reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kolka-zmora znana nam wszystkim

reklama
jak podawać te kropelki przed czy po jedzeniu i jak często w ciągu doby?

instrukcja stosowania SAB-SIMPLEX
przy dolegilwościach żołądkowo-jelitowych powodujących wydzielanie się gazów:

niemowlęta karmione piersią:
- 15 kropli do, albo po posilku
- w razie potrzeby dodatkowo przed snem

dzieci karmione butelką:
- 15 kropli do każdej butelki;
- w razie potrzeby dodatkowo przed snem;

Ostatnia edycja:
Ja zakupiłam infacol ale na razie nie widze wyraźnej poprawy:-(któraś z was może już go używała??Młodej smak wcale nie podchodzi i sie krzywi niesamowicie i pluje:baffled:

Ja zakupiłam infacol ale na razie nie widze wyraźnej poprawy:-(któraś z was może już go używała??Młodej smak wcale nie podchodzi i sie krzywi niesamowicie i pluje:baffled:

Ja używałam Infacol, trzeba go podawać przed każdym posiłkiem. A nawet jeśli widzisz, że malutka boli brzuszek to możesz podać jej jedną miarkę. Pomaga, ale nie zawsze. Później dziecko się przyzwyczaja i już nie bardzo pomaga. Mój także nie chciał tego brać, zawsze pluł, dlatego wprowadzałam mu pipetkę głębiej.

Emiliam ja jej podaję tylko w dzień bo noce ładnie przesypia jak narazie tylko wieczorami płacze..właśnie bałam się że jak jej będe podawała cały czas to organizm się przyzwyczai..ale teraz to już nie wiem może w nocy też jej dawać??

Emiliam ja jej podaję tylko w dzień bo noce ładnie przesypia jak narazie tylko wieczorami płacze..właśnie bałam się że jak jej będe podawała cały czas to organizm się przyzwyczai..ale teraz to już nie wiem może w nocy też jej dawać??

No właśnie z Infacolem to jest tak, że musisz podawać przed każdym posiłkiem, w nocy również. Organizm może się przyzwyczaić, ale gdzieś dopiero po miesiącu stosowania. W sumie to ja tak do końca tez nie jestem pewna czy mój się przyzwyczaił, infacol mu pomagał. zdażały się sporadyczne przypadki, kiedy musiałam mu podać kolejną dawkę. Ale to może było ze 2 razy. Dlatego po tym domyślam się, że się przyzwyczaił. Podawaj małej przed każdym posiłkiem, a jeżeli zobaczysz, że wieczorem boli ja brzuszek podaj jeszcze jedną miarkę, bez względu na to czy podałaś wcześniej. Napewno jej nie zaszkodzi. Tam na opakowaniu(przynajmiej u mnie, bo ja mam angielski Infacol) jest napisane, że jeżeli zachodzi taka potrzeba, można podać jeszcze jedną miarkę.
Ja teraz jak wróciłam do normalnego mleka(2 dni był na nutramigenie, ale hlustał wodą i wróciłam do starego mleka), to dalej podaje.
Mimo tego, jeszcze podaje herbatkę ułatwiająca trawienie z hippa i mały nie ma problemu.

zamówiłam na ebay-u sab simplex wczoraj przyszedł..

Mam nadzieję że to poskutkuje i Misio już sie tak nie będzie męczył...zobaczymy będę czekać na efekty..

Rondzia podawałaś tak jak pisze 15 kropelek do każdego jedzenia?

Klaudia mi pediatra zalecila zeby podawac caly czas ale 4 razy dziennie po 3 kropelki. Powiedziala ze mniejsze dawki ale czesciej jest bardziej skuteczne a dawka wystarczajaca. U mnie wczoraj niestety chyba wieczorem kolka wrocila. Mam nadzieje ze tylko na chwile.

Trzymam kciuki za Was

Dziewczęta - na ulotce Sab-Simplexu jest wyraźnie napisane jak go stosować.
czytałam opinie rodziców stosujących te krople i często powtarzane jest, że ważne jest żeby go stosować właśnie w ten sposób;
ja mam te krople - ale na całe szczęście nie musiałam jeszcze stosować.

instrukcja stosowania SAB-SIMPLEX
przy dolegilwościach żołądkowo-jelitowych powodujących wydzielanie się gazów:

niemowlęta karmione piersią:
- 15 kropli do, albo po posilku
- w razie potrzeby dodatkowo przed snem

dzieci karmione butelką:
- 15 kropli do każdej butelki;
- w razie potrzeby dodatkowo przed snem;

reklama
Agus wiem bo mam ulotke :-p ale lekarka kazala mi tak dawac na stale bo tamto dawkowanie jest na doraznie. A w naglych potrzebach wlaczac proszek troisty. Jakby dawac 30 kropli na dobe i proszek troisty to byloby za duzo. A tak jest margines zapasu. Czestsze male porcje nam pomogly. Tylko tyle moge doradzic..

Do góry