reklama
dyta13
Mama kwietniowa 2009
Cześć dziewczyny!
Widzę,ze poruszyłyście temat który i nas niestety dotyczy....Mój synek stracil apetyt około miesiąca temu,a od 2 tyg.jest coraz gorzej.Zaczynam odchodzić juz od zmysłów,nie wiem co mam już proponować do jedzenia...
Śniadania i obiadki je na łyżeczki,czyli ok 2 czasami 5-6 i już nie chce.Zaciska buzię i tyle,a za pół godziny,godzinkę domaga się butli.Jak mu próbuje dać w zamian coś innego to płacze i nadal domaga sie butli.Jogurtów ani owoców tez za bardzo nie chce,spróbuje najwyżej i odkręca głowę,a jak nadal proponuje to zaciska buzię. Próbowałam go przytrzymywać ok 4-5 godz ,ale to tez nic nie dało.Zjadl kilka łyżeczek po czym zaczął za chwile marudzić i domagać się butli.... Dzisiaj zrobił mi taką żółtą ,rzadką kupę jak robia noworodki po samym mleku
Nie wiem kompletnie co robić i zaczynam się już na prawdę martwić o niego...Piszecie coś o tych kroplach na apetyt,są po nich jakieś rezultaty??
Widzę,ze poruszyłyście temat który i nas niestety dotyczy....Mój synek stracil apetyt około miesiąca temu,a od 2 tyg.jest coraz gorzej.Zaczynam odchodzić juz od zmysłów,nie wiem co mam już proponować do jedzenia...
Śniadania i obiadki je na łyżeczki,czyli ok 2 czasami 5-6 i już nie chce.Zaciska buzię i tyle,a za pół godziny,godzinkę domaga się butli.Jak mu próbuje dać w zamian coś innego to płacze i nadal domaga sie butli.Jogurtów ani owoców tez za bardzo nie chce,spróbuje najwyżej i odkręca głowę,a jak nadal proponuje to zaciska buzię. Próbowałam go przytrzymywać ok 4-5 godz ,ale to tez nic nie dało.Zjadl kilka łyżeczek po czym zaczął za chwile marudzić i domagać się butli.... Dzisiaj zrobił mi taką żółtą ,rzadką kupę jak robia noworodki po samym mleku
Nie wiem kompletnie co robić i zaczynam się już na prawdę martwić o niego...Piszecie coś o tych kroplach na apetyt,są po nich jakieś rezultaty??
Dyta moj od soboty zaczal robic takie rzadkie jak noworodek...wczoraj bylo 2 a dzis na razie jedna...
I tez na pewno po mleku bo ostatnio to jadl...
Moj dzis lepiej...zjadl w nocy mleko..pozniej o 7 mleko i po 9 kaszke....proponowalam mu marchewke z ryzem ale zjadl tylko pare lyzeczek
I tez na pewno po mleku bo ostatnio to jadl...
Moj dzis lepiej...zjadl w nocy mleko..pozniej o 7 mleko i po 9 kaszke....proponowalam mu marchewke z ryzem ale zjadl tylko pare lyzeczek
dyta13
Mama kwietniowa 2009
Ewelcia to widzę,ze u Ciebie jest podobnie... :-(
dyta13
Mama kwietniowa 2009
Dyta no niestety:---(
MAm nadzieje ze zacznie jesc normalnie bo ja sie nerwicy nabawie...
Oj,ja już sie chyba nerwicy nabawiłam
Ugotowałam mu zupki na piersi z kurczaka,ziemniaczki,kalafior,brokuły i marchew zjadł kilkanaście łyżeczekdo tego pół jogurcika.Ale ostatnio jadł mleczko z kaszką o 7.30 i wcześniej nic nie chciał
Dyta moj jadl ostatnio po 9 a przed 11 ze 3-4 lyzeczki marchewki z ryzem....ugotowalam mu kasze jaglana do tego piers z kurczaka na to polalam zmiksowana marchewke i brokula i nie tknal...siedzialam i siedzialam nad nim,w koncu zrobilam kaszke i zjadl moze 3 lyzeczki:---(
dyta13
Mama kwietniowa 2009
Oj ile zmartwień z tymi naszymi pociechami:-(Ja jestem szczęśliwa,ze udało mi się dzisiaj coś więcej wepchnąć niż tylko mleczko,bo wczoraj np. to nic nie tknął oprócz butli
Wcześniej się martwiłam,ze nie chce butli ,teraz się martwię,ze chce tylko butlę
Wcześniej się martwiłam,ze nie chce butli ,teraz się martwię,ze chce tylko butlę
Lewcia87
Fanka BB :)
Zauważyłam, że sprawa dotyczy także i mnie. Moja Natalia jak miała gdzieś może 1.5 roczku to po troszeczku traciła apetyt mimo, że wcześniej nieźle potrafiła wsunąć W czerwcu skończy 4 lata i apetycik wraca. Od jakiegoś czasu słyszę tylko mamo jestem głodna, mamo jestem głodna, mamo brzuszek jest pusty i co jej zrobie wszystko zje Długo trwało te jej dziubanie w talerzach, ale mam nadzieję, że wszystko wraca do normy. Podkreślę, że przez to iż mniej jadła wcale nie podupadła na zdrowiu. Jest raczej drobnym dzieckiem z resztą nie ma być po kim pulchna jak my z moim P. też byliśmy szczupli jako dzieciaczki. Także głowy do góry dziewczyny i nie wmuszajcie Waszym pociechom więcej niż same zjeść nie umieją. Będzie dobrze
reklama
zuska85
Aktywna w BB
hej dziewczyny
ostatnio poruszylam temat o niejadkach w zeszłą środe kupilam w polskim sklepie herbatke dla niejadka podaje ja 3 razy dziennie mala z checia ja pije i od wczoraj moje dziecko znowu wola samo NIAM a do tego podkrada nam z talerzy , jak ja sie ciesze ze ona znowu jeee
ostatnio poruszylam temat o niejadkach w zeszłą środe kupilam w polskim sklepie herbatke dla niejadka podaje ja 3 razy dziennie mala z checia ja pije i od wczoraj moje dziecko znowu wola samo NIAM a do tego podkrada nam z talerzy , jak ja sie ciesze ze ona znowu jeee