reklama
halka30
styczniowa mamuśka 2009
Tak,sa normy.Podobno w 1 trymestrze, do 2kg, a potem w 0,5 kg na tydzien.Ostatnio czytalam jednak, ze najwiecej przybiera sie miedzy 5 a 7 miesiacem.Generalnie jednak uwazam, ze tycie w ciazy jest bardzo indywidualne,co zreszta pokazuja wszystkie dotychczsowe posty. Jedne dziewczyny chudna, inne tyja, a inne tyja wiecej. Pomijam juz fakt,ze kazda z nas tyjac, wyglada inaczej,bo roznie sie te kg rozchodza po ciele.Ja np przytylam jakies 6 kg i choc jestem w koncowce 5 miesiaca,wcale nie widac zebym byla w ciazy. Cala jestem wieksza,w biodrach, w biuscie, na twarzy, na brzuchu ... ale nikt mi nie wierzy ze jestem w ciazy i to w 5 miesiacu.
Ostatnia edycja:
mam nadzieje ze to prawda z tym ze najwiecej sie tyje miedzy 5-7, bo ja w 5 -4,5 kg, a w 6-2,5kg mam nadzieje ze teraz juz nie zaszaleje za bardzoTak,sa normy.Podobno w 1 trymestrze, do 2kg, a potem w 0,5 kg na tydzien.Ostatnio czytalam jednak, ze najwiecej przybiera sie miedzy 5 a 7 miesiacem.Generalnie jednak uwazam, ze tycie w ciazy jest bardzi indywidualne,co zreszta pokazuja wszytskie dotychczsowe posty. Jedne dziewczyny chudna, inne tyja, a inne tyja wiecej. Pomijam juz fakt,ze kazda z nas tyjac, wyglada inaczej,bo roznie sie te kg rozchodza po ciele.Ja np przytylam jakies 6 kg i choc jestem w koncowce 5 miesiaca,wcale nie widac zebym byla w ciazy. Cala jestem wieksza,w biodrach, w biuscie, na twarzy, na brzuchu ... ale nikt mi nie wierzy ze jestem w ciazy i to w 5 miesiacu.
przeciez ty martus za wiele nie przytyłas sama mowilas ze ci nie wierza ze ty z blizniakami w ciazy
jak urodzisz to z ciebie wszystko wyciagna dwa male smoki
moja siostra karmiła pierwsze dziecko piersia po dwóch miesiacach od porodu była szczuplejsza niz przed ciaza
tak sie sama tez pocieszam
moja siostra karmiła pierwsze dziecko piersia po dwóch miesiacach od porodu była szczuplejsza niz przed ciaza
no juz 8 kg do przodu jestem, poszlo w brzuch, policzki i uda....przeciez ty martus za wiele nie przytyłas sama mowilas ze ci nie wierza ze ty z blizniakami w ciazy
no pocieszam sie ze jak juz urodze to przy wypisie ze szpitala bedzie juz mniej o jakies 6 kg napewno , a czy bede karmic piersia to wlasnie nie wiem... bo ja nie biore dziekanki, ide jutro wlasnie do dziekana z podaniem o pozwolenie na indywidualna organizacje studiow, ale bardziej niz plodzenie tego podania idzie mi plodzenie dzieci hahaha
no dobra to kolejny argument sama opieka nad blizniakami cie szybko do formy doprowadzi a jeszcze studia kochana zebys za potrzeba mogla choc wyjsc
podziwiam
".... ale bardziej niz plodzenie tego podania idzie mi plodzenie dzieci hahaha"
ale sie usmiałam dobre
podziwiam
".... ale bardziej niz plodzenie tego podania idzie mi plodzenie dzieci hahaha"
ale sie usmiałam dobre
reklama
A
AnOoLa88
Gość
a dokładnieTak,sa normy.Podobno w 1 trymestrze, do 2kg, a potem w 0,5 kg na tydzien.Ostatnio czytalam jednak, ze najwiecej przybiera sie miedzy 5 a 7 miesiacem.Generalnie jednak uwazam, ze tycie w ciazy jest bardzo indywidualne,co zreszta pokazuja wszystkie dotychczsowe posty. Jedne dziewczyny chudna, inne tyja, a inne tyja wiecej. Pomijam juz fakt,ze kazda z nas tyjac, wyglada inaczej,bo roznie sie te kg rozchodza po ciele.Ja np przytylam jakies 6 kg i choc jestem w koncowce 5 miesiaca,wcale nie widac zebym byla w ciazy. Cala jestem wieksza,w biodrach, w biuscie, na twarzy, na brzuchu ... ale nikt mi nie wierzy ze jestem w ciazy i to w 5 miesiacu.
1-16 tydzien --- ok 2kg
17-22 tydzień ---ok 2kg
23-26 tydzien --- ok 2kg
27-39 tydzien --- 0,5kg na tydzień
oczywiście sa to normy dla pojedyńczej ciąży także trójpaki spokojnie !! Wy możecie wiecej..