reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kolka-zmora znana nam wszystkim

reklama
Hej, u nas wczoraj tez wrocila zmora. 3 godziny darcia. Takiej jazdy jeszcze nie mialam. Nic nie moglo uspokoic...

Witam styczniówki gosciłam tutaj zaledwie kilka razy aktywnie ale poczytuje regularnie. co do kolek to moj synek dosta w 5 tygodniu codziennie okolo 16 trzymało go około godziny. u nas pomógł debridat dostaje od tygodia dwa razy po 2.5 ml i kolki ustapiły całkowicie już na trzeci dzień. Może to pomoże również waszym malcom.

Mam pytanko odnośnie kropli Sab Simplex- na ulotce jest napisane żeby podawać 15 kropli do każdego karmienia?? Któraś z was tak stosowała? Czy to nie za dużo? Wogóle mam wątpliwości czy mojej małej potrzeba tych kropli bo nie ma typowych kolek ta żeby krzyczała codziennie np. o tej samej porze- chociaż codziennie męczy ją kupka i jakieś gazy do ok godzinki 11 później w miare spokój dopiero wieczorkiem jest niespokojna.
Doradźcie prosze czy jej to wprowadzić bo Esputikon, plantex nie pomagają.

Spróbuj podać Sab :tak: dziecku nie zaszkodzi (bo nie wchłania się do orgaznizmu tylko jest w całości wydalane razem z pokarmem) - ja podaję 15 kropel do każdego cycka od 2 tygodnia życia Oli. i jest ok - wiadomo, czasem bączki pomęczą przed kupką ale to jest 2-3 minuty jęku czy płaczu a nie godziny...:-) Podawałam też LEFAX ale SS działał lepiej..

reklama
ja sab simplex podawałam po 10 kropli co drugie karmienie..nawet w nocy...przed wczoraj odstawiłam bo nei wiedziałam co Młodego uczuliło..niestety wczoraj wieczór była jazda i to niezła..więc dzisiaj znowu kropelki stosujemy

Do góry