reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilka słów o cycowaniu :)

reklama
Magda - powiem Ci, że u mnie taki maksymalny ból po przystawieniu to była kwestia ok miesiąca (no i potem jak miałam miesiączki i w pierwszym trymestrze ciąży). Potem było lepiej, ale lekki dyskomfort odczuwam przy każdym karmieniu. Chyba taka natura moich piersi. Pomagało mi trochę przygotowanie piersi do karmienia - rozgrzanie i wyciśnięcie odrobiny mleka przed przystawieniem.

Dziewczyny czy Was też tak strasznie sutki bolą jak dziecko zaczyna się przyssawać? Mój ładnie łapie całą brodawkę ale moment zanim się przyssie jest tragiczny :no:!!! Strasznie to boli i zastanawiam się czy później to mija, bo nie wiem ile jeszcze to zniosę:zawstydzona/y::-(...?

Tez bola. Niestety. Słyszalam ze do miesiaca to moze trwac :no:

Patuska ja bym po każdym karmieniu robiła tylko na tą piers okłady z zamrożonych liści kapusty wymieniasz jak się nagrzeja i tak przez conajmniej 40 minut. Liście po wyjęciu z zamrażalnika chwilę muszą poleżeć i lekko je trzeba roztluc żeby sok puściły.

Madziolina jestem posiadaczką laktatora elektrycznego i jest zdecydowanie lepszy niż ręczny, bo mleko z obu piersi odciągam raptem w 10-15 min. Dziewczyna, która lezała ze mną na sali też miała takie sutki jak ty i specjalistka od laktacji powiedziała jej, że nie ma złych sutków, a jedynie można źle dziecko dostawiać.

Magda mnie też sutki bolały na początku. Smarowałam je bepantenem i często wietrzyłam i po 2-3 dniach przeszło.

No ja dostawiam go, ale on nie umie wogole lapac, a tym bardziej ssac, zaraz placze, zanosi sie, dlatego zaczynam sie zastanawiac czy nie sciagac docelowo i dawac w butli. AguniaGR a jaki masz ten laktator?
Kurde zaczynam miec takie mysli, ze nie dalam rady...

Agunia jaki masz laktataor? Ja uzywam medeli i sciagalam jaies 2-3 dni temu al zajelo mi to min 20 minut/piers. Moze dlatego ze to poczatek :) i teraz bedzie szlo juz wiecej i szybciej :)
Ja nosze sie z zamiarem zakupu bo ten co mam to pozyczony na miesiac i jestem ciekawa twojego modelu i opini na jego temat. Jak znajdziesz chwilke to prosze napisz :)

reklama
Do góry