reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kłopoty z naszymi dzieciaczkami

ewelcia dzwoń na MC i pytaj co jest z tą kartą.
Jak chcesz to lec do Pl może tam coś się wyjaśni.
Mój Antek wymiotował,ale w 10 miesiącu ozdrowiał,że tak powiem.Jak ręką odjął.A chlustał na odległośc.
Też słyszałam tak jak frog,że to powinno przejśc około roku.Ty pewnie też :sorry2:
Apetizer czytam,że jest od 3 lat :sorry2:

reklama
Frog tylko ze u Szyma przypuszczenia takie padly jak mial nie cale 6m,po lekach mu minelo a teraz znow.
Czytalam na necie ostatnio ze 5 latki tez maja i przechodza operacje

No to nie sa zarty, kurcze oby to byla mylna diagnoza. Moja znajoma ma corke, ktora miala refluks zoladkowy ale ona od urodzenia do 9m-cy zygala na 2-3 metry. Nie wazne co by zjadla czy wypila.

czytam teraz wypowiedz jednej mamy,która czytała,że około roku występuje naturalna obniżka apetytu bo jedzenie nie jest już atrakcyjne dla dziecka...ale to tylko ploty z sieci.
A jakie leki dostawał wtedy Szym? Może je jeszcze raz zapodac?

Anineczko no niby powinno przejsc,ale jak widac moze byc inaczej...
No teraz to ja tam nie mam nr.fon u Libiczanki,pisalam jej priva ale jej dzis nie ma,Marta jej kompa naprawiala.
MAm ubezpieczenie z PL moj m zalatwil w razie w....

EDIT:\
Dostawal motilium w syropie a teraz ma w czopkach i wieksza dawke bo jest starszy....
Dal nam w czopkach bo szymkowi cos wsadzic do buzi to jest masakra...

Anineczko no niby powinno przejsc,ale jak widac moze byc inaczej...
No teraz to ja tam nie mam nr.fon u Libiczanki,pisalam jej priva ale jej dzis nie ma,Marta jej kompa naprawiala.
MAm ubezpieczenie z PL moj m zalatwil w razie w....

EDIT:\
Dostawal motilium w syropie a teraz ma w czopkach i wieksza dawke bo jest starszy....
Dal nam w czopkach bo szymkowi cos wsadzic do buzi to jest masakra...

Wiesz ja jednak obstawiam ze dolega mu cos innego i pewnie wytlumaczenie jest banalne. Ja zawsze optymistka jestem - a przynajmnie staram sie nia byc do konca;-). Jesli to bylby refluks zdiagnozowaliby go wczesniej i leki srednio na to pomagaja a skoro pomogly i tak dlugo byl spokoj moze jest szansa ze to cos innego. Oby, bo wizja operacji takiego malenstwa jest przerazajaca:-:)-:)szok::szok::szok:

Wiesz ja jednak obstawiam ze dolega mu cos innego i pewnie wytlumaczenie jest banalne. Ja zawsze optymistka jestem - a przynajmnie staram sie nia byc do konca;-). Jesli to bylby refluks zdiagnozowaliby go wczesniej i leki srednio na to pomagaja a skoro pomogly i tak dlugo byl spokoj moze jest szansa ze to cos innego. Oby, bo wizja operacji takiego malenstwa jest przerazajaca:-:)-:)szok::szok::szok:

Dokładnie ja też :tak::tak:

Ewelcia a próbowałaś doraźnie Gaviscon? Bo wiem,że też jest gaviscon dla dzieci.On jest na kwasy żołądkowe.A jeśli to przeszkadza przy refluksie to powinno choc trochę pomóc :tak:

Ostatnia edycja:
A jakie mleko pije Szym?
No tęga głowa to nie jestem i nic nie wymyślę.
Mam jednak nadzieję,że Szymciowi się polepszy i nie będą potrzebne żadne szpitale i badania.
A powiedź ten lekarz z Polmedu nie może napisac listu do szpitala,zaznaczając w nim,że podejrzewa refluks i by go pod tym kątem zbadali??Może wtedy się wezmą za to?
Bo to,że konowały tutaj są to wiem,ale może nie będzie potrzebna wycieczka do Pl i tutaj trafi się jakiś dobry lekarz?

Teraz pije znow enfamil ar...
Jak w medicusie bylam to pediatra mi powiedziala ze tutaj maja jednego gastrologa irola w jakims szpitalu w Dublinie a kolejka do niego jak stad do Warszawy-dluuuugo sie czeka.
A ten w Plmedzie mi powiedzial ze on by tu swojego dziecka pod opieke nie oddal a jeszcze z refluksem to juz w ogole.
Mowil ze mial w PL swoj oddzial dzieciecy itp...mowil mi o roznych badanich miedzy innymi o wpuszczaniu dziecku sondy do zoladka na cala dobe,podawaniu przy tym pokarmow w celu okreslenia stopnia refluksu.

reklama
brrr jakie straszne to badanie :baffled:
A na specjalistę tutaj to się czeka,fakt.Ale słyszałam,że jest gastrolog polski w Dublinie.Tylko nie wiem czy się zajmuje dziecmi :
EMC Health Care Ltd.
Lekarze Rodzinni, Pediatrzy, Alergolog, Ginekolodzy, Stomatolodzy, Ortodonta, Laryngolog, Gastroenterolodzy, Dermatolog-Wenerolog, Proktolog, Chirurg,Ortopeda, Neurolog, Psycholodzy, Pielęgniarka.
EMC Health Care Limited
50 Parnell Square West,
Dublin 1
(Po przeciwnej stronie Szpitala Rotunda, czyli 3 minuty od "Szpili")
Czynne 7 dni w tygodniu
Pon- piątek: od 10.00 do 20.00, sobota: od 10.00 do 19.00, niedziela: od 10.00 do 15.00
Tel: (01) 44 34 540, (01) 87 83 105.
EMC Health Care Ltd.

Do góry