reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
dziewczyny - ogromne dzieki w imieniu Kamilki :) to prawda ze duzo sie smieje - szczegolnie od czasu jak skonczyl sie problem z tymi wstretnymi kolkami :)

komarkowa - jak tam minal weekend pelen odwiedzin ?

Cześć Dziewczyny!

Zapowiada się chyba 1 dzień bez humoru  :( zmęczenie spowodowane niedospaniem daje się powoli we znaki...

Idzia Weekend minął bardzo fajnie, ale oczywiście czuję niedosyt, nie nagadałam się za wiele, bo jednego dnia Paulinka nie spała i musiałam ją co rusz karmić i przewijać na zmianę, poza tym rodzinka ma kawałek drogi do mnie i też nie mogli zbyt długo posiedzieć  :( ale przynajmniej ich zobaczyłam, wycałowałam, mamusia przywiozła ciasto własnej roboty, miodzio  :) :) :) wypiliśmy sobie winko, było bardzo, bardzo miło, choć jak mówię krótko  :mad:

Dla Asiuk oraz tych, którzy planują rodzić w Wejherowie, dla Waszej wiadomości podaję, że do szpitala musicie mieć własną koszulę do porodu (najlepiej krótką, ja miałam zwykłą koszulkę do tyłka  :p ), oprócz tego od razu na porodówce należy dać ubranko, najlepiej z długim rękawem, bo nie było tam za ciepło, czapeczkę, pampersika dla malucha, no i ewentualnie rożek, choć ja tego ostatniego nie dawałam i owinęli mi PAULINKĘ w kocyk w poszewce. Było git  :) Poza tym rzecz niezbędna i bezwartościowa  ;) to papier toaletowy, bo w żadnym kibelku go nie uraczycie  ;D Za to dają podkłady poporodowe, jeśli się kończą wystarczy poprosić pielęgniarkę. Acha i musicie mieć mydełko, żeby piguły miały czym umyć maluszka  8) pierwsza kąpiel jest w 2 dobie po porodzie, na porodówce tylko wycierają malucha. W Wejherowie mają swoją szkołę i twierdzą, że nie myją, ponieważ musi się wchłonąć maź, którą jest pokryty maluszek, bo to jakaś tam odżywka dla skórki dziecka. Ja jak urodziłam Paulinkę w sobotę w nocy, to umyli mi ją dopiero w niedzielę ok. 20. Byłam trochę zszokowana, że tak długo musiała leżeć "brudna", ale wszystko da się przeżyć  :) I tak wykąpiecie porządnie swoje maluchy w domku, w wanience :)

Ok, to tyle, co mi się jeszcze ważnego przypomniało.

Pozdrawiam wszystkie mamy i ich śliczne, kochane dzieciaczki  ;D

Komarkowa staraj sie spać z Paulinką!!! Bo niedługo nic Ci się nie będzie chciało! (wiem z własnych doświadczeń), świat nie wygląda tak pięknie, kiedy "piasek pod pod powiekami". Dbaj o siebie. I dzięki za informacje czego życzą sobie do dzieci po urodzeniu w Wejherowie :laugh:

Dzięki Komarkowa za info czego sobie życzą w Wejherowie. kupiłam sobie właśnie koszulkę do porodu taką ładniutką w usmiechnięte chmurki- jak mały mnie w niej zobaczy to od razu pokocha:)))))) No i może mi będzie "weselej" na porodówce ;)

dziewczyny jesteście super , wystarczy poczytać kilka postów i od razu jestem bojowo nastawiona. Mały waży ok 3300, a gin daje mi jeszcze lekko 2-3 tyg. jak pomyslę, że usg zazwyczaj mli się w stronę zaniżania wagi no to........ ale nie, nie jestem bojowo nastawiona i narazie się nie daję ;)

reklama
Do góry