reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kolejne dziecko

Wypadało by podziękować za gratulacje od Was dziewczyny, ale nie wiem czy to sie dziękuje, czy nie...ale wiecie, ze bardzo mi miło!!!!

No cóż..jestem juz po drugiej wizycie...niestety drugie zwolnienie do 27 grudnia...w zasadzie to nie wiem czy było konieczne, ale głownie to przez kręgosłup, bo bardzo duży ucisk mam na niego, podobno za 2-3 tygodnie przejdzie jak dzidzia przyjmie inna pozycje...mam nadzieje, ze jednak po świętach wrócę do pracy...bo w domu to tak mi czas leci a nic pożytecznego nie robie...

Z maluszkiem wszystko oki, prawidłowo sie rozwija jak na swój czas, wyniki tez w miarę...natomiast schudłam 1kg, no ale gdzieś musiało sie odbić skoro wymioty mnie męczyły a mało jadłam...teraz jest oki, no gdyby nie ten kręgosłup ale i z tym sobie radze - fakt w domu mam ten komfort, ze mogę sie położyć, usiąść luźno, czy pochodzić...w pracy tylko fotel i elegancka wyprostowana postawa..
Czuje sie trochę osłabiona, ale to chyba te pogody..

Rosmerta termin mam dość świąteczny - 23 czerwca, Boże Ciało i Dzień Ojca
i gratuluje spodziewanego synka!!! Chłopaki są przecież takie fajne, ważne że zdrowy...i ty sie dobrze czujesz. Moja przyjaciółka jest w ciązy - pierwszej - i tez będzie mieć synka, od 3 tygodni wie, ale ja to załamało...na początku to myślałam, ze nie będzie chciała tego dziecka,ale sie otrząsnęła...I powiem Ci że ja tez mimo wielkiego pragnienie córci - czuje, ze będzie chłopak.

Karola a co ty sie martwisz innymi!! każdy czuje inaczej, ważne, ze lekarz stwierdził,że wszystko ok i wystarczy...i fajnie, ze jeszcze brzuszka nie masz, mnie sie już pojawia, co mnie denerwuje, bo to wcześnie jeszcze a już czuje sie dyskomfortowo..u nas w pracy kumpela w tym roku powiedziała, ze jest w ciąży jak była w 25 tyg, i praktycznie nic po niej nie było widać, bo wyglądała tak jakby ciutkę przytyła - a taka chudzina z niej...a urodziła chłopaka 4300g...

Ostatnia edycja:
reklama
wczoraj byłam na wizycie u ginekolog i wszystko w porządku - dzidzia rośnie bardzo szybciutko z dwutygodniowym wyprzedzeniem, rozwija sie prawidłowo, ja tez bez wiekszych problemów, jednakże dostałam zwolnienie i nadal odpoczywam i w sumie dobrze - bo teraz u mnie w pracy się takie rzeczy dzieją - ze nie potrzebnie mi ie denerwować....

Mysiu, super ze Twoja dzidzia zdrowo rosnie.

Rosmerta, gratuluje drugiego synka. Zycze duzo zdrowia dla Was.

Karola, ciesze sie ze i Twoja ciaza zdrowo przebiega.

wczoraj w końcu trafiłam do lekarza na kontrolę i wszystko ok no jednak muszę się przestawić bo potwierdził że to dziewczynka -jak na dziś Szymek wymyślił imię King-Kinia waży 800g ale jest wstydliwa bo na USG zasłaniała buzię rączkami jedynie co udało się zrobić zdjęcie rączki że trzyma jakby pokazywałą- jest OK.może chce mnie pozytywnie nastawić.

biodro hmm usłyszałam że tak może być bo może dużo noszę na prawej stronie mam to zaaobserować no i jak za miesiąc też będzie bolało bardzo mocno to zacznie to monitorować, ale pierwsze pytanie to czy chcę cesarskie cięcie. jak narazie mówię zdecydowanie NIE bo chcę szybko wrócić do domu.-śmialiśmy się że ja chcę wypluś siup i iśc do domu.

kolejna wizyta 10 lutego ale czeka mnie badanie glukozy fuj zgaga mnie tam zabije chyba po takim słodkim.

KArola najważniejsze, że mała zdrowa :tak:
a dlaczego miałabys mieć cesarkę?? są jakieś wskazania do tego czy widzimisię lekarza, który chciałby może przy okazji dorobić:dry:

glukoza nie jest taka zła ;-) jak ktos nie może znieśc jej smaku to pozwalają wcisnąć cytrynę do niej:tak: ja dałam jakos rade nawet bez cytryny

U nas nadal nie wiadomo co, no ale za tydzień wizyta wiec moze coś sie okaże, poza tym czuje sie rewelacyjnie wiec nie mam na co narzekać...maluch zaczął w końcu sie poruszać wyczuwalnie dla mnie...trochę późno, ale różnie to jest...

na 8 lutego mam umówiona wizytę ne echo serca płodu w Łodzi, przy okazji USG w 4d, co dla mnie będzie nowością...

Karola gratuluje zdrowej córci, też bym chciała usłyszeć, że to dziewczynka, ale pewnie nie będzie to możliwe..

SUSU gratuluje dzidziusia w brzuszku!!!!! Oby minęły szybciutko mdłości, żebyś mogła poczuć się cudnie w tej ciąży

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też glukozę wypiłam na raz bez cytrynki ale ja akurat całą ciążę mogłam jeść słodkie i jeść zwłaszcza mambę mentosy owocowe i inne słodkie cukierki a z Emilką wymiotowałam po słodkim i pewnie ciężko by mi było to wypić :)

ja normalnie odliczam dni do roczku Dominik zaczyna robić pierwsze kroki ciekawi mnie tylko czy będzie z nim podobnie jak z Emilką ona ruszyła na rok i 2 tygodnie on zaczyna ale panele mu to uniemożliwiają a buciki to dla niego utrapienie więc na razie ślizga się i obala ;)

Do góry