reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej baby!

Wiktorku - sto lat, sto lat! Wszystkiego najlepszego i spełnienia najskrytszych marzeń!

Ania - ja też się dołączam do próśb o przepis na makowiec (może być na trójmiejskim wątku z przepisami, znajdę go sobie) - mój men uwielbia makowca ale takiego właśnie własnej roboty, może mu w tym roku zrobię przyjemność.

Martyna - ja tam kawy nie piję, ale Jarecki sobie tą bardzo chwali:
Espresso-24027-big.jpg
Może Tobie też zasmakuje?
A z tym kierowcą to ja to ja! Na pewno tak samo bym jeździła haha.

Karola - a Ty znowu spać nie możesz? Bidulo... :-( Dobrze chociaż, że wyniki po usg dobre.

Ivi - popieram zwolnienie, podziwiam kobietki, które do ostatniego dnia chodzą do pracy. Ja tam szybciutko uciekłam cieszyć się wolnością hihi.

Iza - fajne Mikołaje :-)

Dziuba - a wpadnij jeszcze przed świętami i pochwal się jak urządzanie mieszkanka postępuje?

Gosia - super, że Twój superman lepiej się czuje, oby tak dalej.

Kasia - czy zrobienie takiego kalendarza ze zdjęciami jest trudne? Bo nigdy nie robiłam a to w sumie dobry pomysł - prezent na cały rok, ilekroć dziadkowie spojrzą na kalendarz :-D Zdążę jeszcze?

Marta - my mamy sanki metalowe, z drewnianymi siedzeniami i z metalowym wyjmowanym oparciem.

Pozapominałam już co tam u reszty, za dużo zaległości :-p Ale wszystkie serdecznie pozdrawiam i ściskam, zwłaszcza za brzuszki :rofl2: Miłego weekendu!

PS: Jak fajnie, że Pudzian sprał w kilka sekund tego zarozumialca...

Ostatnia edycja:
reklama
hej Kobitki:tak:
ufff...
wczoraj miełam właśnie Wam napisać, aby przepisy umieszczać, na wątku kulinarnym, aby każdy mógł sobie znaleźć z łatwością i bez "brodzenia" w postach. Sprawdzone przepisy to cenna sprawa, także szkoda aby przepadły. Więc wklejam ponownie link :happy:

https://www.babyboom.pl/forum/trojmiasto-f199/co-dzis-na-obiad-nasze-sprawdzone-przepisy-24493/

do naszego kulinarnego wątku, każdy ma dostęp, trzeba sobie tylko odświeżyć posty, w pasku na samym dole.
Mam nadzieję ,że nikogo nie uraziłam. Bałagan się rzeczywiscie trochę zrobił, ale przed świetami to norma :-)coprawda ja go sprzątać nie będę:-p

my już u babci, ja sobie dziś pospałam, teraz zabieram sie za jakieś małe porządki:-)pewnie też w tych dniach zabierzemy się za pierniczki:rofl2:

iza: a ja wczoraj nie dotrwałam do Pudziana:cool:zasnełam ... co do kawy to mi też ta bardzo smakuje, pomimo tego że nie jestem amatorem rezpuszczalnych:-p

karolina: dobrze, ze wyniki są dobre, jeszcze troszkę i bedziecie razem:tak:

ana: ja takie samopoczucie to miałąm z każdą ciążą:no:po prostu czasem to "pełzałam":sorry:

miłej soboty Wam życzę:-)

czesc kobitki. nie wrzuce przepisu na inny wątek, bo bedzie znow moimi slowami-tylko dla Was:) przepis z tradycjami hihihihih:tak::tak: zainteresowanym rpzesle na priv najwyzej jesli taki balagan robie tutaj:-D:-D

rodzice juz jadą-wiec do wieczora chyba uda mi sie go przepisac:) tzn ten przepis.

ja juz ugotowalam zupke grzybową, teraz barszcz sie gotuje.. no i ide robic jablecznik

CAROLINE-przepis na kawówke jest banalny. fajnie smakuje z rozkruszonym lodem. jakbys chciala moge podac:tak::tak: tyle,ze teraz nie popijesz hihihi jest ze spirytusem;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc kobitki. nie wrzuce przepisu na inny wątek, bo bedzie znow moimi slowami-tylko dla Was:) przepis z tradycjami hihihihih:tak::tak: zainteresowanym rpzesle na priv najwyzej jesli taki balagan robie tutaj:-D:-D

rodzice juz jadą-wiec do wieczora chyba uda mi sie go przepisac:) tzn ten przepis.

ja juz ugotowalam zupke grzybową, teraz barszcz sie gotuje.. no i ide robic jablecznik

CAROLINE-przepis na kawówke jest banalny. fajnie smakuje z rozkruszonym lodem. jakbys chciala moge podac:tak::tak: tyle,ze teraz nie popijesz hihihi jest ze spirytusem;)

to ja również poproszę o ten tajemny przepis :-p i o kawówkę... my coprawda robiliśmy cytrynówkę, ale kawówka też się przyda:tak:
kurczę szarpnęłam się na prezent dla Emusia... kupiłam mu tira z mcqueenem z bajki Cars:sorry: on jest w tej bajce tak zakochany, ze niem mogłam sobie podarować:cool2:

no to prosze, przepis na kawówke..ja robie od razu z 2 porcji:) :
1 puszka skondensowanego mleka nieslodzonego
2 cukry waniliowe
0,5 szklanki cukru
5 łyżeczek kawy nescafe(rozpuscic w 100 ml wody)
150 ml spirytusu-ja daje kolo 180ml.

mleko, cukry i rozpuszczoną kawe do gara-podgrzewac na malym ogniu-ciagle meiszając az sie zagotuje. studzic bez przykrycia. po wystudzeniu wlac spirytus. gotowe:)

pamietajcie,ze pierwszego dnia nei jest jeszcze taka dobra-bo czuc spirytus. nastepnego dnia-mniam mniam

sprobujcie-idealna na swieta:)

witajcie
Jak fajnie, że Pudzian sprał w kilka sekund tego zarozumialca... Pewnie, że dobrze właśnie sobie obejrzałam tą"walkę" na youtub, a film z kobietą w samochodzie genialny no ale niestety nie które kobietki tak jeżdżą
ten przepis na kawówkę nie jest trudny no i może ja go zrobię:-) chociaż ja za kawą nie przepadam no ale dla mężusia w sam raz
Wildwind jeszcze tylko kilka godzin i będziecie w komplecie
pozdrawiam

He he no z tą walką wczoraj to smiesznie było :-D
Tyle czekania dla kilkunastu sekund walki :-D he he
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=PQ-bnSLuX9M&feature=player_embedded#"]YouTube- Mariusz Pudzian Pudzianowski - Marcin El Testosteron Najman[/ame]

Aniu tamten wątek z przepisami to jest też tutaj u nas na Trójmiescie :-) Wiec raczej nikt obcy nie zagląda, chociaz to i tak watki otwarte.

reklama
Dziewczyny co moze znaczy obnizona temperatura u dziecka??
Rafał wczoraj poznym wieczorem przebudzał sie kilka razy, mierzyłam i było 35,4*. Sprawdzałam dwoma termometrami. Dzisiaj rano normalnie 36,4*, a po południu po drzemce znowu 35*. Co to moze znaczyc?? Osłabienie po prostu czy co??

Do góry