reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłopoty z naszymi dzieciaczkami

aga piore wszystko w fairy non bio a to raczej nie powinno uczulac,i ma przy buźce najsilniej,dodaje mu kaszke ryżową ale to chyba nie uczula???a moze jednak ta kaszka???czy ma znaczenie smak???aha na 100%po bananach go wysypuje,kurcze nie pomyslałam ze to ta kaszka:/
Marta,kaszkaryzowa ani kleik ryzowy nie uczulaja.Sato specjalne produkty dla takich dzieci jak nasze.Proszek,tez w sumie uzywamy ten sam...Nas po bananach i czekoladzie wysypuje na maksa.Deserki nie moga miec bananka ani nic z mleczka.Ciezko jest miec takie malenstwo.

reklama
z tego co ja wiem to niestety takie badania o jakich ka m cia nie sa zbyt odpowiednia w tak mlodym wieku ... ja mialam badania jak mialam chyba 13 lat o ile dobrze pamietam to wygladaly inaczej troszke i na szczescie nie musialam za nie nic placic ... ja akurat jestem uczulona na trawy stopnia 1 2 i 3 ... na siersc psa prawie w ogole ale jest tam 0,0000001 ze moze mi wyjsc alergia ... a u mnie wynik alergii to okropna pokrzywka i swedzenie !!! szal szal szal ! a co do wody to ja np za kazdym razem co jade z ie do pl czy na odrtow to cierpie cielesnie ... mam mnostwo czerwonych plam pokrzywka i takie wysuszenie skory ... czasem to mam wrazenie ze cala posinioaczona jestem tak mnie bolii cialo po kapieli ...

Nadia na szczescie zadnych problemow nie ma jak na razie ... :) a co do porszkow to tez piore w roznych ale musza byc non bio ... i tez nie mamy na szczescie zadnych alergii

Testy alergologiczne u dziecka poniżej 3-go roku życia są nie miarodajne :no: takie o jakich mówisz Ka.Mc'ia :sorry2: CrazyGirl póki co zostaje Ci tylko dieta eliminacyjna szkoda że małej nie zostawiłaś z babcią czy ciocią na korytarzu i nie pogadałaś z lekarzem na spokojnie póki co trzymam kciuki aby sie poprawiło :tak:
to ja nie wiedziałam., u mnie jedna dziewczyna na listopadówkach idzie na te testy w wieku 7-msc :sorry2: myślałam że można....
w takim razie przepraszam z a wprowadzenie w błąd:zawstydzona/y:
czyli zostaje tak jak mówiłam dieta eliminacyjna:tak:
mój jest uczulony na wszystko:/,daje sam nutramigen przez ostatnie 3 dni i jest coraz gorzej:(((mały wygląda strasznie:/:/:/czy to możliwe zeby miał uczulenie na nutramigen??????raczej nie:/ to skąd to sie bierze u większości naszych dzieci w Irlandii???:/
chyba to w powietrzu wisi;-):sorry2:
a jak to możliwe żeby dzziecko było na wszystko uczulone??
współczuję biedakowi:-(

o tych testach wiedzialam ze nie robi sie przed 3 rokiem zycia... takze zostaje mi tylko ta dluzsza metoda... mam tylko nadzieje ze szybko zlapie winowajce.... i ze nie jest to cos innego niz mi powiedzieli... bede eliminowac te zaproponowane produkty..
pauletta probowalysmy tak zrobic ale mala nawet do babci nie chciala... jeszcze nigdy przedtem nie zachowywala sie tak zle... normalnie ta lekarka patrzyla z niedowierzaniem....i pytala czy ona tak zawsze...

Witaj.Moj mlody tez jest na nutramigenie(prawie od urodzenia).Moze faktycznie,jak pisala aga_irlandia,ma uczulenie na proszek,plyn do plukania?Zmienialas cos?U naspodczas pobytu wPL wystarczyla zmiana wody i byla tragedia.Czy ma stwierdzone AZS czy tylko skaze bialokowa?

ja mam takiego lekarza ze powiedzial mi ze dziecko żadnej alergii nie ma:/ drapie sie(całą noc krzyczał tak go swędzialo)ma wysypke a lekarz ciągle gada ze nic mu nie jest:((oczywiście jestem w trakcie zmiany,nie wiem jak długo to trwa,ale mam zamiar poprosic o wizyte u specjalisty w Waterford:)

ja mam takiego lekarza ze powiedzial mi ze dziecko żadnej alergii nie ma:/ drapie sie(całą noc krzyczał tak go swędzialo)ma wysypke a lekarz ciągle gada ze nic mu nie jest:((oczywiście jestem w trakcie zmiany,nie wiem jak długo to trwa,ale mam zamiar poprosic o wizyte u specjalisty w Waterford:)
to tak jak mój , ja mu mówię że to alergia napewno a on że zwykła egzema , jak sama odstawiłam prawie wszystko to w 3 dni uczulenie zeszło
sorry2.gif
a nawet mówiłam mu że siostry syn też ma alergię, a on nic... zero reakcji...
dry.gif

Ostatnia edycja:

to tak jak mój , ja mu mówię że to alergia napewno a on że zwykła egzema , jak sama odstawiłam prawie wszystko to w 3 dni uczulenie zeszło:sorry:a nawet mówiłam mu że siostry syn też ma alergię, a on nic... zero reakcji...:dry:
Nie wiem dziewczyny,ja od poczatku szukalam polskiego lekarza alergologa.U ire.GP nawet nie dyskutuje,prosze tylko o wypisanie recept. On na moje wszystkie opowiesci o chorobie,patrzyl jakby pierwszy raz slyszal o AZS.Stwierdzilam,ze tlumaczenie jest bezsensowne.Moze mi latwiej,bo mam tu w DUblinie na miejscu tego specjaliste?

...moze ktoras z Was bedzie mogla mi pomoc...:-(
2 tyg.temu w pn.bylam z Wikta u GP bo lzawilo i ropialo jej lewe oczko..Po 'ogledzinach' uslyszalam ze to zapalenie spojowek:confused:dostala antybiotyk na 5 dni; po 2ch sie poprawilo i w efekcie ustapilo,po czym w piatek znowu sie zaczelo :eek::-(
wczoraj rano zakroplilam jej znowu to oczko tym samm antybiotykiem i choc teraz tak nie ropieje to nadal lezki w nim stoja.Czy to samo zadziala powtornie?
Nie wiem co robic-isc do GP po cos innego,choc watpie czy mi pomoze;czy wziac np.skierowanie do okulisty,o ile jest taka opcja:-(
Nie wiem co to jest.Dziwi mnie,ze objawy wystepuja tylko w jednym oczku,bo zapalenie spojowek przenosi sie ponoc rowniez na 2gie oczko.Poza tym objawy mi nie pasuja,bo Wiki ani oczka nie trze,w ogole jakby nie zauwazala ze cos z nim nie tak..Moze to jakas alergia?Ale znowu czemu tylko jedno oczko?
Po urodzeniu Wika miala na nim naczyniaka przez jakis czas,na powiece;myslicie ze to ma jakis zwiazek?HELP!:-:)-:)-(

reklama
dziewczyny a probowalysie wyeliminowac bialko kurze z diety swojej i dziecka?? bo to tez baaardzo uczula. Moj starszy synek mial robione testy z krwi jak mial 3 miesiace(oczywiscie polecialam z nim do pl bo tutaj niby nic mu nie dolegalo zdaniem lekarza :wściekła/y: a jak go alergolog zobaczyla w pl to sie za glowe chwycila). Do tej pory nie je samego jajka i jeszcze przez jakies 2 lata nie dostanie ale zupki gotowane na kurczaku i samego kurczaka je i nic mu nie jest, byl tez na specjalnym mleku Humana (dostepna w pl)a tutaj dostawal SMA wysoy. Natomiast mlodszy ma alergie na bialko krowie i je nutramigen, choc jest paskudne i smierdzace to on go wprost uwielbia:-D

Do góry