wodę koperkową, Esputicon, Bio Gaia- probiotyk, Teraz podajemy Debridat, ale żadnej poprawy nie widzę.
Byliśmy na usg brzuszka, Pani doktor nie widziała trzustki ponieważ cała zasłonięta była gazami. Od razu zapytała czy Mały puszcza wonne bączki i tak faktycznie jest. Powiedziała, że jelita nie radzą sobie jeszcze i niestety musimy przeczekać ten okres adaptacji, co zazwyczaj trwa jakieś 3 miesiące. Mam nadzieję, że 3, a nie 5.

Dziewczyny ja podaję od 28 dnia życia BOBOTIC (odpowiednik SAB SIMPLEX), 3 raz dziennie po 8 kropli.
Tylko regularność daje rezultaty. Mamy serie bąków i nie mamy kolek

reklama
A i jeszcze jedno nie stosuje kroplek, herbaki i wody koperkowej na raz bo to daje efektu odwrotne - tj. zwiekszoną potrzebę oddawania gazów
A co jeśli pijecie same jeszcze jakieś specyfiki, dziecko będzie się wiło z bólów, bo będzie miało zwiekszoną potrzebę oddawania gazów

Do góry