reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kolejne dziecko

Mysia ogromnie gratuluję!!! super wieści:tak::-) to na kiedy masz termin???

współczuje tych mdłości, ale mina zobaczysz:tak: dbaj o siebie i odpoczywaj w miarę mozliwości:tak:

reklama
a ja wczoraj rozmawiałam z kuzynką męża co też jest w ciąży o 1,5 miesiąca dalej no i jak powiedziałam że ja nie czuję ruchów dziecka a raczej trudno mi określić czy to jego ruchy to zrobiłą wielkie oczy i powiedziała że czy na pewno jest wszystko ok.to że czuje sietak świetnie nie znaczy że wszystko ok.no i wiadomo podniosła mi ciśnienie ale będąc z Szymkiem w ciąży znalazłam zapiski że pierwszy kopniak był po 6 miesiącu.

ruchy karola są szybciej a kapniaki to już inna wersja ruchu :)
pewnie czujesz takie bąbelki jakby ci coś w jelitach bulgotało(to właśnie nazywaja juz ruchami) na tym etapie dzidź w brzuchu ma basen ogromny (jest tak mały )a jak juz sa kopniaki to za bardzi sie nie popluska (wanna :)) z tad kopniaki

To racja, że kopniaki są wyczuwalne później, ale nawet te lekkie ruchy są właściwie nie do pomylenia, a przy drugiej ciąży są szybciej wyczuwalne. Ja czułam ruchy z Oliwką bardzo szybko, jeśli dobrze pamiętam to był to 14 tydzień, ale to jest sprawa indywidualna, więc jeśli gin twierdzi, że jest wszystko ok, to nie denerwuj się Karola, bo niektóre dziewczyny zaczynają czuć te pierwsze delikatne ruchy dopiero koło 16-18tego tygodnia. Niby szczuplejsze dziewczyny ruchy odczuwają szybciej a grubsze później, ale u mnie się to nie sprawdziło, bo ja z tych grubszych, a ruchy czułam szybko.

reklama
Karola spokojnie:tak: u każdego jest inaczej i tyle.
Ja w tej ciązy czułam ruchy szybciej niz poprzednio, ale tak jak w pierwszej ciąży byłam pewna ze to ruchy odrazu jak poczułam, tak w tej kilka dni sie wahałam, czy to napewno jest juz to:zawstydzona/y: niby powinnam byc mądrzejsza w kolejnej ciązy a ja miałam więcej wątpliwości:sorry2:
zresztą na poczatku to tylko takie bąbelki sa a nie kopniaki, wiec ja czułam tylko jak lezałam i sie skupiłam na tym, jak byłamw ruchu czymś zajeta to nie czułam

Do góry