reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłopociki

Sumko - głowka w góer..wszytko bedzie OK- trzeba w to wierzyc.inaczej przecież byc n ie może :) - Cmoki dla synka!!!

Kasiu co do wymiotów..to i ja męczyłam sie pierwsze 4 miesciace.. teraz jak sie zdenerwuj e..to tez mi sie zdarza:(..bardzo tego nie lubie...no ale kto lubi..?:)

reklama
Dziewczyny a ja mam najgłupsze pytanie . Jak wyglądają te upławy, bo lekarz sie mnie zawsze pyta czy są, a ja odpowiadam, że nie bo nie mam pojęcia jak to cholerstwo wygląda. Wydzielinę mam obfitszą, ale zawsze podczas badania lekarz wkłada papierek lakmusowy i mówi że wydzielina ok, a ponieważ ja jestem straszną gapą jeśli chodzi o zdrowie, to boję sie że moge je mieć wcale o tym nie wiedząc. ;D

Sumko, wydzielina jest ok, jeśli nie jest żólta, pomarańczowa albo zielona (powinna być biaława lub bezbarwna), jeśli nie powoduje swędzenia i nie ma nieprzyjemnego zapachu. Jeśli ma któryś z tych objawów i jest jej więcej niz zwykle, to można mówić o upławach, czyli objawie chorobowym.

W ciąży generalnie ilość wydzieliny się zwiększa, najczęściej w II trymestrze. I jest to sama natura. Tak jest na przykład u mnie i lekarz powiedział, że wszystko zgodnie z planem i tak właśnie powinno być...

U mnie standardowo przeziebienie....kichol czerwony, malutkie załzawione oczka i bolace gardełko a ffeeeee, oj przyczepiła się mnie ta grypa.... i znowu urlopuje. A chcialam tak do końca kwietnia popracować- nawet teściowa uszyła mi wiosenną elegancką sukienkę, taką do pracy, a tu wciąż zima....

A ja mam "doła", nie spałam cała noc bo bałam się że przygniotę dziecko, zasnęłam o 6.30, jestem wściekła :(

Jak śpię na boku i tak sobie twardo przysnę to budzę się prawie ze na brzuchu i panikuję , nie wiem jak sobie z tym poradzić ,czy poduszka pod nogą czy nie, ja tak samo śpię-czuwam. Chyba oszaleję jesli kolejna noc będzie podobna :((

Asiu moja bratowa mowi ze noce w koncowce 2 miesiecy wlasnie takie sa - czuwanie a nie sen :(

Asiu! współczuję... może uformuj z koca wałek (obejmij go) lub połóż blisko, może wtedy będzie stanowił przeszkodę żeby się kłaść na brzunio???

Dziewczyny, ja to się chyba muszę otoczyć jak nowordek. Z każdej strony zabezpieczenie albo podpiąć się pod 'nianie' zeby mi piszczało jak się bede przewracać nie tam gdzie trzeba :)

reklama
Asiu - może spróbuj czegoś bardziej ekstremalnego :)

Ja czytałam raz o takiej babce, która żeby sie nie przewracać w ciąży na plecy naszyła sobie na plecach piżamki dodatkowa kieszonkę, w której zaszyła jabłko. Tą metodą, jak tylko obracała się na plecy, to jabłko ją gniotło, więc odwracała się spowrotem.

Może ty powinnas sobie dwa jabłka na przykład na piersiach w piżamce zaszyć? :):)

Wiem, że brzmi to hard-core'owo, ale może w prostocie siła?

Do góry