reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dostałam sms od Karoliny, że w szpitalu okazało się jednak, że wód jest wystarczająco. Jednak zostawili ją na badania i obserwację, podłączyli do ktg. Mówiła też że coś tam zaczyna ją pobolewać, więc może jednak coś się rozkręci?

reklama
hej , Witam wieczorowo:-)
Mam nadzieje , że Karolcia ma sie dobrze i jak najszybciej będzie tulić swoje maleństwo:tak:, powodzonka ..wirtualnie
Martynka no tak mnie sumienie gryzie , bo daleko nie mma do Ciebie , ale od czasu jak pracuje to ciezko mi jakos pogodzić to wszystko , bo i Czarek na glowie a ja sama , ale obiecuje ....Czarek musi tylko wyzdrowiec . wczoraj byam u lekarza bo kaszel sie wzmaga a syropy nie pomagaly , i dostal antybiotyk , dzisiaj wymiotowal aż biedulek o 18 polegl w lóżeczku:-(.
Aniu u nas refluks sie minąl , może nie tak do końca, bo i nawet te wszystkie syropy mu troche zaszkodziy bo wykrztusne, ale leki czy ten losec odstawione juz dawno i nic zego sie nie dzieje no i jedzonko inne juz je tye , że jeszcze mleka krowiego nie może, operacja nie byla jednak potrzebna, bardzo ci wspóczuje, bo nie jest latwo z chorym dzieciaczkiem i jeszcze borykac się z tą operacją, mogę tlko sie modlic o zdrówko dla WAS WSZYSTKICH.:tak:
Marta i teraz twoja malutka , jejku ...biedulka....a macie jakieś specjlane diety co tam ci powiedzilei , napisz więcej....
a co do uczuleń i diet , to wyobraxcie sobie , że tyle razy mówilam w przedszkolu , ćo Czarek może jeść co nie , raz mi przyszedl z przedszkola i wymiotowal, potem obseewowalam jego zmiany na skorze , no przeciez gupia nie jestem i wiem od czego:wściekła/y: one , że wiedzą ....no i ostatnio byly urodzinki jedej dziewczynki i jka to pogaduchy rodziców i nie jestem sama w tych odczuciach , że tam są grube przewalki kucheno-kulinarne, przecież one nie maja pojęcia , że krzywdzą dzieci:baffled:, Czarek jak czrek , uczulenie i po krzyku , ale jedna mama to ma maluszka co od razu puchnie :-( ate mu jogury kawe z mlekiem:shocked2::szok:, tyle , że nigdy nie widziala tyle co jej dziecko w domku opowiedzialo, no ale ostanio organizowalam dzien babci idziadka to sie troche napatrzalam, bo akurat bylam w porze śniadanak i to wlaśnie najbardziej chore i alergiczne dziecko pil sobie mleko , normalnie podeszlam a ono do dna :-(jednym hlystem ....:-(, przeginka!!!!!

Dobrze,że Karolina pojechała do szpitala.Może wyjdzie już z Maciusiem :-)

WildWind a jak czuje się Jaśminka?

ana lekarka powiedziała tak...nie powie nam,że na 100% to azs,ale będziemy Oliwkę na bieżąco kontrolować i zobaczymy.Na razie nowości mamy wprowadzać raz na 2 tygodnie jeżeli coś się pojawi to odstawić dany produkt i wprowadzić go ponownie po 2 tygodniach.Oliwka jest obciążona genetycznie,bo moja siostra miała alergie jak była mała.Non stop coś jej było wizyty w szpitalu były na porządku dziennym.Jak dorastała to jej to minęło.Lekarka obejrzała pozostałości po tych dużych plamach i powiedziała,że musiały być poważne,bo są ślady.Ma jeszcze kilka takich małych na ramieniu i nóżce,ale to już końcówka jest.Oliwia jest karmiona piersią więc muszę bardziej uważać co jem,ale też nie przesadzać bo młoda jest już w takim wieku,że niekoniecznie to co zjem musi jej szkodzić.
Mam Zyrtec,jedną maść już gotową drugą specjalnie robioną w aptece i zobaczymy.Będę stosować się do zaleceń lekarki,kontrole mamy na początku marca i może wtedy coś więcej powie.Pytałam o konsekwencje azs u Oliwki i lekarka powiedziała mi,że jeżeli to azs to będzie miała takie "wysypy" plam na skórze,ale jeżeli ma azs to w bardzo łagodnej postaci bo dzieci czasami przychodzą w "ciężkim stanie"...
Co do podawania dzieciom niewskazanych produktów to chyba od lat jest.Moja siostra też jadła to czego jej nie wolno było.Nikt na to nie zwracał uwagi a wiadomo,że dzieci ciągnie do tego czego im "nie wolno" .Zreszta nie tylko w przedszkolach i szkołach to jest.Moja kuzynka ma córkę ,która jest uczulona na mleko,jabłko,marchewkę itp i co wizyta u babci na noc to dziecko wraca z czerwoną i suchą buzią jakby się z kimś biła.A babcia nie rozumie,że dziecku nie wolno,bo jest uczulone i robi swoje.
Teraz Julce zrobili testy z krwi i trochę się uspokoiła.Może uświadomiła sobie,że szkodzi dziecku,a nie mu pomaga.

No nic jakoś to będzie...

Oliwka już śpi więc zmykam do mężusia.
Jutro znowu jestem z nią sama i nie wiem jak sobie dam radę...
No ale wieczorem za to 1,5 h relaksu :-) w nagrodę :-)

Któraś pytała o moje buty Kupiłam takie BUTY EKRI ŚLUBNE ROZM 40 OBCAS 3 CM (906946028) - Aukcje internetowe Allegro

Dobre wieści kochane cioteczki! Karola urodziła Maciusia dziś o 2:55 :-) Waży 3550 i ma 57 cm. Podobno grzeczniutki i wcale nie płacze :-D Ale happy jestem :-D

Wszystkiego dobrego no i ogromne gratulacje dla świeżo upieczonej mamuśki :-D

t_bukiet_polnych_kwiatw_152.jpg

Witaj Maciusiu :-)

Karolinko
Z okazji narodzin waszego synka,
który swoim przyjściem na świat
uradował tak wiele osób,
życzymy Wam, aby rósł duży,
silny i zdrowy, i żeby był dla Was
źródłem nieustającej radości.

its_a_boy-4796.gif

Jak przeczytałam smska od Karoli to już koniec spania...
Strasznie się cieszę...

Gratulujemy :-)

reklama
Do góry