reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejne dziecko

Patri, zgadzam się ze stanki, bardzo wzruszający post napisałaś:-( Poprostu ujęłaś mnie za serce:-(
Jest między nami trochę podobieństw - obydwie jesteśmy w tym samym wieku i mamy podobne marzenia odnośnie powiększenia rodziny. Ja przez 5 miesięcy nosiłam moje marzenie pod sercem.. chociaż na początku nie zdawałam sobie sprawy z tego, jak bardzo pragnę tego maleństwa...
Patri, wierzę, że wszystko się w Twoim życia dobrze poukłada. Jest czas na macierzyństwo, pracę i studia. Myślę, że odpowiedzialnie podchodzisz do swojego macierzyństwa, nie idziesz na żywioł, myślisz o swojej rodzinie i o tym co jest dla niej najlepsze. My również zdecydowaliśmy się na dzidzię, nie mając własnego mieszkania, a moja sytuacja zawodowa była niepewna. Po urodzeniu Małgosi wszystko się jakoś poukładało. A potem druga ciąża (pół roku po urodzeniu Gosi) i świat znów stanął na głowie. Teraz z perspektywy moich doświadczeń widzę, że ze wszystkim można sobie poradzić. Żałuję tylko, że ta wiedza przyszła tak późno :-(
Ale nie o sobie chciałam Ci posmęcić... Patri, nie możesz o sobie myśleć, że jesteś pasożyt. Teraz zajmujesz się córeczką i jednocześnie studiujesz. Masz naprawdę dużo na głowie :tak: Jestem pełna podziwu dla Ciebie, że znajdujesz jeszcze czas na naukę.
Skończysz studia, znajdziesz pracę i wszystkie plany mieszkaniowo - rodzinne na pewno się pozytywnie rozwiążą :tak:
Masz jeszcze czas na drugie, trzecie i może i czwarte maleństwo :tak: Czego Tobie i sobie życzę z całego serducha:tak:

reklama
Patri no proszę Cię.. przecież tytuł tego wątku to nie "Hura, będę miała kolejne dziecko"!
Wszystko jest jak najbardziej na swoim miejscu, Twoje posty też :tak:

A co do kolejnego dziecka to..miałam dziś sen...koszmar wtedy...
Sniło mi sie, ze urodziłam, albo raczej wzięło mi sie (nie wiem skąd - urodziłam, ale nie pamiętałam o tym)...drugie dziecko - roczne od razu...do tego rok młodsze od Filipa, dziewczynka...i płakałam Tomkowi i wszystkim, ze ja nie chciałam, ze chce do pracy, ze teraz to chyba zwariuje...i chciałam sie obudzić....i co??? :szok::szok::szok:obudziłam sie i patrze a to dziecko jest:szok::szok::szok: i znowu płacze i chce uciekać....i nie wiem co robić...i nagle ----- naprawdę sie obudziłam...sen w snie...i martwie sie teraz, zę następne dziecko to będzie chłopak....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mysia,nawet jakbys miala drugiego chłopca,to bedziesz go kochac tak samo jak Filipka;-).Zobaczysz.Jak chodizlam z druga ciaża,do konca nie wiedzialam co sie urodzi.Wszystkim mowilam,ze chłopczyk.Miał byc Błażej;-):-D.Dopiero przy porodzie okazało sie,ze to dziewcyznka i byłam przeszczęśliwa:-D:-D:-D

moje drugie dziecko to bedzie chlopak na bank i zobaczycie jesli jeszcze do tego czasu bede na forum i wszystko bedzie dzialalo to zobaczycie ze sie sprawdzi.

tylko bedzie duza roznica wieku pewnie 5 lat tak mi sie wydaje.

Pati moje dziecko pewnie tez bedzie z wpadki tak jak Szymi zapome sie i tyle.:-D

A moje kolejne dziecko pewnie będzie planowane(ale któż to wie...:-D-różnie bywa)
No i chciałabym jeszcze dziewczynkę,ale co tam chłopaki też fajne:tak:

reklama
a moje hmmmm raczej nie będzie, no chyba że wpadka :szok:, ale narazie tableteczki więc cięzko z tą wpadką ;-):-)

Do góry