reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy ...

Ja po dzisiejszej wizycie +2 kg do przodu. Podsumowując +6 kg od początku.

Dziewczyny, a wiecie kiedy się najwięcej przybiera? W którym trymestrze? Są jakieś normy ile w miesiącu mniej więcej powinno przybyć?

reklama
Tak,sa normy.Podobno w 1 trymestrze, do 2kg, a potem w 0,5 kg na tydzien.Ostatnio czytalam jednak, ze najwiecej przybiera sie miedzy 5 a 7 miesiacem.Generalnie jednak uwazam, ze tycie w ciazy jest bardzo indywidualne,co zreszta pokazuja wszystkie dotychczsowe posty. Jedne dziewczyny chudna, inne tyja, a inne tyja wiecej. Pomijam juz fakt,ze kazda z nas tyjac, wyglada inaczej,bo roznie sie te kg rozchodza po ciele.Ja np przytylam jakies 6 kg i choc jestem w koncowce 5 miesiaca,wcale nie widac zebym byla w ciazy. Cala jestem wieksza,w biodrach, w biuscie, na twarzy, na brzuchu ... ale nikt mi nie wierzy ze jestem w ciazy i to w 5 miesiacu.

Ostatnia edycja:
Tak,sa normy.Podobno w 1 trymestrze, do 2kg, a potem w 0,5 kg na tydzien.Ostatnio czytalam jednak, ze najwiecej przybiera sie miedzy 5 a 7 miesiacem.Generalnie jednak uwazam, ze tycie w ciazy jest bardzi indywidualne,co zreszta pokazuja wszytskie dotychczsowe posty. Jedne dziewczyny chudna, inne tyja, a inne tyja wiecej. Pomijam juz fakt,ze kazda z nas tyjac, wyglada inaczej,bo roznie sie te kg rozchodza po ciele.Ja np przytylam jakies 6 kg i choc jestem w koncowce 5 miesiaca,wcale nie widac zebym byla w ciazy. Cala jestem wieksza,w biodrach, w biuscie, na twarzy, na brzuchu ... ale nikt mi nie wierzy ze jestem w ciazy i to w 5 miesiacu.
mam nadzieje ze to prawda z tym ze najwiecej sie tyje miedzy 5-7, bo ja w 5 -4,5 kg, a w 6-2,5kg mam nadzieje ze teraz juz nie zaszaleje za bardzo

przeciez ty martus za wiele nie przytyłas sama mowilas ze ci nie wierza ze ty z blizniakami w ciazy
jak urodzisz to z ciebie wszystko wyciagna dwa male smoki
moja siostra karmiła pierwsze dziecko piersia po dwóch miesiacach od porodu była szczuplejsza niz przed ciaza
tak sie sama tez pocieszam:-D

przeciez ty martus za wiele nie przytyłas sama mowilas ze ci nie wierza ze ty z blizniakami w ciazy
jak urodzisz to z ciebie wszystko wyciagna dwa male smoki
moja siostra karmiła pierwsze dziecko piersia po dwóch miesiacach od porodu była szczuplejsza niz przed ciaza
tak sie sama tez pocieszam:-D
no juz 8 kg do przodu jestem, poszlo w brzuch, policzki i uda....
no pocieszam sie ze jak juz urodze to przy wypisie ze szpitala bedzie juz mniej o jakies 6 kg napewno ;), a czy bede karmic piersia to wlasnie nie wiem... bo ja nie biore dziekanki, ide jutro wlasnie do dziekana z podaniem o pozwolenie na indywidualna organizacje studiow, ale bardziej niz plodzenie tego podania idzie mi plodzenie dzieci hahaha

no dobra to kolejny argument sama opieka nad blizniakami cie szybko do formy doprowadzi a jeszcze studia :szok: kochana zebys za potrzeba mogla choc wyjsc
podziwiam

".... ale bardziej niz plodzenie tego podania idzie mi plodzenie dzieci hahaha"

:-D ale sie usmiałam dobre

no dobrze ze na poczatku bedzie u mnie na 3 tyg mamusia, na 3 tyg tesciowa, na 2 babcia hahaha obstawa jest no i jeszcze po drodze swieta ;) to jak sie urodza nawet w listopadzie to moze jakos do sesji dotrwamy do stycznia

reklama
Tak,sa normy.Podobno w 1 trymestrze, do 2kg, a potem w 0,5 kg na tydzien.Ostatnio czytalam jednak, ze najwiecej przybiera sie miedzy 5 a 7 miesiacem.Generalnie jednak uwazam, ze tycie w ciazy jest bardzo indywidualne,co zreszta pokazuja wszystkie dotychczsowe posty. Jedne dziewczyny chudna, inne tyja, a inne tyja wiecej. Pomijam juz fakt,ze kazda z nas tyjac, wyglada inaczej,bo roznie sie te kg rozchodza po ciele.Ja np przytylam jakies 6 kg i choc jestem w koncowce 5 miesiaca,wcale nie widac zebym byla w ciazy. Cala jestem wieksza,w biodrach, w biuscie, na twarzy, na brzuchu ... ale nikt mi nie wierzy ze jestem w ciazy i to w 5 miesiacu.
a dokładnie
1-16 tydzien --- ok 2kg
17-22 tydzień ---ok 2kg
23-26 tydzien --- ok 2kg
27-39 tydzien --- 0,5kg na tydzień

oczywiście sa to normy dla pojedyńczej ciąży ;) także trójpaki spokojnie !! :-D:-D:-D:-D Wy możecie wiecej..

Do góry