reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Cześć dziewczyny!

Mam pytanie, czy wasze dzieci miały jakieś reakcje poszczpienne po tym szczepieniu na odrę, świnkę i różyczkę? Bo ja byłam wczoraj z Amelką na szczepieniu, a dziś dostała tempeatury 38.50 C i śpi prawie cały dzień. Dałam je paracetamol i trochę spadła gorączka, ale zastanawiam się, czy to normalne i ile może trwać

reklama
Komarkowa, ja rodziłam w wojewódzkim, ale osobiście nie polecam.
Co do ktg, to jeśli masz jakies obawy o dziecko, to możesz np. iść na izbę przyjęć i powiedzieć, że nie czujesz ruchów dziecka od kilkunastu godzin. Wtedy łaski to już na pewno ci nie robią i ktg muszą zrobić.

Swoją drogą, ta nasza słuzba zdrowia jest coraz gorsza. Ja chodziłam w ciązy do gina do przychodni, ale za usg i cześć badań i tak musiałam płacic. Bezpłatne miałam tylko wizyty i dwa razy morfologię i badanie moczu. Reszta - płatna. I po co my te składki płacimy?

Hej babulce ;)!!!

Z tego co sie zapowiada- to faktycznie Olu bedziemy same :p Jezeli reszcie pasuje na 16 czy jakos tak to moze zmienimy? Dawajcie znac!!! Chyba, ze nie chcecie... :mad:???

Komarkowa a co Ci tak spieszno do tego porodu??? Jeszcze bedziesz chciala, zeby te chwile wrocily jak male jest w brzusiu, nie ryczy, "idzie" tam gdzie Ty, robi to co chcesz itd.... Zartuje oczywiscie! Rozmumiem doskonale Twoje zniecierpliwienie i pragnienie zobaczenia malenstwa :) Uszy do gory! To juz niedlugo...
Acha! Dzieki za gratulacje dla mlodego piechura!

Mati od kilku dni ZNOWU odrzuca mleko! Zdarza mu sie to cyklicznie co pewien czas... Doataje mleko z kaszka tylko 2 razy dziennie (rano i po kapieli), a teraz jak wtykam mu smoka zaczyna sie histeria... Nie chce karmic go przez sen, bo zupelnie rozwale mu rytm posilkow... A moze naprawde nie byl glodny? Jadl cosik wieczorem... Tylko czemu nie chce rano po 10 godzinach snu? Na moja logike- powinien byc glodny.... Nie wiem juz sama co robic...

Mialam cos jeszcze napisac, ale nie pamietam... Jak mi sie przypomni to dopisze ;D

No to ja już też nie wiem jak zorganizować to spotkanie ???

Keterek Dawid też ostatnio rano wypija mi niewiele mleka- jakieś 90-100 ml. Więc nie wiem co się z tymi dziećmi dzieje ???

Basiu owszem były objawy poszczepienne,ale standardem jest że między 5-11 dniem po,wiec cos szybko u tej Amelki.Dawid też miał gorączkę i to przez parę dni,do tego te upały wtedy były i był trochę marudny.No i kupka inna.

Magdabial a gdzie się wybierasz jeśli można wiedzieć ???

A ja mam mego dół,ale szkoda by pisać :-[ :-[ :-[

Park Oliwski - wstępnie zgłaszam swój akces. Ale okaże się, jak będziemy ;)
Irlandia - istnieje coś takiego na całym świecie jak bezpłatna opieka zdrowotna (nie uwzględniam Skandynawii, gdzie horrendalne podatki pokrywają wszelkie zachcianki w pakiecie podstawowym)- i tutaj mamy jedynie wąski, czyli uskuteczniany w razie ryzyka kontakt z lekarzem oraz opieka dodatkowa (pakiety, abonamenty etc.), gdzie płacimy za pozostałe, a więc nie zagrażające życiu, ale naszemu spokojowi jedynie zabiegi i konsulatacje. Nasz piękny kraj wciąż przechodzi modyfikacje w tym względzie i najpewniej koszyk świadczeń podstawowych skurczy się boleśnie, aby zblizyć się do tego, co już teraz serwuje się naszym rodakom na wyspach. howgh.
Mleczko - od wczoraj wprowadzamy całkowitą rezygnację z butleki z mlekiem. Krótko mówiąc: butleka Twój wróg ;) Mamy dość kłopotów z ssaniem kciuka (cholera, mądra Polka po szkodzie ... ), i pozostajemy przy kaszce mleczno-ryżowej na kolację przed kąpielą, serka/jogurtu/twarożku etc. na drugie śniadanko i dodatków mlecznych i jogurtowych. Więc jeśli to komuś pomoze, są różne szkoły żywieniowe. A jedzenie rok czasu tego samego na kolację jest nudne ;)
Szczepienie - Basiu nam się 3 dni po szczzepieniu przytrafiła 3dniówka. A z tego, co mi wiadomo (info przekazywane z babci prabaci ;) jeśli chore dziecko śpi, nie należy my przeszkadzać, bo się regeneruje :) Maja spała ok. 1,5 dnia. Z przerwami na picie i kroplę zupki/kaszki.
ufff. się napisałam.. Mam małego agresorka dziś i musiałam się gdzieś wyżyć... ::)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

U nas niestety dziś bez zmian. Amelka cały dzień miała temp. 38o, a w nocy i teraz wieczorem nawet 39. Kurcze, nie wiem, czy to jest tylko reakcja na szczepienie, czy coś dodatkowo sie przypałętało.

Basiu-życzymy Amelce zdrówka.

U nas też nie lepiej,od dwóch dni chorujemy z Adulkiem na grypę żołądkową.Wtedy to żyć się odechciewa.A-nie bębę przynudzać.Basiu Ada też miała niedawno tę szczepionkę i te nasze dzieci są osłabione a potem łapią wirusy.

Aniu :-* :-* :-*, Wam także życzymy zdrówka.

Może to i prawda, że te nasze dzieci są osłabione po szczepieniu i łapią jakies wirusy. Byłam dziś u pediatry i ta stwierdziła, ze to niemożliwe, żeby to była reakcja poszczepienna, bo gorączka po tym szczepieniu wychodzi dopiero po 5-6 dniach. czyli tak jak pisała Ola. Prawdopodobnie jest to jednak trzydniówka, ale to powinno okazać się jutro.

reklama
Do góry