reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejne dziecko

reklama
niby powinnam byc mądrzejsza w kolejnej ciązy a ja miałam więcej wątpliwości:sorry2:
ja też tak miałam niby człowiek w jednej ciąży już był a się potem zastanawiał co i jak to było zresztą zobaczysz że przy dziecku jak się urodzi jest tak samo niby człowiek jedno już ma i z drugim powinien wszystko wiedzieć a ja czasem rozmyślałam/rozmyślam jak to było z Emilką ...;) i nie pamiętam

u mnie było dokładnie jak u rosmerty, niby druga ciąża, a więcej wątpliwości. Ruchy niby wyczuwałam szybciej, ale nie byłam pewna czy to na pewno one... tak więc, uważam tak jak dziewczyny, że bez paniki.

wczoraj byłam na wizycie no i położna przed wizytą zawsze mierzy waży przygotowyje wszystko do karty no i znó stres bo nie przybrałam ani grama wymiary nie zmieniły się nawet o centymetr no i mówi że po mnie nic nie widać gdzie ten brzuch jedynie piersi mam widać takie pełne. no i czekałam na swoją kolej jak na szpilkach.weszłam zbadał zrobił USG i mówi że ok.że zdążę przybrać i czym mniej tym lepiej i spytał ile chcę przybrać ja że odpowiedziałam że najlepiej jak najmniej.to stwierdził że na pewno jestem w ciąży skoro sama nie wiem czego chcę- mieć brzuch a zarazem nie mieć.

mam być za 2 tyg po zwolnienie i z płytą DVD to zrobi mi za darmo film 4D i może uda się określić płeć bo teraz nic nie powiedział.

no rzeczywiście karola, z kobietami w ciąży ciężko się dogadać:-) A brzuszek urośnie, jeszcze będziesz narzekać, że taki duży i ciężki:tak:

Karola brzuszka sie jeszcze doczekasz;-):tak:

my po sobotniej wizycie:-) wszystko ok, dziddzius zdrowiutki, serduszko, mózg i wszytskie inne narzady prawidłowo zbudowane, wszystkie przepływy ok, maluszek waży 515 g:-) tylko niespodzianka, bo okazalo sie , że jednak drugi synek:tak: Hubek dumny, że bedzie miał braciszka:-) z fascynacja oglądał filmik z 4D i stwierdził "Biedny ten mój braciszek, taki ścisniety jak w więzieniu...";-):-D

Rosmerta no gratki.Super,że wszystko OK.Drugi synek powiadasz,ale(tak jak mówie kumpeli mojej),nie martw sie,trzecia bedzie dziewczynka.:-)

KAROLA brzuszek jezcze bedzie, najwajzniejsze ze dziszia ma sie ok!

ROSMERTA suoer ze wszystkie badania w porzadku, no i synek- brawo!!!!!

reklama
Misiu oficjalnie gratuluję i życzę Ci spokojnej i zdrowej ciąży:tak: No i ogromu dobrego samopoczucia:tak:

Karola
nic się nie martw:tak: Ciesz się, że jeszcze nie przybierasz i nic nie widać, bo przychodzi czas, że nadrobisz ten czas oczekiwania czy tego będziesz chciała czy nie;-) Obyś tych dodatkowych kilogramów miała na koncie jak najmniej:tak:

Rosmerta
gratuluję drugiego synka:-) I równocześnie rozumiem Twoje zawiedzenie i rozczarowanie doskonale, bo sama to przechodziła, tylko po porodzie, a nie w trakcie ciąży, bo ja miałam jednak nadzieję do końca na "różową niespodziankę", ale jednak się nie udało:-p Na pocieszenie Ci powiem, że siostra z bratem nie dogada się tak jak dwaj bracia;-) Przynajmniej ja mogę śmiało powiedzieć, że moje chłopaki nie wyobrażają sobie życia bez siebie i bez codziennych wspólnych zajęć i zabaw:tak:
Super, że Maluch zdrowy i ładnie rośnie, oby tak dalej:-) Hubek z takim wielkim zaangażowaniem i zainteresowaniem śledzi Twoją ciążę, że będzie świetnym starszym bratem:tak::tak:

Do góry