Cześć Dziewczyny,
nie pisałam w weekend, ponieważ cały czas spędziłam z moim A. i psiapsiółką, która ciągle jest u mnie
Wczoraj cały dzień spędziliśmy w Helu, a wieczorkiem poszliśmy na chwilę na szanty do Kontrastu :-)
ivi - super zdjęcia!!!
GRATULACJE!!! :-) Je jednak odwołałam dzisiejsze 4D w Gdańsku i pójdę w piątek w Krakowie, tam gdzie byłam również za pierwszym razem :-) Także na moje fotki będziecie musiały poczekać jeszcze kilka dni ;-)
Iza - w piątek byłam u ortopedy. Zbadał mnie dokładnie i okazało się, że moje dolegliwości są związane jednak z ciążą.
W skrócie: rzepka na kolanach jest chroniona przez chrząstkę, która normalnie jest twarda i szklista. Podczas ciąży wytwarzany jest hormon (niestety nie pamiętam jego nazwy), którego głównym zadaniem jest zmiękczenie i rozluźnienie mięśni i chrząstek macicy. Niestety czasami może się zdarzyć, że hormon ten podziała również na inne chrząstki - i tak się stało w moim przypadku :-( Chrząstka chroniąca rzepkę jest obecnie wiotka i nie spełnia swojej funkcji. Dlatego podczas kucania, wstawania, prowadzenia auta itp. bolą mnie kolana.
Mam niczego nie stosować i starać się unikać tych czynności, które powodują ból.
Dolegliwości przejdą same po ciąży. Oczywiście, jeśli objawy się zwiększą - mam się u niego ponownie pokazać.
A więc... kolejny "plus" ciąży :-)
Kasia - spóźnione, ale najszczersze, najpiękniejsze i najsłodsze życzenia urodzinowe dla Maciusia!! No i oczywiście powodzenia z pracą dr!!!
Cris - cieszę się, że chociaż coś się ruszyło po tej wizycie. Trzymam kciuki, aby sterydy pomogły!
Minka - super, że wszystko w porządku i Wiktorek jest już z Tobą.
Minka i Iza - zaprosiłam Was na NK :-) Niestety nie wiem jak nazywają się pozostałe dziewczyny, więc wstrzymam się na razie z kolejnymi zaproszeniami ;-) Jeśli będziecie chętne na rozpoczęcie znajomości ze mną na NK, dajcie znać ;-);-)
Buziaki dla Was i do następnego :-)