Bardzo dziękuję. Takich słów było mi trzeba. Mam nadzieję, że za dwa tygodnie wyjdę spokojna i szczęśliwa z gabinetuBardzo dobrze, że dostałaś skierowanie. Nie wiem, czy obrzęk zniknie, ale jakbym miała obstawiać, to w 2 tygodnie raczej nie. Natomiast w trakcie badań prenatalnych bierze się wiele innych pomiarów pod uwagę, niewykluczone że skierują cię też na amniopunkcję.
Znalazłam historię rodziców, którzy piszą tak:
"Podczas ciąży przekopaliśmy internet i odkryliśmy badanie izraelskich naukowców. Wynikało z niego, że wodniaki karku, którym nie towarzyszą aberracje chromosowe, często zanikają do porodu i nie mają żadnych konsekwencji zdrowotnych."
Postaraj się myśleć pozytywnie, ale przebadaj się najdokładniej jak to możliwe.
reklama
Daj znać, jak się sytuacja rozwija. Dla nas, ale też dla ewentualnie innych osób z podobnymi rozterkami.Bardzo dziękuję. Takich słów było mi trzeba. Mam nadzieję, że za dwa tygodnie wyjdę spokojna i szczęśliwa z gabinetu
Dzień dobry. Dostałam dziś wyniki Nifty - żadne wady nie zostały wykryte. Chłopiec! We wtorek idę na badania prenatalne, jednak nie ukrywam, że już jestem o wiele spokojniejsza.Daj znać, jak się sytuacja rozwija. Dla nas, ale też dla ewentualnie innych osób z podobnymi rozterkami.
bleucoco
Fanka BB :)
Trzymam kciuki, żeby na USG już nie było obrzęku, powodzeniaDzień dobry. Dostałam dziś wyniki Nifty - żadne wady nie zostały wykryte. Chłopiec! We wtorek idę na badania prenatalne, jednak nie ukrywam, że już jestem o wiele spokojniejsza.
Super, wspaniałe wiadomości! Test nifty ma o ile pamiętam 99% czułości, zatem myślę że spokojnie możesz czekać do kolejnych badań i cieszyć się ciążą gratuluję synkaDzień dobry. Dostałam dziś wyniki Nifty - żadne wady nie zostały wykryte. Chłopiec! We wtorek idę na badania prenatalne, jednak nie ukrywam, że już jestem o wiele spokojniejsza.