reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Ewka wydaje mi się że jesteś w temacie - iel kosztuje paszport dla brzdąca , i czy jak jade na Słowację to muszę mieć dla malucha paszport?
A czy mozna w swój paszport wpisać malucha?

reklama
Aniu K- wózeczek to koszt- no własnie trochę drogi był, ale w sumie nie musiałam kupować głębokiego bo miałam od siostry, dlatego z tym zaszalałam. A jeszcze się okazało, że teście nam zwróca kasę i będzie to dla Kuby prezent na roczek ; kosztował 1160 zł.

anna na Słowację również musisz mieć paszport. Właśnie jutro jade do paszportówki. Musza byc oboje rodzice z dowodami, trzeba wziąść akt urodzenia malucha + ksero, 30 zł wpłacić i znaczek skarbowy za 5 zł. Z małym dzieckiem nie przekroczysz jakiejkolwiek granicy, bo ponoć z dziećmi bardziej sprawdzaja. Teraz nie masz dziecka wpisanego ani w dowód, ani w paszport- więc dzieckomusi mieć swój paszport tymczasowy. O wpisaniu dziecka w swó paszport nic nie wiem- jak chcesz to jutro się spytam na miejscu.

A ja dzis zaliczyłam spacer po gdyńskim bulwarze i była przepiekna pogoda. Na casting w końcu nie poszłam- skzoda mi czasu było.

Zmykam, bo coś moje dziecko śmierdzi ;D

Ja też piękny spacerek zaliczyłam.. Miałam spotkać się z Ewą, ale jak jechałam, to myślałam, ze pogoda sie psuje i pójdę sobie wobec tego na wystawę do Zielonej Bramy.. A tu okazło się, że słoneczko ciągle świeciło i gdańska starówka napełniła mnie radością i optymizem na cały dzień.. Pięknie.. Maja nakrzyczała na gołębie i ogólnie była tak zaabsorbowana, że w ogóle nie spała na spacerku - chyba szkoda jej było czasu ;) A wystawa też przyjemna :)

Ewa, Kubul jak ta lala ;D A wózeczek klasa!

Wesołych dni dla wszystkich małych jubilatów
zapomnianych przez niedobrą ciocię Agę ;)

Agnes.kol, żadnej maści nie stosowałam. I nic złego się nie działo po szczepieniach.. Do jedzonka najpierw zaproponowałam marchewkę chyba z zmieniaczkiem. Potem brokułek. Potem pietruszka. A potem to już samo poszło. Dziś jadła pieczone ziemniaczki z cebulką i czosnkiem, obłożone marchewką i fasolką (mój nieśmiertleny zestaw mrożonych warzyw ;) ). Smakowało. My do tego panga i też niczego sobie 8)

Dziewczyny, czas na spotkanie. Ładnie się zrobiło, dawno się nie widziałyśmy.. Jakaś propozycja miejsca? Czas - choćby jutro ;D

Agula to jak co to jutro sie umawiamy???? W Gdyni pogoda była przepiekna i jak chcesz to zapraszam na wspaniały spacer na Bulwar. Oprowadzę Cie troszkę po Gdyni ;D

Ja też nie stosowałam tej maści. MIałam ulotke do niej, ale zrezygnowałam. Babki w przychodni mi skutecznie odradziły. A Kubus wszystkie szczepienia raczej dzielnie zniósł. To chyba jest gorszy stres dla nas matek ;D

Do spotkania forumowego ja też chętna :laugh:

Dzień dobry wieczór e-matki. Mam pytanie. Czy któraś z was robiła może dzieciaczkowi w Gdańsku USG serduszka. Do cholernej Fundacji Solidarności jest okropna kolejka-termin nam krzyknęli na 23 maja, nie moge tyle czekać, bo trzeba sprawdzić, co Myszce tam szmera, a nigdzie więcej takiego USG nie mogę znależć. Help...

Cześć dziewczyny!

Amelka dziękuje wszystkim ciociom za życzenia.
My również składamy życzenia miesiączkowe wszystkim jubilatom - Kingusi, Kubusiowi, Majce Aguli (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam).

Madzia_S, a dzwoniłaś do zakładu opieki nad matką i dzieckiem na Polankach? Tam można zrobić usg prywatnie, może będą krótsze terminy. Tylko nie wiem, czy robią usg serduszka, bo ja robiłam usg mózgu, ale pewnie tak. Z tym że ja robiłam w koncu w Solidarności, bo najszybciej było.

Agnes.kol, ja Emli nie stosowałam, bo Amelka bardzo dobrze znosi szczepienia a słyszałam opinie, że dziecku ze skazą nie powinno sie tym smarować (a moja Amelka ma skazę własnie).
Co do wprowadzania pokarmów, to zaczęlismy od jabłuszka, potem marchew, ziemniak i potem po kolei jakiś składnik w odstępach kilkudniowych. Kolejnośc wprowadzania produktów nie jest jakaś sztywna, ważne aby zachować kilkudniowy odstęp, aby wykluczyć reakcję alergiczną.

Ewka, Kubuś po prostu cudownie wyszedł na tych zdjęciach. A i wózek niczego sobie. Tylko że jak dla mnie stanowczo za drogi.

Madzia _S-wiem, że na Chełmie usg serduszka robi doktor Niesłuchowska.Z tego co sobie przypominam można też robić prywatnie.Podam Ci nr telefonu do przychodni 302 89 55 i rejestracja dla dzieci 302 82 62.
Ewka-dziękuję za info o wózeczku.Jest super.Ja chyba kupię podróbę bo nie mam kaski.
Myśmy też dzisiaj były na długin spacerku ale go sobie trochę popsułam bo założyłam za ciasne buty.

reklama
ja dziś na spacerku nie byłam, bo w tygodniu na spacer Maja zawsze wychodzi z nianią - ja tylko moje bejbi ubieram na spacerek i w tym czasie pracuję w domu. No i dziś pierwszy raz nie ubrałam Mai w kombinezon, tylko w ciepłe spodenki i bluzę. Hurraaa, mam już dość tych zimowych ubrań ;D ::) :p

Do góry