reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilka słów o cycowaniu :)

reklama
Oj Viltutti współczuję Ci bardzo! Nie miałam "przyjemności" przeżyć zapalenia piersi, ale słyszałam że bardzo nieprzyjemna sprawa. Oby szybko Ci przeszło!

MadziolinaP - nie wiem jak to jest z ręcznym laktatorem, elektryczny dał szybko radę u mnie. Może dodatkowo wprowadź masaż piersi , zazwyczaj ładnie przyśpiesza wypływ mleczka :-)

No to sie pochwal jak pobudzilas laktacje, bo ja nie mam pokarmu wogole :-( a dzis juz druga doba

duzo pij, w trakcie karmienia również, piwo karmelowe karmi - 2 butelki /dziennie, czesto przystawiaj Malucha - nawet dla zabawy, on najlepiej pobudza laktacje. Narazie utrzymuje mi sie pokarm wiec nie jest zle. Nie uzywam laktatora w ogole.

No wlasnie pije duzo, od wczoraj tez herbatke laktacyjna, o karmi w domu pomysle, dopiero teraz zaczynam czuc bol w piersiach lekki i male obrzmienie, ale nie leci, dobra nie poddajemy sie!

Viltutti wyrazy współczucia, też słyszałam, że zapalenie do najprzyjemniejszych nie nleży.

Madziolina pewnie dzisiaj dopiero dostaniesz pokarm. Jak leżałam w szpitalu to większość kobiet dostawała go dopiero w 2-3 dobie, a że leżałam dwa tygodnie to mam dobre odniesienie :tak:

Viltutti, bidulko, trzymaj się i lecz dziadostwo.
Madziolina, rób jak mówią dziewczyny i dziś powinno się pojawić mleczko.

U nas jak na razie,odpukać, problemów z karmieniem brak,głownie za sprawą super doradcy laktacyjnego ze szpitala, plus mała od razu pięknie chwytała sutek, wręcz podręcznikowo :-) Mleka mam tyle, że codziennie mrożę ze 100 ml, tak na wszelki wypadek, jakbym się rozchorowała albo jakby mi nagle brakło pokarmu.

MadziolinaP - grunt, że leci:-) teraz powinno pójść z górki. Po moich pierwszym masażu piersi pamiętam pojawiło mi się po jakieś pięć kropelek na sutkach, pierwsze ściąganie laktatorem to z dwóch piersi było oszałamiające 5ml, a i tak się jak głupia cieszyłam, że Emmi je dostała. Jeszcze chwila i będziesz karmić, tylko wszystko na luziku bo stres szkodzi laktacji.

reklama
No ciesze sie, ze leci, tylko piersi bola i sa twarde, mi dzis z dwoch piersi tez laktatorem z 5ml, ale u mnie to sie boje, ze on tychtmoich sutkow nie ogarnie, ale mam nadzieje, ze jak maly poczuje juz dobre mleko to sam zechce posrac

Do góry