reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Agnes.kol-Twoja dzidzia jest dla nas pupilkiem, jest śliczna i taka malutka! Gdybyś miała króliczka zamiast dzidzi to może byś nie pasowała.A tak jesteś nasza !
Basia-to teraz wiesz jak zachęcić męża do...objęć.Wystarczy wyprostować włosy.To prawda-ja wczoraj zakręciłam i mąż od razu poszedł spać.

reklama
Witam i ja! Maly tez jakos lepiej dzisiaj spal, bo az do 9 starego czasu ;D Tak, wiec losiek nie musial sie zwlekac jak ja w sobote o 7.30... chyba sie sfrajerowalam :p

Musze konczyc, bo Mati mi tu wariuje na kolanach.

agnes.kol pisze:
Cześć dziewczynki, dawno mnie tu niebyło u was :p
Widzę, że Nathalie sie u was zadomowiła :)
Wszystkie te wasze dzieciaczki juz takie duże, a moja Weronisia taka malutka w porównianiu z wami, dlatego mam wrażenie, że niepasuje tu :p pewnie głupoty gadam :p :-[
Mąż spi po nocce, małą dziadek buja, a ja oczywiście na forum bo gdzieżby indziej ;D

Postaram się częściej zaglądać i jakoś wkręcić do was ;) jak pozwolicie ;D ;)

Oczywiście, że głupotki gadasz Agnes. Jak to nie pasujesz? Bedzie nam bardzo miło, jak będziesz do nas częściej zaglądać.

Keterek, to chyba jest przesilenie, bo Amelka też poszła spać znowu. A myślałam, że nie uśnie, skoro tak długo spała.

agnes najtrudniejsze masz za sobą, właśnie widzę, że Twój promyczek rozpoczyna 4 miesiąc :) teraz będzie z górki hihihi
ja też dziś padam na twarz, ale u mnie to już tradycyjnie hehhe

Dzięki za życzenia powodzenia podczas jazd, z pewnością się przyda :) Ja to tak u Was przeżywam aż mi głupio, bo większość z Was ma już prawko w kieszeni, ale to teraz moja odskocznia od szarej rzeczywistości :) ;) ;) ;)

Chcieliśmy trzymać ten fakt w tajemnicy, ale ja kiedyś chlapnęłam podczas rozmowy przez telefon szwagrowi mojego męża, że poszłam na kurs. No i oczywiście wieść poszła dalej... wczoraj teściowa udawała, że nic nie wie i nagle zaczęła drążyć ten temat z każdej strony. Wydało się, że szwagier się wygadał. Stwierdziła jednak, że to żadna nowina, że się w końcu zdecydowałam na kurs. Boshhhhhhh dla niej to chyba nowiną byłoby jakbym jej powiedziała, że urodzę 5raczki albo, że idę do programu extremalne metamorfozy !!!!
:p :p :p

Basiu- mleko nie pomogło :(:(:(

Chyba się zaraz na spacer skusimy, choć powiem szczerze, że najchętniej to poszłabym na spacer pod moja kołderkę na jakieś 3 godzinki hihihihihihi

u nas żadnego efektu przesilenia nie widac - Maja w nocy słabo spała i nadal niestety podstępów brak. Przeanalizowałam sprawę i doszłam do wniosku, że u większości z Was jest tak, że po przejściu na sztuczne mleko dzieci zaczęły Wam ładnie spać. Wydaje mi się, że to chyba musi się wiązać z jakąś większą kalorycznością sztucznego mleczka i widocznie dzieci się bardziej najadają. Nie wiem, czy moja teoria jest słuszna, ale postanowiłam w ciągu dnia bardziej podtuczać Maję. Na razie kiepsko mi to idzie, bo Maja więcej jeść nie chce, ale może z czasem zrobimy jakies postepy i nocki nam sie poprawią...
Agnes.kol - głupot nie gadaj, że nie pasujesz, tylko więcej pisz ;D
Nathalie - na którą będziesz chodzić na basen? Twoje zajęcia są w rozpisce na stronie www? My mamy chodzić w środy na 16, ale jakoś nie widzę tych zajęć w rozpisce. Mam nadzieję, że nic mi się nie pokręciło ::) :)
Basia - ja baaaardzo chętnie wezmę od Ciebie te dwie godzinki ;D ;D ;D

Edyta, to szkoda, że nie pomogło to mleko.

Ikpi, jeśli chodzi o nocki, to moja dopóki była na piersi, to budziła się ze dwa razy w nocy na karmienie, a odkąd przeszliśmy na sztuczne mleko, zaczęła przesypiać nocki. Także myslę, że masz rację, że pewnie chodzi tu o kaloryczność mleka. Zresztą podobno w miarę upływu czasu mleko matki staje się coraz mniej kaloryczne.

Witam wieczorkiem !
Agnes.kol- " najgorsze masz za sobą"-częściowo się zgadzam.Za kilka miesiączków skończy się wolność dla mamusi.Będziesz latać za swoją Weronisią.
Ikpi-napewno masz rację z tym mleczkiem.Bardzo długo karmiłaś już Majeczkę i śmiało możesz dołączyć mleko sztuczne.Ty będziesz miała nocki spokojne a Dzidzia uśmiechniętą ,wypoczętą mamusię ! Chyba warto !
e-mamo-my przeżywamy razem z Tobą.Trzymamy kciuki za jazdy no i pamiętaj trzeba usiąść przodem do kierownicy a reszta jakoś poleci.

reklama
Widzę, że ja dziś pierwsza :D
e-mamo pamięam jak ja robiłam prawko, da się przezyć ;) ale cieszę się że mam to już za sobą, zwłaszcza, że teraz są nowe przepisy przy zdawaniu :p
Wrzucę wam parę zdjątek mojej myszki :)

z gryzaczkiem

i z mamusią ;D

Do góry