reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilka słów o cycowaniu :)

reklama
Magda - powiem Ci, że u mnie taki maksymalny ból po przystawieniu to była kwestia ok miesiąca (no i potem jak miałam miesiączki i w pierwszym trymestrze ciąży). Potem było lepiej, ale lekki dyskomfort odczuwam przy każdym karmieniu. Chyba taka natura moich piersi. Pomagało mi trochę przygotowanie piersi do karmienia - rozgrzanie i wyciśnięcie odrobiny mleka przed przystawieniem.

Dziewczyny czy Was też tak strasznie sutki bolą jak dziecko zaczyna się przyssawać? Mój ładnie łapie całą brodawkę ale moment zanim się przyssie jest tragiczny :no:!!! Strasznie to boli i zastanawiam się czy później to mija, bo nie wiem ile jeszcze to zniosę:zawstydzona/y::-(...?

Tez bola. Niestety. Słyszalam ze do miesiaca to moze trwac :no:

Patuska ja bym po każdym karmieniu robiła tylko na tą piers okłady z zamrożonych liści kapusty wymieniasz jak się nagrzeja i tak przez conajmniej 40 minut. Liście po wyjęciu z zamrażalnika chwilę muszą poleżeć i lekko je trzeba roztluc żeby sok puściły.

Madziolina jestem posiadaczką laktatora elektrycznego i jest zdecydowanie lepszy niż ręczny, bo mleko z obu piersi odciągam raptem w 10-15 min. Dziewczyna, która lezała ze mną na sali też miała takie sutki jak ty i specjalistka od laktacji powiedziała jej, że nie ma złych sutków, a jedynie można źle dziecko dostawiać.

Magda mnie też sutki bolały na początku. Smarowałam je bepantenem i często wietrzyłam i po 2-3 dniach przeszło.

No ja dostawiam go, ale on nie umie wogole lapac, a tym bardziej ssac, zaraz placze, zanosi sie, dlatego zaczynam sie zastanawiac czy nie sciagac docelowo i dawac w butli. AguniaGR a jaki masz ten laktator?
Kurde zaczynam miec takie mysli, ze nie dalam rady...

Agunia jaki masz laktataor? Ja uzywam medeli i sciagalam jaies 2-3 dni temu al zajelo mi to min 20 minut/piers. Moze dlatego ze to poczatek :) i teraz bedzie szlo juz wiecej i szybciej :)
Ja nosze sie z zamiarem zakupu bo ten co mam to pozyczony na miesiac i jestem ciekawa twojego modelu i opini na jego temat. Jak znajdziesz chwilke to prosze napisz :)

reklama
Do góry