reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kłopoty z naszymi dzieciaczkami

Anineczka ja juz tam dzwonilam i faktycznie jest gastrolog ale nie zajmuje sie dziecmi tylko doroslymi.
A badania w kierunku refluksu wykonywane sa jedynie w warunkach szpitalnych

reklama
Cześć dziewczyny!
Widzę,ze poruszyłyście temat który i nas niestety dotyczy....Mój synek stracil apetyt około miesiąca temu,a od 2 tyg.jest coraz gorzej.Zaczynam odchodzić juz od zmysłów,nie wiem co mam już proponować do jedzenia...
Śniadania i obiadki je na łyżeczki,czyli ok 2 czasami 5-6 i już nie chce.Zaciska buzię i tyle,a za pół godziny,godzinkę domaga się butli.Jak mu próbuje dać w zamian coś innego to płacze i nadal domaga sie butli.Jogurtów ani owoców tez za bardzo nie chce,spróbuje najwyżej i odkręca głowę,a jak nadal proponuje to zaciska buzię. Próbowałam go przytrzymywać ok 4-5 godz ,ale to tez nic nie dało.Zjadl kilka łyżeczek po czym zaczął za chwile marudzić i domagać się butli.... Dzisiaj zrobił mi taką żółtą ,rzadką kupę jak robia noworodki po samym mleku:baffled:
Nie wiem kompletnie co robić i zaczynam się już na prawdę martwić o niego...Piszecie coś o tych kroplach na apetyt,są po nich jakieś rezultaty??

Dyta moj od soboty zaczal robic takie rzadkie jak noworodek...wczoraj bylo 2 a dzis na razie jedna...
I tez na pewno po mleku bo ostatnio to jadl...
Moj dzis lepiej...zjadl w nocy mleko..pozniej o 7 mleko i po 9 kaszke....proponowalam mu marchewke z ryzem ale zjadl tylko pare lyzeczek

Dyta no niestety:-:)-:)-(
MAm nadzieje ze zacznie jesc normalnie bo ja sie nerwicy nabawie...

Oj,ja już sie chyba nerwicy nabawiłam:sorry2:

Ugotowałam mu zupki na piersi z kurczaka,ziemniaczki,kalafior,brokuły i marchew zjadł kilkanaście łyżeczek:tak:do tego pół jogurcika.Ale ostatnio jadł mleczko z kaszką o 7.30:baffled: i wcześniej nic nie chciał:no:

Dyta moj jadl ostatnio po 9 a przed 11 ze 3-4 lyzeczki marchewki z ryzem....ugotowalam mu kasze jaglana do tego piers z kurczaka na to polalam zmiksowana marchewke i brokula i nie tknal...siedzialam i siedzialam nad nim,w koncu zrobilam kaszke i zjadl moze 3 lyzeczki:-:)-:)-(

Oj ile zmartwień z tymi naszymi pociechami:-(Ja jestem szczęśliwa,ze udało mi się dzisiaj coś więcej wepchnąć niż tylko mleczko,bo wczoraj np. to nic nie tknął oprócz butli:baffled:
Wcześniej się martwiłam,ze nie chce butli ,teraz się martwię,ze chce tylko butlę:confused:

Zauważyłam, że sprawa dotyczy także i mnie. Moja Natalia jak miała gdzieś może 1.5 roczku to po troszeczku traciła apetyt mimo, że wcześniej nieźle potrafiła wsunąć :tak: W czerwcu skończy 4 lata i apetycik wraca. Od jakiegoś czasu słyszę tylko mamo jestem głodna, mamo jestem głodna, mamo brzuszek jest pusty i co jej zrobie wszystko zje :tak: Długo trwało te jej dziubanie w talerzach, ale mam nadzieję, że wszystko wraca do normy. Podkreślę, że przez to iż mniej jadła wcale nie podupadła na zdrowiu. Jest raczej drobnym dzieckiem z resztą nie ma być po kim pulchna jak my z moim P. też byliśmy szczupli jako dzieciaczki. Także głowy do góry dziewczyny i nie wmuszajcie Waszym pociechom więcej niż same zjeść nie umieją. Będzie dobrze :tak:

reklama
hej dziewczyny
ostatnio poruszylam temat o niejadkach :zawstydzona/y: w zeszłą środe kupilam w polskim sklepie herbatke dla niejadka podaje ja 3 razy dziennie mala z checia ja pije i od wczoraj moje dziecko znowu wola samo NIAM a do tego podkrada nam z talerzy , jak ja sie ciesze ze ona znowu jeee

Do góry