reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KILOGRAMKI

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja mam +11 :) ale jakos w ogole tego nie widac - wszyscy dookola mi mowia, ze tylko brzueszek mi urosl ;)

reklama
Wiecie co mnie ostatnio w sobote ubawiło jak byłam u kleżanki w sklepie to dziewczyny szacował w którym jestem miesiącu ciąży i padły takie typy może 4mc 5mc lub 6.A jak im powiedziałam że to juz 7 to niewierzyły

Rybciu u mnie na egzaminach było to samo
myślały ze jestem w 4 miesiącu a tu początek 8 - ego
miałam polar i nawet sie nie poznali ze jestem w ciązy
hihihihhi

z tym typowaniem miesiecy ciazy u mnie jest dokladnie to samo - ostatnio w pracy dawali mi 5  :)

joaska - nie martw sie;
moja przyjaciolka ma termin na koniec lutego; a juz praktycznie od poczatku ciazy wygladala jakby miala zaraz rodzic; fakt ze duzy brzuch przeszkadza - ale kazy ma inna urode w ciazy - jedne maja duzy brzuch inne mniejszy; nie przejmuj sie i glowa do gory - juz niedlugo i po brzuchu zostana tylko piekne wspomnienia ;)

Wspomnienia, albo wałki tłuszczu do zrzucenia. Przynajmniej u mnie.
No cóż, waga praktycznie stoi. Ważę w zależności od dnia 81 lub 82 kg. czyli ok. 14 kg. na plusie.
Lekarka powiedziała, że nie muszę specjalnie zjadać czekolady, żeby nabrać wagi przed wizytą. Ostatnio tak zrobilam i obie z tego się śmiałyśmy. Stwierdziła, że być może mam na sobie już odpowiednią ilość zapasów dla malego i on teraz z nich korzysta a ja poprostu mogę stać w miejscu.
Ja oczywiście nie jestem przekonana, bo pamiętam sytuację z Wiwi. Jednakże kontrola wagi małego wykazuje, że rośnie ok. 150 gram na tydzień więc można powiedzieć, że książkowo. Zobaczymy w środę czy mały nadal rośnie.
Wydaje mi się, że sporo przybył przez ten tydzień bo mam bardzo napięty i duży brzuch a on jak się wierci to mam wrażenie, że zaraz mi pęknie.

ja po prostu mam mega huśtawki nastroju. W ciągu jednego dnia jestem szczęśliwa, potem nieszczęsliwa i tak kilka razy.
I ryczę praktycznie bez powodu. Po prostu same łzy mi lecą i wiem, że normalnie nie było by coś tam najmniejszym problemem. Dobrze, że chociaż zdaję sobie z tego sprawę (no i że za chwile mam zmiana humoru).
A waga zawsze była dla mnie problemem :(

Joaśka nie martw sie, Ja tez wczoraj ryczałam bo było miźle, ze mam juz tego dość i nie chce juz brzucha

zwazyłam sie w koncy, waga wskazała 53 kg.

reklama
Ewa, waga 53 kilogramy to mój ideał jaki chciałam zawsze osiągnoć poprzez liczne diety. Niestety nie udało się i po dzidzi teraz to już chyba bedzie raczej nierealne. Zgrabna mamusia musi być z Ciebie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry