reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
no ładnie jak agnes pisze że nie pasuje do was - to ja już chyba wogóle nie powinnam sie tu pojawiać
Pisze chyba jeszcze mniej niz agnes.
:( :( :(

Oj dziewczynki co wy tu świrujecie ??? Przecież jesteśmy "koleżankami z trójmiasta" a nie jakimiś dzićmi lato 2005,bo tych jest najwięcej i w zasadzie to nudno się robi,bo umiejętnościami nasze dzieci się już dorównują,a tak jak wy Anna,czy Agnes czy jeszcze brzuchatki napiszecie jakieś nowe osiągnięca maluszków czy brzuszków to zupełnie inny klimat się robi!!!  ::)  :D

Ale dziś pogoda mmmmmmmmmm wreszcie ciepło!Zrobiłam już Didowi spacerówkę z Roana,w końcu wiosnę mamy :p

U nas zmiany czasowe niemal niepostrzeżenie przeszły-  wszystko się wyrównało!

Ikpi też mi się wydaje i zresztą tak piszą,że po takim czasie już mało kaloryczne jest nasze mleczko :( Kiedyś zrobiłam test- wieczorem mialam pelne piersi więc tylko nimi nakarmiłam Dawida i poszedł spać (zawsze po cycu dostaje jeszcze kaszkę półpłynną z modyfikowanego). O północy obudzilł się z takim płaczem,że nie mogłam go uspokoić i już się denerwowałam bo nie wiedzialam o co mu chodzi.W końcu mi się przypomniało,że nie dostał kaszki,więc zrobiłam mu 180 ml. i wydudlał wszystko szybciutko i spokojnie poszedł spać. I zaczynam dojrzewać do decyzji o zakończeniu karmieniu... Nad ranem Dawid też się chyba nim nie najada,bo niewiele już go jest.Dziś rano tez mu zrobiłam 180 ml. i spokojnie to wypił,choć wcześniej troszkę cyca ciągnąl.Jedyny + to te przeciwciała,które nadal otrzymuje.No ale duży już jest,więc chyba naprawdę zakończymy cycolenie,tylko mi z tego powodu smutno  :-[ Ten czas tak leci... Mam tylko nadzieję,że przez to Dawid nie będzie ciagle chodził z kciukiem w buzi na zastępstwo :(

U mnie też już się unormowało z wypadaniem włosów!

Ktoś pytał o zatrzymanie laktacji.Najlepszy jest wyciąg z szałwi pić 3 razy dziennie.No i nie karmić,a jak się uzbiera bardzo dużo mleka,że piersi bolą,to troszkę trzeba ściągnąć,ale o tyle o ile!Przynajmniej tyle wiem,bo sama jeszcze nie skończyłam karmić!

Agnes śliczna Twoja Weronisia,czasem chciałabym cofnąć czas do tego jak Didek był taki malutki  ::) Kiedy to bylo ??? Głupie jest to,że się tego nie pamięta... :(

Dziewczyny bez ściemniania. Kto wymyśla takie rzeczy, że tu nie pasuje? Dawidowa ma rację.
Agnes, piękną masz córeczkę.

Dawidowa, mi też było bardzo smutno, jak skończyłam karmić. Aż mi się płakać chciało. To jest taka więź z dzieckiem, że do niczego nie można tego porównać. Jeszcze do tej pory, jak widze karmiące mamusie, to mi smutno. Ale Amelka odstawienie od piersi przeszła bezboleśnie.

U nas przebiła się w końcu jedna górna jedynka, teraz czekamy na drugą, bo też już ją widać, także lada dzień wyjdzie. Póki co Amelka ma 3 zęby.

Ja też się cieszę, że się w końcu ciepło zrobiło. Dziś się tak przyjemnie spacerowało, mimo że słońca nie było! :D :D

Hejka!!!
Jestem , jestem, ale jak zwykle ostatnio strasznie zaganiana jestem. dziękuję Olu za pamięć ;)

Nathalie mi na zatrzymanie laktacji babka w aptece dała homeopatyczne kulki Boiron. Bierzesz przez kolejne 3 dni po jednej kuleczce rano i odrazu piersi przestały mi doskwierać. Jak Ci zależy to późneij poszukam nazwę.

W piątek byłam z małym u lekarza na kontroli i wazy już 9600. Wszystko jest u niego super, lekarka nawet sprawdziła nam napletek, bo bałam się, że mały może mieć stulejkę. Ale na szczęście wszystko jest super.
W sobotę ja z moją przyjaciółką pół dnia spędziłysmy w Spa. Zafundowałysmy sobie prądy na ciało, masaż, algi na ciało, oczyszczanie twarzy z maseczką i masażem. Super wypad. Bardzo się zrelaksowałysmy a jeszcze w międzyczasie  miałyśmy czas na kawkę i ploty. A wieczorkiem wybraliśmy się ze znajomymi do kina, a póxneij buteleczka wina i scrabble. kubula spał u teściowej ;D

AWczoraj w końcu udało nam się kupić wózeczek.W końcu zdecydowalismy się na Peg-Perego. jest to spacerówka ale taka bardziej parasolka. Super lekka, świetnie się prowadzi, Kubuś w niej już dzisiaj ładnie spał . na spacerze. Jestem mega zadowolona i roan idzie już w odstawkę.  ;D

foto7zu.jpg

Jeszcze okazało się, że w tym centrum gdzie byliśmy, był cating dla dzieciaczków, no i ja oczywiście zgłosiłam Kubusia. Dzisiaj dzwoniłam i okazało się, ze zakwalifikował się dalej. i jutro mamy spotkanie z reżyserem w hotelu gdynia- mam nadzieje, że nie hest to żadne naciąganie.

Ostatnio zrobiłam Kubusiowi zdjecia do paszportu i jak znajdę chwilkę to Wam wkleje.
Muszę zmykać obiadek robić.
Buziaki dla wszystkich slicznych małych księżniczek, które skończyły pełne miesiące!!!!

A jeszcze dziś oblałatam lumpeksy i swietne ciuszki udało mi się dziś dostać. ;D
Pogoda rzeczywiście była przepiękna w koncu założyłam leciutki wiosenny płaszczyk.
Oto Kubula:

p10117897op.jpg

kaduskikuba5kx.jpg

dobra teraz juz zmykam :D

Ewka super zdjęcie :)

Mi pewnie niedługo bedzie trzeba odstawic małą od piersi, bo trzeba bedzie wracac do pracy :( strasznie mi się niechce, sczególnie, że Weronike będę musiała zostawić :(
Dziewczyny mam pytanie. Czy któras z was stosowała taką maść przed szczepieiem Elma? Niby jest znieczulająca i maluszka tak mocno nieboli, ale niejestem pewna :p i po co sa te plasterki do tej maści ;)

Niedługo przyjdzie mi wprowadzać małej jakieś nowe pokarmy, jak przejde na sztuczne, Co wprowadzałyście jako pierwsze? Za rady będę bardzo wdzięczna :D

to ja - znów - mój mały brzdac rwie sie do siadania, narazie ćwiczy przekrety z brzuszka na plecki,w drugą strone jeszcze mu nie wychodzi.
Dzisiaj dałam mu jabłuszko, zjadł 2 łyżeczki, czy wy tak rygorystycznie przestrzegałyście - wprowadzania pokarmów innych niż mleczko z tabelką w ręku?

reklama
Amelko dużo zdrówka,abyś ślicznie mamusi w nocy spała !
Ewka-super masz ten wózeczek.A mogę spytać jaki jest koszt tej fury.Ja też chcę kupić Adzie spacerówkę i zastanawiam się ile nam z portfela ubędzie.Życzymy powodzenia z małym modelkiem.
[imghttp://img232.imageshack.us/img232/7643/img21041oj.jpg][/img]

Do góry