reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Komarkowa pisze:
E_mama jak Twój ząbek?
Komarku- lepi lepi :) Antybiotyk działa, opuchlizna schodzi :laugh: jeszcze trochę i będę się śmiała o tak ;D
Poprosimy o kolejne fotki prześlicznej Paulinki:) boszzzzzzzz jaka kruszynka !!!
kiedy to było jak nasze takie były, hihiihiii, nie sądziłam, że kiedyś najdą mnie takie refleksje :p ::)

Aruna
na zgagę migdały w każdej ilości, są naprawdę RE WE LA CYJ NE !!!!! mi reni nie dawało rady już pod koniec ciąży a migdały działały cuda, poważnie :)

..........
ps: miałam dziś koszmarny dzień...
jutro musi wyjść słońce....

no i tym optymistycznym akcentem mówię Wam dobranoc :-*

reklama
Edzia co się dzieje kochana ??? Jutro na pewno będzie słonecznie!!!Nie moze być inaczej!

Komarkowa nie widziałam jeszcze Laury ( córki mojej kuzynki),ale dzwoniłam do niej i nawet sie spotkałyśmy na dzielnicy,ale była tylko z synkiem.Na razie siedzi u niej mama,wiec najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu się spotkamy :D

Aruna musicie być razem,nie ma innej opcjii!!!

e_mama - mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej ;)
komarkowa - mowilam ze bez szwow bedzie lzej ;D a corcia ladniutka i jakie ma ciemne wloski ;D

ikipi, ania_k - gdzie chodzicie na basen z maluszkami - ja tez chce z kamilka ale musze sie najpierw rozejrzec ;)

Idzia no lepiej, lepiej bez tych szwów, bez porównania  :) a włoski to nie wiem po kim ma Paulinka, bo oboje z mężem jesteśmy blondynami  :p ale myślę, że też będzie blondynką...

Wychodzi słoneczko :) :) :), choć jeszcze niedawno ciemne chmury na niebie, paskudna pogoda :mad:. Zastanawiam się, kiedy mi się uda wyjść z małą na spacer ???. Liczyłam, że wrzesień będzie jeszcze cieplutki, a tu proszę...prawie codziennie leje  :( Mała coś mi sporo kicha...myślicie, że się oczyszczają drogi oddechowe, czy coś bardziej poważnego? Staramy się, żeby było jej cieplutko, śpi w rożku przykryta jeszcze kocykiem, w pokoju też ciepło, mam nadz., że jej przejdzie.

Dziś w nocy wstawałam do niej 2 razy, może dlatego, że zasnęła przed 24...a jak się przyssie do cyca to nie puszcza przez godzinę, muszę ją karmić z dwóch cycusiów, głodomorek mały ;D

Agula co się nie odzywasz? zapomniałaś o nas?  :( W końcu udało Ci się zapisać malutką do żłobka? zaklimatyzowała się już? no i jak Twój nastrój?

Ok, miłego dzionka, 3majcie się!

Komarkowa, dzięki za pamięć :) Czytam Was na bieżąco, ożywają wspomnienia, ale nie mam czasu napisać. Przez ten czas, jak mała chorował narobiło się mnóstwo zaległości w pracy i innych dziwnych obowiazkach i nadrabiam 8) Mała w żłobku świetnie - chyba lubi tam chodzić, choć z drugiej strony ma chyba do mnie żal, bo już nie chce się przytulać tak często :-[ Za to tatuś jakoś w jej oczach nadrobił - nie wiedzieć czemu ::) Może dlatego, ze to ja ją zostawiam w żłobku??
Gratulacje dla wszystkich aktywnych brzuszków, w tym także tych bardziej fitness ;)

komarkowa - moj maz jak byl malutki to byl cudowny bladasek, podobnie jak jego siostra - a tym czasem jak dorosli to maja bardzo ciemne wlosy :) ja jestem blondi - wiec ciekawe jak nasze dzieci ? michalowi juz ciemnieja wloski a oakamili to jeszcze trudno powiedziec :)
a jezeli chodzi o pogode to zapowiadaja ze od poniedzialku ma byc cieplej :) a to kichanie to pewnie nic powaznego; i uwazajcie zebyscie malej nie przegrzali ;)

Przegrzanie okropna sprawa!
Komarkowa mleko !!! Wiesz że chyba mi pomaga? :-* :-* :-* Ukochaj maleńką :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie :laugh:

Macie rację!! Szkoda pękać, trzeba się pozytywnie nastawić. W końcu itak nie mam już innego wyjście jak tylko urodzić-hihihi, a fakt, że na każdy szpital cos się znajdzie, byle nie spaprali nic z małym przy porodzie ja jakoś przeżyję ;)

Dawidowa pewnie, jak możesz to zapytaj o nazwisko tego lekarza, zawsze warto wiedzieć.

Smok waży już (wg usg) 3300g a lekarz daje mi jeszcze min. 3 tyg- no to ładnie się zapowiada....Tym bardziej, że jak zauważyłam u większości usg myliło się w stronę zaniżania wagi ::)

Komarkowa faktycznie uważajcie na przegrzanie, bo to gorsze od "schłodzenia", kichać może bo do tej pory żyła w sterylnym brzuszku a tu wszędzie psik- Kłaczek ;)

reklama
asiuk - trzymaj sie dzielnie :) zobaczysz ze nie bedzie tak zle ;D

zdaje sie ze w dzien opanowuja forum mamy niepracujace :) wieczorem pewnie zrobi sie wiekszy ruch ;D

Do góry