reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dawidowa nie skorzystałam z lekarza. To długa historia, także w skrócie: latam teraz po lekarzach specjalistach z Małą, na szczęście udało mi się załatwić po znajomości wizytę u gastroenterologa, może uda mi się załatwić jeszcze alergologa, pediatra tu nam nie za bardzo pomoże. Dziś byłam u gastr. i mam masę badań do zrobienia, ale i tak mam odstawić Ingusię od piersi i podawać nutramigen.  :-[ Zobaczymy czy będzie poprawa.

Ikpi my zaczynamy 1 kwietnia (sobota 16.00) :) Szkoda, że się nie spotkamy.

AniaK dzięki wielkie za życzonka.  ;D Z basenem chyba musisz się streszczać, bo karnety trzeba było wykupić w zeszły czwartek.

reklama
Hej kobiałki :)

Pierwsza jazda za mną :) Wg mnie było całkiem dobrze :) Jedyne na co mi instruktor zwracał uwage to, że za szybko puszczam sprzęgło przy zmianie biegów na wyższy. Wczoraj cały czas mi mówił kiedy mam zmienić bieg i na który i takie tam, więc było oki, hihihi
Ciekawe jak będę musiała wszystko robić sama, brrrrrrrr
No i na razie była jazda do przodu i w bok :) czuję w kościach, że będzie "jazda" jak się zaczną manewry hihihi

Wczoraj mieliśmy gości i trochę zabalowaliśmy, a moje dziecko oczywiście nic sobie z tego nie zrobiło i tradycyjnie o 4 rano domagała się pić, dostała butlę soczku a o 8 na śniadanko koszkę z owocami. Cycusia dostanie dopiero po południu :D ::) ::) ;) ;) ;)

łosiek pojechał do pracy, Julka jęczy w kojcu a ja mam ochote jeszcze się zdrzemnąć, no ale chyba się nie dogadam w tej kwestii z moją pierworodną...

Ja też polecam Studio Szymon, byłam tam na początku marca i o dziwo byłam zadowolona. Co prawda, nie miałam zaszczytu trafić w ręce mistrza, ale i tak dziewczynka obcięła mnie nieźle, tylko już powinnam iść na skrócenie grzywki.

no to idę coś zrobić ze swoim życiem.....

Witajcie!

Wczoraj sie nie moglam do kompa dostac, bo mezus okupowal ;D Wzielam sie za to w koncu za lazienke i wucet- wysprzatalam na blysk!!! Kupilam Cilit Bang do kamienia i rdzy i faktycznie- reklama nie klamie! Wszystko idealnie zeszlo, nawet przez szybe w kabinie wszystko widac, a ostatnio bylo z tym kiepsko ;)

Mlody zwlokl mnie z wyrka o 7.30 a teraz skubaniec spi... no ja juz sie nie bede kladla. Jutro mezowa zmiana- ja sie do oporu!!!

e_mamo trzymam kciuki za manewry! Ja tez mam plan pojsc na prawko w maju, ale nie wiem jak to bedzie.
U nas jest podobnie. Jak sobie poimprezujemy ze znajomymi w domu, to mlody robi z samego ranca pobudke i nic go nie obchodzi, ze rodzice zmeczeni ::) No coz, takie zycie...

Myslicie, ze bedzie dzisiaj padac? Niby tak zapowiadali, ale jak patrze przez okno to mi sie wierzyc nie chce... Ciekawe? Nie wiem wobec tego jak zaplanowac sobie dzien. Chcialibysmy na jakis dluzszy spacer z malym pojechac. Moze Sopot, Park Oliwski... a pozniej obiadek np. w Lukullusie ;D

Ide sobie druga kawke zrobic.

Hej laski :)
E-mamo, trzymam kciuki za dalsze jazdy :)

Gotuję Kindze właśnie pomidorówke, zrobiłam farsz na pizzę - dziś balujemy ze znajomymi, obiadu nie ma, na kolację pizza i jakieś % ;). Kinga ostatnio wstaje o 5.30 i bawi się głośno wszystkim, co wpadnie jej w rączki (maskotka, smoczek, pieluszka, nogi, szczebelki ;) - pewnie jutro nam tez nie odpuści - podobnie jak i wasze bąki ma dziewczyna swój rytm i nieważne, co starzy sobie na wieczór wymyslą ;P

Wiosna tu u nas na całego, jak widac, wszystkie do fryzjera się wybieracie, wow ;). Ja kombinowałam tydzien temu z kolorem włosów, jak zwykle chciałam na wiosnę rudy i jak zwykle wyszło mi nie tak, jak chciałam ;)

Mam ten cholerny katar cały czas i co gorsza od pewnego czasu codziennie po poludniu głowa mnie boli... już głupia jstem, czy na zatoki mi cos poszło (nigdy nie miałam problemów z zatokami, ale chodziłam cała zimę bez czapki ::) ;) ), czy to po szkole, gdzie dzieciaki wrzeszczą i ja krzyczę nie raz... heh...

No i ten czas, ten czas, co mi tak leci, jak szalony, jak tu dobę wydłużyć? .... Byle do wakacji :p ;D ;D ;D
A kiedy czacik robimy znów???

Nathalie - buziaczki dla czteromiesięcznej Ingusi :)

AniaK - tak jak napisała Nathalie, karnety na basen były do wykupienia w zeszły czwartek - nie dostałaś maila w tej sprawie? Ja dostałam maila w połowie marca, że mam w ciągu 2 dni potwierdzić chęć udziału w zajęciach i wykupić karmet 23 marca w godzinach 16-20.
E_mamo - tak mi się jeszcze przypomniało, że zawsze narzekasz, że nie możesz się zarejestrować do poradni dzieci zdrowych. A Ty chyba chodzisz tam gdzie ja, czyli do Baltimedu, no nie? Mi polożna przy wizycie patronażowej od razu powiedziała, że do dzieci zdrowych można się rejestrować 1 dzień wcześniej. No i ja nigdy nie mam problemów z zapisaniem się na szczepienia itp., jeśli dzwonie rano i chcę wizytę na następny dzień - pełen wybór miejsc ;D. Po południu zostają ostatki na następny dzień, ale też jeszcze da się zarejestrować. No, a zapisać się rano na ten sam dzień to pewnie jakiś cud, skoro z reguły wszystko jest zajęte dzień wcześniej ;)

Damayanti - odrobinkę spóźnione, ale szczere życzonka wszystkiego najlepszego dla Kingusi, z okazji ukończenia 8 miesięcy!!!

Witam ponownie, jeszcze nierozdwojona, ale zaczynam myslec wlasnie nad pediatra. Macie kogos godnego polecenia z jakiejs przychodni NFZ, najlepiej gdzies na Przymorzu lub Zaspie?
Pozdrawiam trojmiejskie mamusie i ich cudne dzieciaczki

ikpi pisze:
AniaK - tak jak napisała Nathalie, karnety na basen były do wykupienia w zeszły czwartek - nie dostałaś maila w tej sprawie? Ja dostałam maila w połowie marca, że mam w ciągu 2 dni potwierdzić chęć udziału w zajęciach i wykupić karmet 23 marca w godzinach 16-20.
E_mamo - tak mi się jeszcze przypomniało, że zawsze narzekasz, że nie możesz się zarejestrować do poradni dzieci zdrowych. A Ty chyba chodzisz tam gdzie ja, czyli do Baltimedu, no nie? Mi polożna przy wizycie patronażowej od razu powiedziała, że do dzieci zdrowych można się rejestrować 1 dzień wcześniej. No i ja nigdy nie mam problemów z zapisaniem się na szczepienia itp., jeśli dzwonie rano i chcę wizytę na następny dzień - pełen wybór miejsc  ;D. Po południu zostają ostatki na następny dzień, ale też jeszcze da się zarejestrować. No, a zapisać się rano na ten sam dzień to pewnie jakiś cud, skoro z reguły wszystko jest zajęte dzień wcześniej ;)

no coś takiego, to widzę, że czeka mnie kolejna awantura w Baltimedzie!!!! Już nie raz próbowaliśmy umówić Julię dzień wcześniej ale zawsze w rejestracji nas spławiali a chodzimy tylko do poradni dzieci zdrowych !!!! Normalnie aż mną zatrzęsło teraz :(:(:(:( co za cholera?? czyzby jakies preferencje dla mieszkancow Oruni mieli? Ale przeciez jak dzwonie to nie wiedza skad :( ???
Dobrze, ze napisalas o tym, nastepnym razem bede sie klocic z nimi.

dzieki ikpi !!! :-* :-* :-*

Wszyscy imprezują w weekend ;) Mały mnie właśnie zadziwił.Zasnął dziś po kąpieli jak nigdy,więc byłam pewna że jak co dzień obudzi się za godz. i będzie szalał,a on nadal śpi tfu tfu i niech śpi do rana ;D

Znów miał dziś wypadek  :-[ I to przeze mnie,czytalam was sobie,on stanął przy mnie i choć jedną ręką go asekurowałam to i tak mi się wyślizgnął i przewrócił główką na podłoge  :mad: Ale dość szybko się uspokoił,więc może aż tak nie bolalo- marne to pocieszenie... Oj teraz to prawie co dzień jakieś wypadki,oka z niego spuścić nie moge,zresztą on i tak mi na to nie pozwala,bo zaraz płacze za mną  ;D

Edytka nic się nie martw bedzie dobrze,przecież wiadomo,że od razu wszystkich manewrów nie przejedziesz bez zachaczenia ;) Ja dziś znów jeździłam,ale generalnie rzadko jeżdżę,chociaż już lepiej się czuję i nawet do garażu ładnie wjechałam no oczywiście z nakierowywaniem Łosia :p

O tak Keterek te preparaty kamień i rdza są dobre,ja mam Cif i też jak wyszoruje nim zlew,wannę i kibelek to wszystko lśni!

Mówię Wam,że te prognozy to kłamią,codziennie pokazują u nas opady i na szczęście nie pada!!!Ja na znak wiosny kupiłam sobie sama w końcu tulipanki,bo od Łosia to bym się nie doczekała chyba!!!

A gdzie nam Ewa zginęła,też imprezuje ???

reklama
hej hej Dawidowa nie spij!!!! Ja w koncu moge tu wejsc, bo byla u mnie kumpelka ze studiow i nie moglam wczesniej... zreszta i tak duzo nie naskrobalyscie ;) Wiadomo- pustki weekendowe ;D
Myslalam, ze kumpela dluzej posiedzi (mama 4 miesiecznego Tomeczka, ael maly dzisiaj z siostra), chyba jej do meza sie spieszylo ;D hmmmmmmm... szkoda, bo losiowi dalam "wolne" a wyszlo na to, ze sama musze wino dopic... szkoda, by sie zmarnowalo ;D

Moj Mati mial "wypadkowe" 2 dni z rzedu... co rusz sie w lepek walnal... w moich ramionach sie zaraz uspokaja, ale nie moge patrzec na te wielkie, krokodyle lzy... az mi sie serduszo kraje...

A tak w ogole to dzien fajnie uplynal- posprzatala w puatek wieczor, wiec cala sobota byla tylko na relaks :p Pojechalismy na fajny obiadek do Lukullusa (w szoku bylam, ze tam sami nowi kelnerzy :(), Mati fajnie bawil sie w kaciku dla dzieci (oczywiscie na kocyku) i wodzil oczami jak zaczarowany za biegajacymi dziecmi ;D Nogami tylko przebieral jakby chcial za nimi pobiec ;D

No czy jeszcze ktoras z Was jest?

Do góry