reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilka słów o cycowaniu :)

Niby karmienie piersią taka prosta,oczywista sprawa,a widzę ze bardzo dużo mamusiek ma z tym problem.Ja już wymiękam,mała coraz więcej czasu wisi na cycku i a coraz więcej muszę mm jej dawać bo ciągle głodna.Piersi mnie bolą od tego ciagniecia,a w nocy cyc co40minut,poddaję się:wściekła/y:

reklama
O nie, moim skromnym zdaniem karmienie piersia ani jest latwe ani przyjemne. Moj Mlody tez na poczatku umial 3 h pod rzad na cycku wisiec, bo albo byl zbyt leniwy zeby porzadnie zassac i sie najesc raz a dobrze, albo urzadzal sobie z cycka smoczek. Teraz, jak juz go w duzej mierze karmie butla, strasznie sie wierci przy cycu i ma problem z prawidlowym zassaniem, odzwyczail sie. Ech, najgorsze jest to ze ja duza iloscia mleka nie grzesze i chyba nawet z laktatorem daleko na karmieniu piersia nie zajade. Odciagam z dwoch piersi w sumie tylko 80 ml, a dla mojego Olafa to juz powoli stanowczo zbyt malo. Ciagne laktatorem co 3 h, nawet w nocy i cos produkcja stoi w miejscu ;/ Najchetniej przeszlabym na 100% mm, no ale sumienie mi jeszcze na to nie pozwala :/

Zovita ja też codziennie ze złościa mówię że mam już dość i kończę z tym,a po chwili znowu karmię,w sumie to strata czasu bo mała po godzinnym cycaniu zjada 90ml mm,

Zovita, ja narazie z 2 cyckow ok 20ml, a mam reczny i sie namacham, a sutka on nie czai bo nie ciagnie go i narazie mm, jak nie zakuma cycka to mu bede sciagac, ale wtedy kupie eletryczny lepszy laktator

Madziolina na Inflandzkiej jeśli tam rodzilas jest Małgosia od laktacji super babka i napewno Ci pomoże! Jeśli nie masz to mogę Ci dac do niej numer wystarczy podjechać tam do przychodni jak się z nią umowisz ona zejdzie i nauczy Ciebie i dziecko jak ssac.

Dziewczyny czy Was też tak strasznie sutki bolą jak dziecko zaczyna się przyssawać? Mój ładnie łapie całą brodawkę ale moment zanim się przyssie jest tragiczny :no:!!! Strasznie to boli i zastanawiam się czy później to mija, bo nie wiem ile jeszcze to zniosę:zawstydzona/y::-(...?

Magda spokojnie potem sutki sie przyzwyczajaja i juz tak nie boli. Nie pamietam jak dlugo mnie bolaly podczas przyssania ale dalo sie wytrzymac. Dobrze ze to tylko na poczatku bo potem jak juz dobrze ssal to nie bolalo.

reklama
Madziu - też tak miałam. Teraz jest w porządku, sutki się zahartowały, chociaż zdarzy się że jak mała źle chwyci to świeczki w oczach stają, ale sama w parę sekund sobie odwraca sutek w buzi, żeby jej dobrze leżał i już jest w porządku :-)

Do góry